Sınırsız projelendirme ve finansman ...
 
 

 

Ulaşım ve yenilenebilir enerjiye ilgi duyuyoruz

Hochberg, "Projelendirme ve finansman sağlanmasında sınırımız yok" dedi.

 

ABD Eximbank Başkanı Fred P. Hochberg, ABD Eximbank olarak Türkiye ye halihazırda sağladıkları 1,6 milyar dolar tutarındaki ihracat kredilerini, en kısa zamanda ikiye katlayarak 3 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

 

Hochberg, Ankara da Sheraton Oteli nde bir grup gazeteci ile yaptığı sohbet toplantısında, temasları hakkında bilgi verdi.

 

Hochberg, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile dün yaptığı görüşmenin çok verimli geçtiğini, kendisiyle aynı vizyonu paylaştıklarını belirterek, "önemli olan başlamaktır. Küçük bir proje de olsa başlamak istiyoruz" dedi.

 

Türkiye de, özellikle ulaştırma alanında otoban ve demiryolları, enerji alanında yenilenebilir enerji projelerine ilgi duyduklarını anlatan Hochberg, tarihsel olarak Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin askeri alanda olduğunu, iki ülke arasındaki ilişkileri ticari ve ekonomik alana taşıma zamanının da geldiğini bildirdi.

 

Ulaştırma Bakanı Yıldırım ile 2022-2023 yılına kadar yapılması öngörülen 350 milyar dolar değerinde 100 proje belirlediklerini ve söz konusu projeler hakkında bilgi verdiğini anlatan Hochberg, Bakan Yıldırım ın, projeleri ABD li firmalara tanıtmak amacıyla ABD ye gelmesini beklediklerini söyledi.

 

Bu konuda herhangi bir tarihin belirlenmediğini, ancak Türkiye ile ABD arasında imzalanan çerçeve anlaşması uyarınca Washington da 17 Ekim de gerçekleştirilecek toplantılarda bu projelerin tanıtılabileceğini kaydeden Hochberg, kendisi ile Bakan Yıldırım ın, bu toplantılarda somut adımların atılmasını bekledikleri konusunda ortak görüşte olduklarını bildirdi. Hochberg, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmelerde İstanbul Boğazına yapılacak 3. köprü projesi hakkında bilgi aldığını kaydetti.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile yaptığı görüşme hakkında bilgi veren Hochberg, Türkiye ile yenilenebilir enerji konusunda beraber çalışmak istediklerini, bunun Türkiye nin enerji konusunda dışa bağımlılığın azaltılması ve çevre açısından çok önemli olduğunu söyledi.

 

Hochberg, yenilenebilir enerji projeleri konusunda ABD Eximbank ın ilk etapta 1 milyar dolar tutarında kredi ile başlamak istediğini bildirdi.

 

"Projelendirme ve finansman sağlanmasında sınırımız yok"

Türkiye deki temaslarının ulaştırma ve yenilenebilir enerji konularında yoğunlaştığını kaydeden Hochberg, Bakan Yıldız ile yaptığı görüşmede Türkiye nin nükleer enerji projeleri konusunun da gündeme geldiğini, Westinghouse ve General Electric (GE) firmalarının bu tür projeye faydalı olabileceğini söylediğini kaydetti. Hochberg, görüşmede Bakan Yıldız a, Westinghouse ve GE nin karbonsuz çözüm olan yenilenebilir enerji konusunda Hindistan da yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdiğini anlattı.

 

ABD Eximbank olarak 9 ülke seçtiklerini, bunu seçerken de ekonomilerine, alt yapı yatırımlarına, gelişme potansiyellerine baktıklarını belirten Hochberg şöyle dedi : "Bu ülkelere bakarken herhangi bir projelendirme ve finansman sağlanması konusunda bir sınırımız yok. Her ülkeyi, her projeyi farklı değerlendireceğiz. Buradaki amacımız bu projeleri bitirmek, bize olan ilgiyi gözlemlemek, beraber çalışabilme ortamlarını gözetlemektir.

 

Türkiye de şu anda yardımcı olduğumuz projelerdeki ihracat finansman bedelimiz 1,6 milyar dolar. Bu konuda bizim için iyi bir hedef bunu en kısa zamanda ikiye katlayıp 3 milyar dolara çıkarmaktır. Bu hedefe 2011 yılında Türkiye ye gelmeden önce ulaşmak istiyoruz. Ayrıca, burada önemsediğimiz bir konu daha var. Türkiye ve bizim çok önemsediğimiz bir alan olan KOBİ lere yardımdır. Yenilenebilir enerji, ulaştırma ve KOBİ ler ile çalışırsak bu hedefe çok kısa sürede ulaşacağız." www.geleceginenerjisi.com / 23 Temmuz 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: