Enerjiye 1 Milyar 700 Milyon Dolar Ayırdı ...
 
 

 

Bütün yatırımlarımızı dondurduk sadece enerjiye odaklanıyoruz

Türkiye de yeni dönemde enerji yatırımları hız kazandı. Rus ve G.Koreli şirketler nükleer santral için faaliyetlerini sıklaştırırken tekstil devi Eren Holding de enerji yatırımlarına odaklandı. Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, otel ve çimento fabrikası yatırımlarını dondurduklarını belirterek, "Enerji yatırımlarımız bitene kadar başka alanda faaliyetimiz olmayacak" dedi.

 

Türkiye nin coğrafi konumu yerli ve yabancı işletmelerin enerji yatırımlarında önemli bir yer tutuyor. Özellikle Çin, Rusya ve Fransa nın enerji devleri Türkiye ye gelerek termik, hidroelektrik, güneş, nükleer ve rüzgâr enerjisi yatırımlarını yakından takip ediyor. Yabancı yatırımcıların bu alana ilgisinin artması, Türk müteşebbislerin de dikkatlerini bu yöne çevirdi. Perakende, tekstil, çimento, kâğıt ve turizm alanlarında faaliyet gösteren Eren Holding, bütün yatırımlarına 1 yıl ara vererek enerjiye yoğunlaşma kararı aldı. 2011 sonuna kadar enerji yatırımlarını bin 500 megavata çıkaracaklarını açıklayan Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Mersin deki 400 milyon dolarlık çimento fabrikası ve İstanbul da 150 milyon dolara mal olacak Rixos lüks otelin inşaatını bu sebeple 2011 e ertelediklerini söyledi.

 

ENERJİYE 1 MİLYAR 700 MİLYON DOLAR AYIRDI

Eren Holding olarak yeni dönemde enerji sektöründe büyümeyi amaçladıklarını kaydeden Bitlisli işadamı, yatırımlar için ayrılan 1 milyar 700 milyon doların, 1 milyarının Garanti ve İş Bankası ndan, geri kalan kısmın da şirketin öz sermayesinden karşılanacağını açıkladı. Grubun Zonguldak ın Çatalağzı beldesinde 1.360 MW kapasiteli kömüre dayalı termik santral yatırımı devam ediyor. 1,5 milyar dolarlık yatırım değerine sahip üç aşamadan oluşan projenin ilk aşaması 160 MW lık dolaşımlı akışkan yataklı santral olup tesis 2010 yılı Ocak ayında devreye girdi. Eren, hedeflerinin 2010 sonuna kadar bin 500 megavata çıkmak olduğunu dile getirdi. www.zaman.com.tr / 10.08.2010

-.-

Modern Enerji

Modern Enerji Elektrik Üretim A.Ş. üç ayrı ünitede toplam 100 MW kurulu güce sahiptir. Doğalgaz kullanarak elektrik üreten tesisler, elektriğin yanı sıra 295 ton/sa. su buharı enerjisi de elde etmektedir. Modern Enerji, elektriğin yanı sıra ürettiği buharın tamamına yakınını satabilen ve dolayısıyla etkin kaynak kullanımı sağlayan sektördeki nadir işletmelerden biridir.

Eren Enerji

Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde 1360 MW kapasiteli kömüre dayalı termik santral yatırımı gerçekleştirmektedir. 1,5 milyar dolarlık yatırım değerine sahip üç aşamadan oluşan projenin ilk aşaması 160 MW’lık dolaşımlı akışkan yataklı santral olup tesis 2009 Eylül ayında çalışmaya başlayacaktır. İkinci ve üçüncü etap yatırımların her birinin kapasitesi 600 MW olup tesisler Temmuz 2010 ve Ocak 2011 tarihlerinde devreye girecektir. Bu üniteler Türkiye’de kurulmakta olan ilk süperkritik santraller olma özellikleriyle ülkenin en verimli termik santralleri olacaktır. Ayrıca santrallerin kömür ihtiyacını karşılamak amacıyla 170,000 DWT’luk gemilerin yanaşabileceği Karadeniz’in en büyük limanı inşa edilmektedir. Türkiye elektrik ihtiyacının % 5’ini karşılayacak tesis 1000 kişiye istihdam olanağı sağlamaktadır. www.erenholding.com.tr/sektorler/enerji / Ağustos 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: