Elektrikli araçlar, aküleri, şarj istasyonları ...
 
electric vehicle charging station
 

 

2020 de satılan 10 araçtan biri elektrikli olacak   

Renault Elektrikli Araç Programları Direktörü Thierry Koskas, 2020 yılında satılacak her 10 araçtan birinin elektrikli otomobil olacağını tahmin ettiklerini bildirdi.

 

Koskas, sohbet toplantısında, Fransa da elektrikli araç satın alındığında devletin 5 bin avroluk bir teşvik yardımı yaptığını ve bu destek sayesinde Türkiye de üretilen Fluence ZE modelini dizel Fluence fiyatına satabildiklerini kaydetti.

 

Elektrikli otomobilin akülerinin satışını yapmadıklarını, kiraladıklarını dile getiren Koskas, akülerin kiralanmasının otomobilin fiyatını da düşürdüğünü anlattı.

 

Koskas, dün, Türkiye de üretilecek olan Elektrikli Fluence ZE nin Fransa da devlet teşvikiyle birlikte fiyatının 21 bin 300 avro olduğunu duyurduklarını anımsatarak, Fransa da devlet desteği olmasaydı bu aracı daha pahalıya satmaları gerekeceğini, bunun da satış adedi konusunda iddialı hedefler koymalarını engelleyeceğini dile getirdi.

 

Bizim tahminlerimiz 10 yıl sonra 2020 yılında satılan 10 araçtan bir tanesi elektrikli araç olacak diyen Koskas, bunun ülkelere göre farklılık gösterebileceğini, ama dünya ortalamasında 10 araçtan birinin elektrikli olacağını ifade etti.

 

Koskas, bu sayılara ulaşabilmek için elektrikli otomobil konusunda piyasanın hareketlenmesi gerektiğini vurgulayarak, belli bir ülkede elektrikli araç piyasasının harekete geçebilmesi için ön koşullar olduğunu, bunların; öncelikle elektrikli aracın üretim maliyetinin daha yüksek olduğu için, alıcıya satın almada destek olunması ile pillerin akülerin şarj edilmesi için ülkelerde altyapı oluşturulması gerektiğini anlattı.

 

Elektrikli otomobiller ve şarj ünitelerinin Renault-Nissan ın birlikte geliştirdiği bir proje olduğuna işaret eden Koskas, toplamda iki şirketin bu konuda birlikte 4 milyar avroluk bir yatırım gerçekleştireceklerini belirtti.

 

Koskas, elektrikli Fluence ZE nin teknik tasarımının Fransa da gerçekleştirildiğini dile getirerek, bu tasarımın daha sonra fabrikaya giriş ve üretime başlangıç aşamasının olduğunu, bunun Bursa daki fabrika da yapıldığını anlattı.

 

AKÜLERİN KAPASİTESİ İKİ KATINA ÇIKACAK

Gelecek yıllarda akülerin kapasitelerinin artacağına işaret eden Koskas, Bugün yapılan çalışmalar gösteriyor ki 10 yıl sonra akülerin kapasitesi 2 katına çıkacak. Bugün, 2-3 dakikada şarj edilme konusunun gerçekçi olmadığını düşünüyoruz. 3 dakikada şarj yapılabilmesi için çok elektrik kuvveti gerekecek. Bu da akünün çok ısınmasına neden olur. Aküler de çok ısınmayı sevmezler. Bazı ülkelerde boş aküyü çıkartıp, dolu aküyü ikame edeceğiniz istasyonlar oluşturacağız, bu değiştirme üç dakikayı aşmayacak diye konuştu.

 

Koskas, elektrikli otomobiller konusunda sektörde rekabet olmasından çok memnun olduklarını bildirerek, sadece kendilerinin tek başına elektrikli otomobil üretmeleri durumunda, diğer firmaları şarj istasyonu ve alt yapı kurma konusunda ikna edemeyebileceklerini ancak Renault nun elektrikli otomobil fiyatıyla bu konuda çok iddialı olduğunu söyledi.

 

Fransa da bütün elektrikli otomobil üreticilerinin anlaştığını ve aynı şarj noktasını kullanmaya karar verdiklerini belirten Koskas, Şimdi belediyeler bu noktaları kurma aşamasındalar. Fransa da 6 ay içinde bu şarj noktalarını görebilirsiniz. Park yerlerine yerleştirilecek şarj noktaları yapılabilir. Müşterilerimizin çoğu şarjı gece evlerinde yapacaklar dedi.

 

SÜPERMARKETTE ŞARJ

Koskas, dünyada bugün 20 tane şirketin akü ürettiğini dile getirerek, doğrudan kendi aküsünü üreten otomobil üreticisinin, Renault-Nissan ittifakı olduğunu bildirdi.

 

Akünün nihai montajının Bursa da yapılacağını bildiren Koskas, Bursa ya akünün temel birimleri ve modüllerinin geleceğini ve montajının da Bursa da yapılacağını kaydetti.

 

Renault Elektrikli Araç Programları Direktörü Thierry Koskas, elektrikli otomobillerde aküyü müşteriye satmak istemediklerini, aküyü de satmaları durumunda otomobilin fiyatının daha da yüksek olacağını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Aküyü kiralayarak, fosil yakıtlı bir araçta her ay yakıta vereceği bir parayı kiraya vermiş oluyor. Bir de müşteri için çok büyük bir kolaylık akünün kullanım ömrüyle ilgili değil. Kullanıcıya sürekli işler bir durumda aküsü olacağına dair taahhüt veriyoruz. Aküsüyle ilgili bir sorun çıkarsa ya yerine yenisi verilecek ya da tamir edilecek. Kirada bir nihai süre yok. Süreli bir kira kontratı değil.

 

Akaryakıt dağıtım firmalarıyla istasyonlara şarj noktaları için görüşüyoruz. Onlar için de ilginç olabilir böyle şarj noktaları oluşturmak benzin istasyonlarında. Türkiye dahil bütün ülkelerde bu ilginç olabilir. Ama şarj noktalarının olacağı tek yerde benzin istasyonları olmayacak. Fransa da mesela süpermarketlerle çok çalışıyoruz. Büyük alışveriş merkezlerine gidildiğinde 2 saat kalınıyor genelde, 2 saatte 40 kilometrelik şarj yapılabilir.

AA / 01.10.2010

 
battery charging station
 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: