Enerji Sektörü ve Yeni İş İmkanları ...
 
 

 

Enerji sektörü Ankara’da buluşmaya hazırlanıyor

Uluslararası Enerji Kongresi EIF 2010, 21-22 Ekim tarihlerinde yerli ve yabancı özel sektör temsilcileri, bürokratlar, akademisyenler ve sivil toplum temsilcileri ile buluşmaya hazırlanıyor.

Global Enerji Derneği tarafından, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Uluslararası Enerji Kongresi EIF 2010, 21-22 Ekim tarihlerinde Sheraton Hotel & Convention Center’da Başkentlilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Kongrenin ana temasının yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği olduğunu belirten Global Enerji Derneği Genel Başkanı Çiğdem Şelli Dilek, “Enerji Türkiye’de ciddi bir pazar haline geldi. Son yıllarda, özel sektörü, bürokrasiyi ve konuyla bağlantısı olan diğer kurum ve kuruluşları bir araya getiren platformlara ihtiyaç duyuluyor” dedi.

 

Özel sektör kamu işbirliği

Eskiden devletin hem ürettiğini hem de sattığını söyleyen Dilek, “Şimdi özel sektör ve kamu işbirliği var. Dolayısıyla serbestleşmenin pek çok avantajı olmasının yanı sıra, taraflar arasında konuşulması, çözülmesi gereken konular da doğuyor. İşte bu tip platformlar, konuların konuşulup tartışılmasına, özel sektörün buluşmasına ve yeni iş imkanlarının doğmasına imkan tanıyor” diye konuştu.

 

Şirketlere ikili görüşme

Kongre kapsamında kongre oturumları, fuar etkinliği ve iklim değişikliği ile ilgili bir çalıştay yapılacağını anlatan Dilek, şunları söyledi:

 

“Bu sene önceki senelerden farklı olarak şirketlerin ikili görüşme yapabileceği bir etkinliğimiz olacak. Özellikle yabancı firmalar bu etkinliğe ilgi gösteriyor. Çünkü burada Türk firmaları ile buluşmak istiyorlar. Kongre ve fuar ortamları kimi zaman efektif iş görüşmeleri yapabilmek adına tatmin edici olamıyor. İki günlük süreçte hem akademik programı takip edebilmek, hem fuar ziyareti gerçekleştirebilmek, hem de doğru bağlantıyı bulabilmek oldukça zor. Kongre öncesinde gerçekleştirdiğimiz buluşturma sistemi ile katılımcı firmaların doğru irtibatlara kongre esnasında ulaşmalarını sağlıyoruz.

 

Katılımcılarımız, yerli ve yabancı özel sektör temsilcileri, bürokratlar, akademisyenler ve sivil toplum temsilcileri. Yaptığımız kongrelerde enerji sektörünün bütün yönlerini temsil eden yetkilileri bir araya getirmeyi planlıyoruz. Kongrede, toptan elektrik fiyatları, tarifeler, son günlerde yapılan üretim ve dağıtım özelleştirmelerinin değerlendirilmesi, rüzgar enerjisinde lisans sorunları, yenilenebilir enerjide mevzuat sorunları gibi pek çok konu masaya yatırılacak.

 

Yeni iş fırsatı doğacak

Yerli ve yabancı pek çok firma kongrede etkileşim içinde olacak ve iş fırsatları doğacak. Türkiye en başta jeopolitik konumu açısından çok avantajlı durumda. Tabi ki bu avantajı değerlendirmek, doğru politikalarla mümkün olabilir. Son yıllarda enerji alanında doğru adımlar atıldığını görüyoruz. Yenilenebilir enerjiden elektrik üretimine yönelik pek çok yatırım yapıldı. Hükümetimizin bu konuya olan eğilimi ve nükleer enerji alanındaki ısrarlı tavır doğru bir yaklaşım oldu. Petrol konusunda kaynaklarımızın kısıtlı olduğu söylenir ancak bu konuda da uluslararası işbirlikleri ile Karadeniz’de aramalar yapılıyor. Umarız olumlu sonuç alınır. Doğalgaz alanında ise Nabucco ve Güney akım projeleri Türkiye’nin bu alanda önünü daha da açacaktır. Tüm bunları düşünürsek, Türkiye’nin enerji alanında tüm dünya için önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. www.hurriyet.com.tr / 13.10.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: