İllerin ekonomik performansı ...
 
 

 

Kayseri de 3 farklı organize sanayi bölgesinde üretim yapan ve 42 bin 500 kişiyi istihdam eden 911 firma, 2009 yılında 1 milyar 138 milyon 628 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan 870 firma, 42 bin kişiyi istihdam ediyor. Mimarsinan ve İncesu OSB deki 41 firmada ise 500 kişi çalışıyor.

 

Kayseri de üretim yapan firmalardan 293 ü metalden mamul eşya, 190 ı mobilya ve orman ürünleri, 132 si tekstil, 115 i kimyasal, plastik ve tanıtım, 105 i inşaat ve altyapı malzemeleri, 91 i gıda, 53 ü elektrikli ev aletleri, 51 i madencilik, 49 u makine alanında faaliyet gösteriyor.

 

Kayseri de 2008 yılındaki ihracat rakamı 1 milyar 458 milyon 695 bin Dolar oldu. Geçen yıl ise bu rakam 1 milyar 138 milyon 628 bin Dolar olarak gerçekleşti.

 

Geçen yılın ocak-haziran dönemindeki 523 milyon 600 bin dolarlık ihracat yapılırken, bu yılın aynı dönemindeki ihracat yüzde 13,1 artarak, 592 milyon 600 bin dolara ulaştı.

 

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, son yıllarda sanayi alanında yakalanan başarı ivmesini devam ettirme çabasında olacaklarını söyledi.

 

Kayseri sanayisinde artık daha rekabetçi ürünler üretmek istediklerini belirten Boydak, şunları kaydetti:

 

Markalaşma faaliyetlerine önem veren bir Kayseri sanayisi arzu ediyoruz. Önümüzdeki dönemde bu konuya yoğunlaşacağız. Daha teknolojik ürünler üretme kabiliyetimizi geliştirmek istiyoruz. Kayseri de teknoloji yoğun ürünlerin üretilmesi, rekabette öne çıkmamızı sağlayacak. Artık Kayseri dendiği zaman akla kaliteli üretim yapan, birinci sınıf ürünler üreten fabrikaların akla gelmesini hayal ediyoruz. Özellikle makine imalatı konusunda son yıllarda kendimizi geliştirdiğimiz bir gerçek. Kayseri nin lojistik olanaklarını kullanmak istiyoruz. İhracat pazarlarında da bu avantajımızı kullanacağız. Bir de hacmi az, bedeli yüksek ürünler üreterek ulaşım maliyetlerini de minimize etmek istiyoruz.

 

NİĞDE OSB, YATIRIMCILARA CAZİP İMKANLAR SUNUYOR

Niğde Organize Sanayi Bölgesi nde faaliyet gösteren 67 firma, 3 bin kişiyi istihdam ediyor. Firmalar, geçen yıl 20 milyon 974 bin dolarlık ithalat, 24 milyon 110 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

 

Firmalardan 19 u tekstil, 10 u gıda, 2 si makine tarımı, 9 u plastik, 10 u mobilya ve ağaç, 17 si de diğer sektörlerde üretim yapıyor.

 

Bor Karma Organize Sanayi Bölgesindeki 16 firmadan 6 sı deri, 10 u geri dönüşüm ve plastik sektöründe faaliyet gösteriyor. Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde ise 252 kişi istihdam ediliyor.

 

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, dünyada ve Türkiye de yaşanan ekonomik krizi, 5084 Sayılı Teşvik Yasası sayesinde diğer illere ve OSB lere nazaran daha hafif atlatıldığını söyledi.

 

Tarım kenti olan Niğde de, sanayi alanlarının yeterli sayıya ulaşmadığını belirten Ecemiş, OSB lerde yatırım yapacaklara kolaylık sağlandığını, her türlü teşvikten yararlanıldığını ve elektriğin ucuz kullanıldığını kaydetti.

 

KIRŞEHİR

Kırşehir OSB de ise 37 firma faaliyet gösteriyor ve bu firmalarda 735 kişi istihdam ediliyor. 5 firma üretime ara verirken, 10 fabrikada inşaatın sürdüğü, 20 yeni fabrika için proje çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

 

OSB deki sektörler gıda, inşaat, plastik, kağıt, cam, mermer, Demir Çelik ve akü, motor, boya, deterjan, kozmetik, makine, tekstil, güneş enerjisi ve mobilya alanlarda üretim yapıyor. Sektörlerde en çok istihdamı 245 kişiyle mobilya sektörü sağlıyor.

 

Kırşehir de geçen yıl 22 firmanın ihracat rakamı 111 milyon 631 bin 415 Dolar, ithalatı ise 85 milyon 926 bin 638 Dolar olarak gerçekleşti.

 

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müfit Göçen, en önemli değer olarak gördükleri Ahilik Kültürünün yeniden canlanmaya başladığını, Ahi Evran Üniversitesi nin kurulduğunu, Organize Sanayi Bölgesi nin geliştiğini, jeotermal kaynakların değerlendirilmeye başlandığını anlattı.

 

Yapımı süren kongre ve fuar merkezi tamamlandığında çevre illerin de bu projeden faydalanacağını dile getiren Göçen, OSB de genişleme çalışmalarının da yeni yatırımları beraberinde getireceğini vurguladı. AA / 14 Ağustos 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: