Avrupada kemer sıkma politikaları devam ediyor ...
 
 

 

Portekiz ve İrlanda tasarrufa gidiyor

Avrupa’da kemer sıkma politikaları devam ediyor. Euro Bölgesi nin zayıf halkaları Portekiz ve İrlanda yeni tasarruf önlemleri için düğmeye bastı. İki ülke de mali piyasalardaki prestijlerini geri kazanmayı hedefliyor.

 

Portekiz de Başbakan Jose Socrates liderliğindeki sosyalist azınlık hükümeti, 2011 bütçesinde tasarruf önlemleri almaya hazırlanıyor. Parlamentoda taslak hali onaylanan bütçede 5 milyar euroluk kesinti öngörülüyor. Bütçenin son hali, 26 Kasım da nihai oylamaya sunulacak. Hükümet yapacağı kesintilerle şu anda yüzde 7,3 olan bütçe açığını önümüzdeki yıl içinde yüzde 4,6 ya indirmeyi hedefleniyor. Bunun için de vergilerin artırılması ve kamu çalışanlarının maaşlarının düşürülmesi gündemde. Önümüzdeki yıl emekli maaşlarının dondurulması planlanıyor.

 

Yunanistan kabusu

Hükümetin aldığı önlemlerin başlıca nedeni ise Yunanistan ın durumuna düşmemek. Zira bütçe açığı yüzünden borç batağına saplanan ve Euro Bölgesi’nin istikrarını sarsan Yunanistan’dan sonra en riskli ülkeler Portekiz ve İrlanda. Yüksek bütçe açıkları nedeniyle Avrupa ekonomisini tehdit eden bu ülkeler Brüksel in de yakın gözetiminde. Avrupa Birliği, borç dinamikleri hızla kötüleşen İrlanda ve Portekiz in Yunanistan gibi dış yardıma muhtaç kalacağı korkusu yaşıyor.

 

AB Komisyonu, bu nedenle Portekiz’den önlemlerini artırmasını talep ediyor. AB nin Ekonomik ve Parasal İşlerden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, Brüksel de yaptığı açıklamada, Portekiz hükümetinin, acil ekonomik eylem planlarını önümüzdeki yıla kadar hazırlamaları gerektiğinin altını çizdi.

 

Genel grev çağrısı

Parlamentodaki diğer sol partiler ise Portekiz halkına kemerleri biraz daha sıktıracak yeni ekonomik önlemlere sıcak bakmıyor. Ülkede sendikalar da ayaklanmış durumda. Sendikalar, yeni tasarruf önlemlerinin bedelini toplumun yoksul kesiminin ödeyeceği görüşünde. Portekiz İşçi Sendikaları Konfederasyonu’ndan Armenio Carlos, 24 Kasım’da genel grev çağrısında bulunduklarını belirtti.

 

İrlanda daki hükümet de acımasız bir bütçe hazırladı. 2011 yılında 6 milyar euro tasarrufa gitmeyi amaçladıklarını açıklayan İrlanda Maliye Bakanlığı, önümüzdeki 4 yıl içinde ise toplam 15 milyor euro tasarruf etmeyi düşündüklerini kaydetti. İrlanda ekonomisinin geleceğine yön verecek 4 yıllık bütçe planı üzerinde çalışmalarını sürdüren hükümet, bütçe açığını 2014 yılına kadar AB nin belirlediği "Gayrisafi Yurt İçi Hasıla nın yüzde 3 ü düzeyine" indirmeyi hedefliyor. www.dw-world.de/dw / 05 Kasım 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: