Ispartada güneş pilleri tarlası ...
 
 

 

Isparta’nın hedefi 2020’ye kadar tüm enerjisini güneşten sağlamak

YEKARUM Isparta da güneş pilleri tarlası, biyokütle mekanizması yönünde önemli çalışmalar yapıyor. Süleyman Demirel Üniversite (SDÜ) Yenilenebilir Enerji Kaynakları Merkezi (YEKARUM) Müdürü Doç. Dr. İbrahim Üçgül, tüm enerji potansiyelini güneşten sağlayan, biyokütle enerjiyi günlük yaşantısına aktarabilen ve enerjide kendi markasını yaratan bir Isparta için harekete geçtiklerini söyledi.

 

Üçgül, geçen hafta Isparta Belediyesi yöneticileri ile birlikte Çin in Hebei Eyaleti Xingtai kentini ziyaret ettiklerini ve özellikle enerji potansiyellerini irdelediklerini kaydetti.

 

YEKARUM olarak Isparta da güneş pilleri tarlası, biyokütle mekanizması yönünde önemli çalışmalar yaptıklarını ve bunların yaygınlaştırılması açısından bu gezinin faydalı olduğunu belirten Üçgül, yerel yöneticilerin oradaki teknolojiyi görüp, Isparta da da bir model oluşabileceğini kavradıklarını dile getirdi.

 

Çin nin Xingtai kentinin Isparta için de bir model oluşturduğunu vurgulayan Üçgül, Isparta nın 2020 modeli için çalışmaya başladıklarını söyledi.

 

Isparta nın geleceğini enerjide gördüklerini ve buna göre bir stratejik rapor hazırlamaya başladıklarını söyleyen Üçgül, Isparta nın ciddi bir güneş potansiyeline sahip olduğunu, strateji planı doğru uygulandığı takdirde Isparta nın ülkenin enerji üssü kent olabileceğini kaydetti.

 

Raporda, güneş ve biyokütle enerjisinden elektrik enerjisi üretimini ön planda tutacaklarını vurgulayan Üçgül, Tüm enerjisini güneşten sağlayan ve enerjide markasını yaratan bir kent için harekete geçtik. Yeterli altyapıya sahibiz. Tek husus odaklanma. Bunu da başarabileceğimize inanıyorum dedi.

 

Güneşten elektrik enerjisi elde etme yöntemi konusunda güneş pilleri tarlaları ve biyokütle yöntemi ile atıkların enerjiye dönüştürülmesi yöntemlerinin aktif rol üstleneceğini anlatan Üçgül, şöyle devam etti : Isparta, enerji üretiminin önce Türkiye ye, daha sonra, potansiyele göre dünyaya satacak bir tabloya sahip. Çok uzak değil, yakın bir zamanda güneş enerjisini elektriğe çeviren ve bunu hayatının her alanına yerleştirebilen bir Isparta ile karşılaşabiliriz. Önemli olan doğru adımları atmak ve doğru kararlar vermek.

 

Çin gezisinden sonra hazırlamaya başladıkları raporu tamamlandıktan sonra yerel yöneticilerle paylaşacaklarını ifade eden Doç. Dr. İbrahim Üçgül, Ağustos ayında Çin den bir grubun Isparta ya gelerek, enerji potansiyelini inceleyeceğini bildirdi.

 

Çin in Xingtai kentindeki yatırımcıların enerji alanında Isparta yı bir model olarak gördüklerini ve yatırım yapmaya hazır olduklarını aktaran Üçgül, Çin e yaptığımız gezi ile enerji potansiyeli üzerinde Isparta için bir model oluşturduk, şimdi bu modeli uygulamaya dökmek istiyoruz dedi.

 

Isparta da yılın 300 günü güneş enerjisinden yararlanılabileceğini kaydeden Üçgül, Türkiye nin bu imkanları kullanması gerektiğini savundu. www.geleceginenerjisi.com / 05.08.2010

 
 Isparta İli Güneş Kaynak Bilgileri - GEPA
 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: