GE İnce Film Güneş Panelleri Pazarında ...
 
 

 

GE İnce Film Pazarına Giriyor

Dünya enerji devlerinden General Electric şirketinin ince filmi güneş enerjisi piyasasında güçlü bir oyuncu olmak için çalışmalar yürüttüğü açıklandı.

 

Şirketten yapılan açıklamada şirketin PrimeStar Solar adlı şirket ile yaptığı çalışma sonucunda ince filmli ilk ürününü 2011 yılında piyasaya sürüleceği belirtildi. GE nin enerji bölümü GE Power ın yenilenebilir enerji birimi başkan yardımcısı Victor Abate bu fabrikanın şu an için yıllık 30 MW düzeyinde olan üretim kapasitesinin ise artırılabileceğini de belirtti.

 

Açıklamada ayrıca GE nin Japon Showa Shell Sekiyu grubunun birimlerinden olan Solar Frontier şirketi ile beraber yine ince filmli güneş enerjisi panellerine yönelik teknoloji geliştirmek için çalışacağı belirtildi.

 

Yapılan açıklamada Showa Shell Sekiyu nun Solar Frontier adlı fabrikasının 900 MW lık yıllık üretim kapasitesi ile dünyanın en büyük güneş enerjisi paneli üretim kapasitesine sahip olduğu belirtilirken GE nin ise bu işbirliğinde teknoloji sağlayan taraf olacağı belirtildi.

 

Konu hakkında açıklamasında Victor Abate GE nin yenilenebilir enerji de de lider olmayı hedeflediğini ve şirketin yeni büyük adımının güneş enerjisi alanında olacağını söyledi. Abete ayrıca teknoloji lideri olarak güneş enerjisinde pazardan çok daha hızlı büyümeyi hedeflediğini belirtti.

 

Abate GE nin bu yeni alandaki üretime tüketiciler açısından bu ürünlerin en düşük maliyet ile sunulacak seviyeye geldiğine inandığı zaman geçeceğini, bu yeni ürünlerin ilk olarak hızlı bir şekilde ABD pazarına ve güneş enerjisine yüksek teşviklerin sağlandığı Avrupa ülkelerine sağlanacağını belirtti.

 

Dünyadaki enerji üretiminin üçte birinin kendi makineleri ile sağlandığı GE yenilenebilir enerji alanında ise en iddialı oyunculardan biri.

 

2002 yılında olaylı bir şekilde iflas eden Enron un rüzgar enerjisi bölümünü almasının da etkisi ile şirket 10 yıldan kısa bir süre içerisinde rüzgar enerjisinde Danimarkalı Vestas tan sonra ikinci sıraya yükseldi.

 

Şirket iflas aşamasında 300 milyon dolara satın aldığı şirketi, yenilenebilir enerji alanında yaptığı bir milyar dolarlık ar-ge harcamalarınında katkısı ile yıllık 6 milyar dolar gelir getiren bir yapıya kavuşturdu.

 

GE şimdi ise giderek gelişen güneş enerjisi piyasasında aynı şekilde söz sahibi olmak istiyor.

 

2009 yılında üretim kapasitesi 10.104 GW olan küresel güneş enerjisi sektörünün 2010 yılı üretim kapasitesinin ise 15 GW a ulaşması bekleniyor. Sektörün 2013 yılında ise gelişen teknoloji ve düşen maliyetler sonucu yıllık 30 GW üretim kapasitesine ulaşabileceği öngörülüyor.

 

İnce filmli güneş enerjisi panelleri ise 28 milyar dolarlık sektörde yüzde 15 lik pay sahibi. Kristalin silikon fiyatlarının yükselmesine paralel olarak ise bu pay gittikçe yükselmekte. www.yesilekonomi.com / 09.11.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: