Güneşle Gelen Dostluk Projesi
 
 

 

Sanayici ucuz elektrik kullanacak

Tokat ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren Dinler Isı Metal Sanayi nin Güneşle Gelen Dostluk projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından destek aldı.

 

Uygulamaya değer görülen 272 proje arasında yerini alan Güneşle Gelen Dostluk projesi işletmelerde kullanılan sıcak suyun farklı enerji kaynaklarından temin edilmesini amaçlıyor.

 

Projenin ortakları arasında Turhal Ticaret ve Sanayi Odası, Turhal Elektrik ve Elektronik Teknisyenleri Odası, Turhal Elektrik ve Pano İmalat Sanayi, Turhal Mesleki Eğitim Merkezi, Tokat GOP Üniversitesi Turhal Meslek Yüksek Okulu ve Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de bulunuyor. Projenin kabul edilmesinin ardından şirket yetkilileri Almanya da çeşitli incelemeler yaptı. Yenilenebilir enerji kaynaklarından sıcak su elde etme sistemlerini incelenmesi tanımıyla nitelendirilen proje ile ilgili oluşturulan 15 kişilik ekip Almanya da yaptıkları incelemelerin ardından yurda döndü.

 

Gezi programı ve incelemeler hakkında bir açıklama yapan Turhal Dinler Isı .Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Dinler, projenin önemine vurgu yaptı. Ülkemizde işletmelerde kullanılan sıcak suyun farklı enerji kaynaklarından temin edildiğine dikkat çeken Dinler, "Bu enerji kaynakları hem pahalı hem de tükenmek üzere olan enerji kaynaklarıdır. Bunlardan son zamanlarda en çok kullanılanı güneş enerjisi ile su ısıtma sistemleridir. Güneş enerjisi ile su elde etme yöntemleri ülkemizde farklılık oluşturmaktadır. En yaygın olanı depo ve kolektörden elde edilenidir. Bu şekil en doğalı, en temizi ve ucuz olanıdır. Son dönemde dünyada enerji kaynaklarının azalması ve fiyatlarının artması enerji teknolojileri alanında hissedilebilir bir değişim ve gelişim süreci başlattı. Artan ticaret ve üretim imkanlarına bağlı olarak, doğal kaynaklardan elde edilen enerjiye olan talep giderek artırdı. Ülkemiz güneş enerjisi verimliliği açısından birinci ve ikinci kuşakta yer alırken Almanya yedinci ve sekizinci kuşakta yer almaktadır. Böyle olmasına karşın güneş enerjisinden sıcak su üretme ve depolama endüstrisi ve Ar-Ge birimleri Almanya da daha yaygın ve gelişmiştir. Enerjide dışa bağımlı olan fakat güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi bakımından zengin olan ülkemizde güneşten enerji üretecek teknolojilerin transferi amacıyla Almanya ya araştırma ve incelemede bulunduk. Proje ekibimiz teknik konuların yanı sıra Alman eğitim sistemini orta ve yüksek öğrenimdeki yapılanmayı, mesleki örgütlenmeyi yakından görme imkanı buldu. Bu tecrübelerimiz şimdi ortaklarımızla paylaşacağız." dedi. (CİHAN) 01 Aralık 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: