Almanyada Nükleer Enerji ve Yenilenebilir Enerji eylem planı ...
 
 

 

Nükleer tesisler Almanya da tartışma konusu

Türkiye başta olmak üzere birçok ülkenin nükleer enerjiyi yeni yeni keşfetmesine karşılık, Almanya nükleer enerji kullanımına ne zaman son vereceğini tartışıyor. Ağustos ayının başında yenilenebilir enerji için eylem planını karara bağlayan federal hükümetin hedefi rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerjinin toplam enerji tüketimindeki oranını 2020 yılına kadar yüzde 18 e çıkarmak. Ancak bunun yeterli olmayacağından hareketle Merkel yönetimi nükleer santrallerin son üretim tarihini, yeni bir nükleer enerji vergisine karşılık, uzatmayı hedefliyor. Çevre Bakanı Norbert Röttgen (CDU) sekiz yıllık uzatmayı yeterli görürken, parti arkadaşları ve koalisyon ortağı FDP buna itiraz ediyor. Yeni verginin RWE, EnBW, Vattenfall ve E.on şirketleri tarafından tüketiciye yansıtılacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

 

Alman Focus dergisine verdiği röportajda her türlü uzatmaya karşı yasal ve hukuki yöntemlerle karşı çıkacaklarını belirten Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir konuyla ilgili yeni yasaya Eyalet Danışma Meclisinin de onayının gerekli olduğunu belirtti. Danışma Meclisinde ise iktidardaki CDU/CSU ve FDP den oluşan koalisyon hükümetinin gerekli çoğunluğu yok. Özdemir e göre federal hükümet tamamen dört büyük nükleer üretim şirketinin güdümünde hareket ediyor. Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Özdemir, hükümetin hedefinde 15 yıllık bir uzatmanın olduğunu öne sürdü.

 

MERKEL ENERJİ GEZİSİNE ÇIKTI

Bütün bu tartışmaların dışında kalmaya çalışan Almanya Başbakanı Angela Merkel yaz tatilini bitirdikten sonra enerji konusunu gündeminin en önemli maddesi ilan etti. Merkel konu hakkında karar vermeden önce dört farklı şehirde farklı yöntemlerle enerji üretimi yapan işletmeleri ziyaret edecek. Dünyada yenilenebilir enerji teknolojisi üretiminde önde gelen ülkelerden biri olan Almanya da bu oran yüzde 10. Almanya yeni yürürlüğe koyduğu eylem planı ile farklı sektörlerde enerji tüketimindeki yenilenebilir enerji oranını artırmayı hedefliyor. Federal hükümetin karara bağladığı ve AB ilkelerine göre hazırlanan eylem planı enerji stratejisinin ilk adımını oluşturuyor. Asıl hedef ise eylül sonuna kadar nükleer enerji gibi konvansiyonel enerji kaynaklarının da yer aldığı bir enerji konseptinin yürürlüğe konması oluşturuyor.

 

Konuyla ilgili başbakanlık tarafından yapılan açıklamada gezinin merkezinde yer alan konulardan birinin Alman enerji teknolojisinin uluslararası piyasalardaki fırsatları ve enerji verimliliğinin de yer aldığı belirtildi. Federal hükümetin basın sözcüsü Steffen Seibert cevabı aranan sorunun bir sanayi ülkesi olarak Almanya nın gelecekte enerji ihtiyaçlarını hangi kaynaklardan karşılayacağı sorusunun olduğunu söyledi. Seibert devamla, "Ve en iyi şekilde vatandaş, ekonomi çevreleri ve siyasetin ortaklaşa Yenilenebilir Çağ hedefine nasıl ulaşacağıdır." dedi.

Berlin / www.stargundem.com / 20 Ağustos 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: