Bol Bol Güneş Görelim
 
 

 

Tara: Hükümet gölge etmesin, güneş görelim

Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara 10 yıl sonra ilk kez CNBC-e ye konuşarak, "Hükümet bizi sevsin, takdir etsin, bürokrasiden kurtarsın. Gölge etme başka ihsan istemem. Gölge etmesin, bol bol güneş görelim" dedi.

 

Enka Şirketler Grubu Fahri Başkanı Şarık Tara 10 yılın ardından ilk kez gazetecilerin önüne geçti ve ENKA Vakfı’nın ve holdingin planlarını açıkladı.

 

Türkiye’nin mesleki ve teknik eğitim veren ilk ve tek ücretsiz özel okulu Enka Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin açılışının ardından CNBC-e ye konuşan Şarık Tara, mesleki okul açmaya devam edeceklerini belirtti ve Doğu Anadolu’da bu alanda yatırım düşündüklerini söyledi. Tara, geçmişte üniversite kurmak istediğini ancak bu kararından vazgeçtiğini belirtti.

 

Enka Vakfı Başkanı Şarık Tara, İstinye’deki ENKA Okulları’nın yanındaki Atıcılık Poligonu nun kamuya ait arsasını satın alarak üniversite kurmayı planladığını fakat bu kararından vazgeçtiğini anlattı.

 

Tara, "Üniversite düşünmüyorum. Çok uğraştım. Atıcılık Poligonu arsasını vermediler. Atıcılık Poligonu üniversiteden daha kıymetliymiş. Üniversite ile birlikte modern bir poligon yapacağımı söyledim. Kabul etmediler. Ben de vazgeçtim" dedi. Tara, herkesin üniversite kurduğunu da belirterek, kapsamlı bir lise kurmanın çok daha zor olduğunu söyledi.

 

BOL BOL GÜNEŞ GÖRELİM

Şarık Tara, ekonomide işlerin yolunda gittiğini ancak Türkiye’nin performansının çok daha iyi olabileceğini vurguladı. Tara’ya göre bürokraside aksaklıklar yaşanıyor ve bu durum yatırımcının keyfini kaçırıyor. Tara, Türkiye’nin büyük ölçekli yatırımlara ihtiyaç duyduğuna dikkat çekerek Aliağa’da kömüre dayalı bir elektrik santrali planladıklarını ve 3,5 yıldır izin beklediklerini hatırlattı. Tara bir yatrımcı olarak hükümete şöyle seslendi:

 

"Hükümet bizi sevsin, takdir etsin, bürokrasiden kurtarsın. Başka bir şey istemiyoruz. Gölge etme başka ihsan istemem. Gölge etmesin, bol bol güneş görelim".

 

ENERJİDE ROTAMIZ BALKANLAR

ENKA nin planlarına ilişkin bilgi de veren Tara, Türkiye’de planladıkları Aliağa Santrali ne izin çıkmaması halinde rotayı yurtdışına çevireceklerini belirtti.

 

Tara, Balkanlardan ve Rusya dan yatırımcıların enerji sektöründe kendilerine yatırım daveti yaptıklarını belirterek, Kosova ve Karadağ’da elektrik santrali inşa etmek istediklerini söyledi. Tara farklı sektörlere girme planları olmadığını ifade ederek, "Bildiğimiz işlerde büyümeye devam edeceğiz. Enerjiyi çok iyi biliyoruz" dedi. www.ntvmsnbc.com / 07.10.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: