Yeni elektrikli arabalar, altyapı, servis ...
 
 

 

Elektrikli Arabalar ve Smart Grid

Gün geçtikçe daha çevreci bir çizgiye doğru ilerleyen otomotiv sektörü, geceleri park halinde beklerken kendi enerjisini depolayabilen ve depoladığı enerjiyi yeniden şebekeye satabilen veya sahibinin evine yönlendirebilen bir sistemin yakin zamanda uygulamaya geçebileceğinin sinyallerini veriyor.

 

Elektrikle çalışan arabalar için düşünülen bu sistem ile geceleri elektrik kullanılmadığı geç vakitlerde yani elektrik fiyatları daha düşük iken enerji depolayan arabalar gündüzleri yani elektrik fiyatları daha yüksek iken depoladığı bu enerjiyi bahsettiğimiz gibi ya kullanarak ya da şebekeye geri ileterek harcayacak.

 

Böylece arabalar elektrik şebekelerinde meydana gelen günlük sıçramaları önlemenin yani sıra şebekenin daha verimli ve pürüzsüz şekilde çalışmasına da katkıda bulunacaklar. Araba sahipleri ise yine bu sistem içerisinde elektrik ile çalışan arabalarının yakıt hücrelerini geceleyin düşük fiyatla doldurarak tasarruf edecekler.

 

Bahsettiğimiz araç-şebeke elektrik sistemleri halen tasarım ve geliştirme aşamasında olmasına karşın, elektrik üreticileri bu tarz teknolojileri araştırmak ve olası çözümlerin uygulanabilirliğini ölçmek adına araba üreticileri ile iletişime geçmiş durumdalar.

 

İtalyan Enerji firması inovasyon ve çevre bölümü genel müdürü Andrea Valcalde bu tarz sistemlerin "yeni elektrik" pazarının dışında ayni zamanda gerekli altyapı ve servislerin oluşturulması adına da önemli olduğunu vurguluyor. Valcalde arabaların şebekeye bağlanarak elektrik depolamasının ve bunu destekleyecek bir smart grid sisteminin oluşturulmasının 10 sene içerisinde gerçekleşebileceğini de sözlerine ekliyor.

 

Günümüzde Enel firması, Daimler, Renault ve Piaggio firmaları ile elektrikli arabaların enerji hücrelerini dolduracak bir altyapının biçimlendirilmesi ve müşterilerin bu altyapıyı nasıl kullanacağının belirlenmesi adına çalışmalarını sürdürüyor.

 

Önümüzdeki aylarda, Enel ve Daimler firmaları İtalya’nın Milan, Roma ve Pisa kentlerini kapsayacak bir pilot proje ile 100 adet elektrikli araba ve 400 adet halka açık şarj noktasını test edecek. Bu projenin Avrupa daki diğer projelerden farkı Enel in bu şarj noktalarını kullanacak olan kişilerden para alacak olması. Şimdiye kadar olan pilot projelerde sistemi kullananlardan herhangi bir ücret talep edilmiyordu. Valcalde bu kararın alınmasının nedeninin müşteriye doğru mesaj vermek olduğunu belirtiyor. Böylece bunun gerçek bir pazar olduğunun anlaşılması ve halkın bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. www.limitsizenerji.com / 08 Ekim 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: