Türkiyeye yatırım çağrısı
 
 

 

Berlin de düzenlenen 1. Türk - Alman İşbirliği ve Yatırım Konferansı nda Maliye Bakanı Şimşek Türkiye ye yatırım çağrısında bulundu. Başmüzarekeci Bağış ise Kıbrıs konusunda AB nin alınan kararları uygulamadığını söyledi.

 

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Alman İş Konseyi ve Deutsche Bank’ın işbirliği ile düzenlenen 1. Türk - Alman İşbirliği ve Yatırım Konferansı nın açılışını Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Wolf Ruthart Born yaptı. Açılış konuşmalarında Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkiler ile Türkiye’nin Avrupa Birliği süreci ön plana çıkan konulardı.

 

1. Türk-Alman İşbirliği ve Yatırım Konferansı’nda Türkiye ile Almanya arasındaki siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerin önemi vurgulandı. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere vurgu yapan Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin iktidara geldiği 2002 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Alman firmalarının sayısının üç kat artarak, 4 bin 300’e ulaştığını söyledi. Türkiye’de ekonominin gelişmekte olduğunun altını çizen Bakan Şimşek, Türkiye’de yılın ilk yarısındaki ekonomik büyümenin yüzde 11 dolayında olduğunu belirtti. Şimşek, Türkiye’ye yatırımların artırılması çağrısında bulundu. Türkiye nin henüz mükemmel olmadığını, ancak eksikliklere rağmen ilerleme kaydediliğini söyleyen Şimşek, Türkiye’deki ilerleme çok hızlı ve dönüşüm derinden gerçekleşiyor. Bu güçlü büyüme geçici değil. Türkiye’deki büyüme hızının, yılın ilk yarısı kadar büyük olmasa da, Avrupa Birliği ortalamasının 2 veya 3 katı olacağına inanıyorum" dedi.

 

Katılımcılar arasında Türk iş adamlarının sayısının çoğunlukta olduğu gözlenen konferansta konuşma yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Wolf Ruthart Born ise ekonomik krize rağmen, Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacminin 25 milyar euroya ulaştığına dikkati çekti.

 

Müzakerele devam edin çağrısı

Almanya’nın eski Ankara Büyükelçisi Born, konuşmasında Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecine de değindi. Born, 3 Ekim 2005 tarihinde başlayan müzakerelere devam edilmesi çağrısında bulundu. "Müzakereleri yarıda kesmeyin, şu sıralar zor bir dönemden geçiliyor. İspanya’nın dönem başkanlığı sırasında sanırım özellikle Almanya’nın da katkısıyla sadece bir fasıl açıldı. İlerde, diğer ülkelerin dönem başkanlıkları sırasında da kalan fasılların açılması için her türlü çabayı göstermenizi rica ediyorum."

 

Müzakere sürecinde ahde vefa ilkesinin geçerli olduğunu söyleyen Born, ancak Kıbrıs sorununun da çözülmesi gerektiğine işaret etti.

 

Kıbrıs meselesi

Açılışa katılan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın konuşmasında da Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ön planda yer aldı. Bağış, müzakere sürecinde bugüne kadar 13 faslın açıldığını, geriye kalan 20 faslın ise 17 si üzerinde siyasi engel bulunduğunu hatırlattı. Bağış, Born un sözlerine atıfta bulunarak Kıbrıs meselesine ilişkin şunları söyledi: ”26 Nisan 2004 tarihinde Avrupa Konseyi oybirliği ile bir karar aldı. O karardan iki gün evvel Annan Planı na büyük ölçüde destek veren Kuzey Kıbrıs’a uygulanan izolasyonların kalkması yönünde alınmış bir karardı. Şu an itibariyle 27 AB üyesi ülkeden sadece biri bu karara uymaktadır. O üye ülke de Güney Kıbrıs’tır. Güney Kıbrıs Kuzey’e rahatlıkla ticaret yaparken, vatandaşları rahatlıkla gidip gelirken, diğer 26 ülkeyi aynı kolaylıklardan aynı rahatlıklardan faydalanması yönünde engellemeye kalkmak kendi başına bir çifte standarttır.”

 

Hedef yatırımları artırmak

Dış İlişkiler Kurulu Türk-Alman İş Konseyi ile Deutsche Bank ın işbirliği ile düzenlenen 1. Türk-Alman İşbirliği ve Yatırım Konferansı, Türkiye ve Almanya’daki küçük ve orta ölçekli işletmeler arasında işbirliğini ve Türkiye’ye dönük yatırımları artırmayı hedefliyor. Konferansın ilk bölümünde  Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri masaya yatırıldı. Daha sonraki oturumlarda ise bankacılık ve finans piyasaları ile sektörel yatırım olanakları tartışıldı. www.dw-world.de/dw / 07 Ekim 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: