Türkiyede yatırım isteyen çok ...
 
 

 

Türkiye’ye gelmek isteyene ortağı Çağlayan bulacak

 

HEDİYELER VERİLDİ

Houston TicaretOdası’nın verdiği yemeğe katılan Devlet Bakanı ZaferÇağlayan’a fahri hemşehrileri tarafından ata binmiş kovboy heykeli ile kovboy şapkası hediye edildi.

 

Stratejik ortağımız olmasına rağmen ticaretin gelişmediği ABD’ye iş adamlarıyla birlikte çıkarma yapan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, iş adamlarına Türkiye’deki teşvikleri anlattı. İki gündür temaslarda bulunduğu Houston kentinde ciroları 1.2 trilyon doları bulan, 1.5 milyon kişiyi çalıştıran iş adamlarıyla bir araya gelen Çağlayan, “Bizdeki teşviklerin, araştırma-geliştirme teşviklerinin eşi benzeri yok. Ama bunu ilk defa duymuş gibi görünüyorlar. Bu eyaletlere road show yapıp anlatmalıyız” dedi. Görüştüğü bazı büyük ABD şirketlerinin yatırım yapmak için ortak aradığını söyleyen Bakan Çağlayan; “Ben de onlara güçlü ortak bulacağımı söyledim. Dört koldan teşvikleri anlatmamız lazım” ifadesini kullandı.

 

TEK TEK ÜLKELERİ GEZECEKLER

Bütün ticaret müşavirlerini topladığını, tek tek porformans hedefi aldığını, bu hedefe ulaşmak için müşavirlerin ne istediğini sorduğunu söyleyen Çağlayan, “150 talep geldi. Ticaret müşavirliklerimizde 1500-2000 dolara insanları çalıştıracağım. Çin’in 20 bin kişisi var. 115 ticaret müşavirliğine 135 ilave aldım. 29’u yeni merkeze gidiyor. Pekin, Şanghay, Moskova, Guançu, Frankfurt, Miami ve Houston’a göndereceğiz. Bunların sayısı 1000, 2000 olsun. Bu kişiler sektör taraması yapacak, Türk ürünlerini tanıtacak. İş adamlarımız da ticaret müşavirliklerini o ülkeye gittiğinde bürosu olarak kullanacak” diye konuştu.

 

THY’DEN HOUSTON’A SEFER İSTEDİ

İş adamları ile toplantı halindeyken Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil’i arayan Bakan Çağlayan, görüşmesini canlı olarak dinletti. Kotil’den İstanbul-Houston direkt seferi isteyen Bakan Çağlayan, Genel Müdür Kotil’in 2011 bütçesinde Houston’un bulunmadığını söylemesi üzerine “Genel müdürüm bu topluluğa 2011 için veremezsem de 2012 için söz veriyorum. Los Angeles’dan önce Houston’a direkt sefer için gereğini yapalım” deyince, salondakiler sevinçle alkışladı.

 

Hemşehri oldu, kovboy şapkası taktı

Bakan Çağlayan, temasları çerçevesinde birçok ziyarette de bulundu. Rain Türk Evi’nde yaptığı konuşmada “Kendimi Türkiye’de gibi hissediyorum” diyen Çağlayan, “Türk diasporasını güçlendirin. Vatandaşlık haklarınızı kullanın, siyasi kanallara girin. Türkiye’ye karşı oyun oynayanlar haklarını almış. Siz de alın. Türk inşaat malzemesi kullanın, Türk mühendis ve müşavir çalıştırın” dedi. Daha sonra, Turquise Konseyi’nin Houston’da kurduğu üniversite hakkında bilgi alan Çağlayan, daha sonra Türk Lantera şirketi tarafından yapılan sinagog inşaatını gezdi. Burada Türk traverteni kullanıldığını, Türk işçisi çalıştırıldığını öğrenen Çağlayan’a katıldığı Houston Ticaret Odası yemeğinde, Houston fahri hemşehrilik Beratı verildi.

 

Türkiye’de yatırım isteyen çok

Sanayi Bakanı Çağlayan, ABD’deki dev şirketlerin üst düzey yöneticileriyle görüştü. İki ülke arasındaki ticaretin kısa sürede 40-50 milyar dolara yükselebileceğini söyleyen Zafer Çağlayan, görüşmelerin detaylarını şöyle anlattı:

* AECOM CEO’su Jim Thompson ve diğer yöneticilerle görüştüm. Dünyanın en büyük müşavirlik firması. Sadece Libya’da 5 yılda 35 milyar dolarlık altyapı müşavirlik hizmeti yapmışlar. Bir ay içinde Türkiye’ye gelip Türkiye Müteahhitler Birliği ile görüşecekler. İşlerinde Türk inşaat malzemelerine yer vermelerini de istedim.

* Westlake Chemical CEO’su Albert Chao ile de konuştuk. Petkim’e mal veriyorlar. Daha önce Orta Doğu’da yatırım yapmış, başarısız olmuşlar. Onlar da gelecek.

* General Electric Üst Yöneticisi Samuel Aquillano Ceyhan Rafinerisi’nin müteahhitlik müşavirlik hizmetleri için teklif vermiş. Çin, ABD, Suudi Arabistan’da nükleer enerji için çalışma yapmışlar. Türkiye’de yenilenebilir enerjiyle ilgileniyorlar.

* Shaw Enerji ve Kimya Grubu enerji ve kimyada dünyanın en büyük firmalarından biri. Bahreyn ve Türkiye’de yatırım düşünüyorlar. Ortak arıyorlarmış. ‘Ben size güçlü ortak bulurum’ dedim. Kimyasal ürünler imalatı yapmak istiyorlar.

www.turkiyegazetesi.com.tr / 24.07.2010

-.-

MEHMET ZAFER ÇAĞLAYAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

Ankara

 

Mehmet Zafer Çağlayan, 15 Kasım 1957 de Muş ta doğdu. Babasının adı M.Salih, annesinin adı Muhlise dir. Makine Mühendisi ve Sanayici; Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü nü bitirdi. Sanayici olarak çalıştı. 1987 de Ankara Sanayi Odası na Oda Meclisi Üyesi oldu. 1989 da Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, 1991 de Başkanvekili ve 1995 de Yönetim Kurulu Başkanı olarak, 2007 ye kadar bu görevini sürdürdü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nde üç dönem Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi ile Türkiye Ekonomi Araştırma Vakfı nın Mütevelli Heyet Üyesi oldu. 60. Hükümet te Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr / Temmuz 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: