Güneş enerjisi sektörü gelecekten umutlu
 
Güneşe Derneği
 

Güneş enerjisi sektörü gelecekten umutlu ...

 

Güneşe Derneği Başkan Yardımcısı Yenen: Güneş enerjisi sektörü en büyük ilerlemeyi, Enerji Bakanı Hilmi Güler’in özel ilgisi ile 60. hükümet döneminde gerçekleştirdi ...

 

Güneşe Derneği Başkan Yardımcısı ve Norm Enerji Sistemleri Genel Müdürü İbrahim Erkan Yenen, güneş enerjisi sektörü altyapısının oluşturulması ve sektörün gelişmesi konusunda en büyük ilerlemenin, Enerji Bakanı Hilmi Güler’in özel ilgisi ile 60. hükümet döneminde gerçekleştiğini söyledi. Yenen, seçimden sonra TBMM gündemine gelmesi beklenen, devletin güneşten elektrik üreteceklere vereceği desteğe dair düzenlemelerin sektörün önünü açmasını beklediklerini kaydetti.

 

Güneşten Elektrik Üreticileri Fotovoltaik Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (kısa adı ile ‘Güneşe Derneği’) Başkan Yardımcısı İbrahim Erkan Yenen, sektörün durumu ve sanayiciler olarak Hükümet’ten beklentilerine ilişkin bir açıklama yaptı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in, son olarak Güneşe Derneği’nin de destekçileri arasında yer aldığı Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı’nın açılışını yaptığını ve stantları tek tek gezerek sektöre verdiği desteği bir kez daha gösterdiğini belirten Yenen, girişimcilere güneş enerjisine yatırım yapma çağrısında bulundu. “Enerji Bakanımız Hilmi Güler’in son açıklamaları bizi iyiden iyiye umutlandırdı” diyen Güneşe Derneği Başkan Yardımcısı Yenen, şöyle konuştu: “Teşvikler konusunda beklenti alt sınırımız 15 yıl alım ve kWh başına 30 euro cent fiyat garantisi. Bu rakamların üstüne çıkıldığı oranda yaşanacak sektörel hareketlilik artacaktır. Bu olası gelişme, hem beyaz hem de mavi yakalılar için yeni ve ciddi bir istihdam alanı da yaratacak. Bu konuya Sayın Enerji Bakan Güler de dikkat çekiyor.”

 

Yatırımlar temiz enerjiye

Açıklamasında, güneşten elektrik üretimine yatırımın kamusal ve özel yararlarına işaret eden Yenen, “Güneş enerjisi, Kyoto Protokolü’ne imza atan Türkiye için vazgeçilmez bir potansiyeldir. Avrupa’nın en çok güneş alana ülkelerinden biri olan Türkiye’de, enerji konusunda dışa bağımlılığı azaltmada en çok yarar sağlayacak yenilenebilir enerji kaynağı da güneştir” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hazırladığı Güneş Enerjisine Atlası’na göre, Türkiye’nin güneşten elektrik üretim potansiyelinin, 2008 yılında ürettiği toplam elektrik enerjisini yaklaşık iki katı olduğunu hatırlatan Yenen, güneş enerjisine yatırım yapacak girişimcilerin, devletin sağladığı teşviklerin de yardımı ile kendi kazanacakları yanında, kamusal ve ulusal yarar da sağlayacaklarını belirtti. Birçok insana iş kapısı olacak temiz enerjiye yatırım yapmış olma hasebi ile çevreye ve sağlıklı geleceğe katkı, yerli bir enerji kaynağına yatırım sayesinde ulusal enerji bağımsızlığına hizmet, Yenen’in açıklamasında saydığı yararlar arasında yer aldı.

 

Güneş enerjisine yatırımın Avrupa’da; borsa, bono, tahvil, döviz gibi bilinen yatırım araçlarına ciddi bir natif olduğu bilgisini veren Güneşe Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Erkan Yenen, “Girişimciler ülke menfaatlerine katkıda bulunur iken yatırımcı olma imkanına da kavuşacak. Doğal, yerli ve yenilenebilir güneş enerjisi ile ömür boyu gelir sağlamak mümkün. Zira Güneş Enerjisi Santralı uygulamalarında ilk yatırımdan sonra sistem kendi kendine çalışıyor. İşletme ve bakım maliyetleri ise yok denecek kadar az. Türkiye’nin neresinde olur ise olsun, sistemleri uzaktan izleme ve görüntüleme imkanı da var. Üretilen elektriği ve kazancı evden, ofisten takip etmek mümkün” dedi.

 

Çevreci belediyelerin tercihi güneş

Güneşe Derneği Başkan Yardımcısı Yenen, yaklaşan yerel seçimler vesilesi ile yeni dönemde belediyelerden de güneş enerjisine ilgi beklediklerini dile getirdi. Başkan adaylarının plan ve projeleri arasında yenilenebilir enerji uygulamalarına yer verdiklerini kaydeden Yenen, örnek olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni verdi. Yenen, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sadece Akıllı Ulaşım Sistemleri’nde 50-60 kWp fotovoltaik kurulu güce sahip. Önümüzdeki yılların yatırım planlarında güneş enerjisi çözümlerinin artacağı sinyalleri var. Şu anda İstanbul’da güneş enerjisi ile çalışan çözümler sayesinde hem enerji tasarrufu sağlanıyor, hem de enerji ulaştırılamayan birçok nokta, güneş sayesinde enerjiye kavuşmuş durumda” dedi.

24.03.2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: