Yeni Enerji Bakanımız Taner Yıldız ...
 
 

Uzun zamandır Başbakan Erdoğan’ın Enerji Danışmanlığı görevini yürüten Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirildi. Taner Yıldız ın özgeçmişi şöyle:

 

Taner Yıldız, 3 Nisan 1962 de Yozgat Devecipınar da doğdu. Babasının adı Eşref, annesinin adı Emine dir. Elektrik Mühendisi; İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü nü bitirdi. Kayseri Elektrik Üretim Şirketi nin Yönetim Kurulu Üyesi, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yaptı. 22. Dönem Kayseri Milletvekili. İyi düzeyde İngilizce bilen Yıldız, evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Enerjinin yeni patronu Bakan Taner Yıldız görevine hızlı başladı  

Ak Partide beklenen kabine yenilemesi ardından değişen isimlerden biri de enerji bakanı oldu. Yıllardır tartışma konusu olan “ Türkiye’nin bir enerji politikası var mı ? ” sorusuna net bir cevap vermek için çalışacaklarını belirten Taner Yıldız, iktidar ve muhalefet arasındaki uyuma da özen göstereceklerini söyledi. ” Devlette, kurumlar arası ortak bir dil tesis etmek; iktidarıyla, muhalefetiyle beraber desteklenebilecek ve üzerinde en az polemik yapılabilecek bir enerji politikası oluşturmak istiyorum ” diyerek uzlaşmacı yapısal profil çizen Bakan, sabah kahvaltısını çaycı ve odacısının bulunduğu bir gurupla yaptı.

 

Polemik konusu olmayacak bir enerji politikası …

Taner Yıldız, ” Bakanlıkta ilk icraatının ne olacağının ” sorulması üzerine, devlette, kurumlararası ortak bir dil tesis etmek; iktidarıyla, muhalefetiyle beraber desteklenebilecek ve üzerinde en az polemik yapılabilecek bir enerji politikası oluşturmak istediğini söyledi.

 

Ulusal Enerji Politikasını tanımlarken Yıldız şunları belirtti :

” Yapacaklarımız; temennilerle, gerçekleri ayırt ettiğimiz, son derece gerçekçi, ülke ve dünya gerçeklerinden kopmadan, olanın en iyisini yapmak ve oluşturmak adına olacak. Artık hükümetlerden hükümetlere değişen politikalar yerine, devlet politikası haline gelmiş bir enerji yolu ve stratejisi oluşmuş olacak. Şu ana kadar Sayın Hilmi Güler’in çok emeği oldu ve 6,5 yıldan beri de bu politikaların oturması yönünde çok emek harcadı. Biz, bu bulduğumuz yeri daha da ileri götürmek adına bunların hepsini tek tek irdeleyeceğiz, özel sektör ve kamuyla beraber dayanışma içerisinde . AK Parti iktidarının, her konuda olduğu gibi sektörel olarak enerji sektöründe de tartışmaları en az olan, temel doğruları ortaya koyacağı için bunları söylüyorum. Muhalefet, ortaya koyacağımız politikalarda, ‘evet, bu doğrudur, biz de destekliyoruz’ diyecektir. Esaslı bir tartışma olmayacaktır diye düşünüyorum. Üslupta belki zaman zaman ifade farklılıkları olabilir ama esasta bir farklılık olmayacaktır. Çünkü biz, sektörde, Türkiye’nin temel doğrularını ifadelendireceğiz.”

Kaynak : ALTERNATURK / 02.05.2009

 

Yeni Bakan Taner Yıldız Güneşçi ve Rüzgarcı …

Yeni kabine, kendi içinde her yönden dengeli bir seçim sayılabilir. Erdoğan, icraatcı isimlere öncelik vermiş. Kabinede yer alan en önemli isim yeni Enerji Bakanlığı Taner Yıldız. Hilmi Güler ne kadar doğalgazcı idiyse, Taner de aksine natif enerji konusundaki yenilenebilir enerji uzmanı ve sevdalısı bir isim; yani ’ rüzgarcı ’ ve ’ güneşçi ’...  Erdoğan ve Gül’ün isabetli seçimi... Enerji konusunda herkesin danıştığı bir isim. Enerjiye yatırım yapacaklar için -Kayserililer başta olmak üzere- umut kaynağı olabilir. Taner, projeci ve ciddi bir teknisyen; Türkiye’de ’ yenilenebilir enerji ’ üzerinde ne yapılmışsa hep ismi var. Kafkasya’yı, Rusya’yı, Gasprom’u ve İran’daki enerji sektörlerinin tepe adamlarını gayet iyi tanıyor. Bölge enerjilerini dış politika ile entegre edip, hükümetin elini güçlendirebilir. TBMM’de ve başkanı olduğu Enerji Komisyonu’nda söylediği tek şey var:  " Artık paralarınızı yenilenebilir enerjilere yatırın. "

Kaynak : Yalçın Bayer / HÜRRİYET / 02 Mayıs 2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: