Ürünler & Hizmetler
 
 

ÜRÜNLER

Güneş Santralleri

Türkiye ve bölge ülkelerinde Güneş Enerjisi Santralleri (GES) ile ilgili anahtar teslim projeler; projelendirme, kurulum, onarım, bakım ve işletme hizmetleri sunulmaktadır. Santraller, ülke koşulları, maliyet ve verimlilik gibi parametreler göz önünde bulundurularak minimum maliyet, maksimum verim ve maksimum üretkenlik hedefleriyle kurulmaktadır. Santraller, dünya standartlarında üretime ait data ve kontrol sistemleri ile izlenerek raporlanmaktadır.

Rüzgar Ölçüm Direği

RES yatırımlarınız için Türkiye, Kıbrıs ve çevre ülkelerinde 50 m, 60 m ve 85 m rüzgar ölçüm direkleriniz en güvenli ve en ekonomik şekilde projelendirilir ve kullanıma hazır hale getirilir. Data grubu, akredite ölçüm cihazlarıyla ölçümlenerek yatırımcıya sunulur.

Endüstriyel Çatılar

KOBİ’ler, fabrikalar, havaalanları ve kamusal tesislerin çatılarına güneş enerjisi sistemleri ve bu tesislere rüzgar enerjisi santralleri kurulur.

Solar Otoparklar

Üstü açık veya kapalı otoparklarınızı bir solar enerji üretim tesisine dönüştürür. Tüm metal konstrüksiyon ve elektriksel sistemler tarafımızdan projelendirilir ve inşa edilir.

Solar Ağaçlar

Güneşi takip eden (tracker) veya sabit sistemler istenilen kapasitelerde metal konstrüksiyon ve elektriksel sistemler dahil anahtar teslimi olarak üretim garantisi ile yapılır.

Solar Seralar

Türkiye ve çevre ülkelerinde tarım sektörüne özel olarak seraların çatıları PV sistemleri ile kaplanır ve enerji üretim tesislerine dönüştürülür.

Diğer uygulamalardan bazıları;

Şebeke bağlantılı sistemler, ada sistemler, otobüs durakları, solar tarla sulama, taşınabilir güneş enerji sistemleri, güneş enerjili baz istasyonları, teknelerde güneş enerji sistemleri, aydınlatma ...

 

HİZMETLER

GES & RES Projelendirme & Danışmanlık

Konusunda uzman mühendis kadrosu ve teknik ekibi, saha elemanları ve özel yazılımları ile güneş ve rüzgar enerjisi konusunda projelendirme ve danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

 

Güneş enerji santralleri (GES) projeleriniz için;

• Teknolojik tanıtım

• Saha tespiti

• Saha geliştirme

• Ön projelendirme ve yatırım geri dönüş hesaplanması

• Lisans dosyası hazırlıkları

• Projelendirme

• Kurulum

• İşletme

• Uzaktan izleme

• Bakım

 

Rüzgar enerjisi santralleri (RES) projeleriniz için;

• Rüzgar potansiyeli tespiti

• Saha tespiti

• Kullanılacak rüzgar türbin modelinin belirlenmesi

• Micrositing-yerleşim planı belirlenmesi

• Yatırım geri dönüş hesaplanması,

 

adımları, kredilendirilebilir raporlar sunularak taahhüt edilir.

 

Güneş Ölçümleri & Akreditasyon Hizmetleri

GES yatırımları için çok büyük önem taşıyan global ışınım, difüz ışınım, albedo, rüzgar hızı, rüzgar yönü, sıcaklık, bağıl nem ve basınç ölçümleri aşağıdaki adımlar ile birlikte oluşturulur;

 

MONTAJ

Deneyimli kadro, saha ekibi ve profesyonel ekipmanlarla montaj en güvenli, en ekonomik ve en hızlı şekilde tamamlanmaktadır. Yıldırıma karşı topraklama, çit kurulumu gibi montaj hizmetlerine ek olarak, montaj sonrasında kalibrasyon raporları, saha bilgi ve görselleri ile güneş ölçüm istasyonuna ait konfigürasyon görsellerinin bulunduğu teknik bir rapor sunulmaktadır.

BAKIM

Güneş ölçüm istasyonu için mekanik ve elektronik kontroller saha bakım ekibimizce yürütülmektedir. Maksimum data erişimi ve sorun tespiti için GSM üzerinden günlük takip hizmeti, müşteri isteği üzerine sunulmaktadır.

DEĞERLENDİRME

Ölçüm istasyonlarından elde edilen data grubu, özel yazılımlarla analiz edilerek güneş enerjisi santrallerinde (PV, CSP) kullanılmak üzere raporlanır.

 

Rüzgar Ölçümleri & Akreditasyon Hizmetleri

RES yatırımları için çok büyük önem taşıyan rüzgar hızı, rüzgar yönü, sıcaklık, bağıl nem ve basınç ölçümleri aşağıdaki adımlar ile birlikte oluşturulur;

 

MONTAJ

Deneyimli kadro, saha ekibi ve profesyonel ekipmanlarla montaj en güvenli, en ekonomik ve en hızlı şekilde tamamlanmaktadır. Yıldırıma karşı topraklama, çit kurulumu gibi montaj hizmetlerine ek olarak, montaj sonrasında kalibrasyon raporları, saha bilgi ve görselleri ile ölçüm direğine ait konfigürasyon görsellerinin bulunduğu teknik bir rapor sunulmaktadır.

BAKIM

Rüzgar ölçüm direği için mekanik ve elektronik kontroller saha bakım ekibimizce yürütülmektedir. Maksimum data erişimi ve sorun tespiti için GSM üzerinden günlük takip hizmeti, müşteri isteği üzerine sunulmaktadır.

MICROSITING

Santral projeleri hesaplamaları için ciddi önem taşıyan ölçümlerin, ölçüm sayısı, yükseklik gibi parametrelere göre santral sahasını doğru şekilde tanımlaması gerekmektedir. Ölçüm direği sonuçlarıyla birlikte bölgenin dijital haritası ve pürüzlülük skalası oluşturulmaktadır. Özel yazılımlarla gerçekleştirilen micrositing sonrası saha ziyaretleri yapılarak, sahanın uygunluğu belirlenir.

 
güneş ölçüm measure solar irradiance
 
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: