Anel Elektrikten Dev Proje
 
 

 

Anel, Bin Laden ile ortak oldu, Cidde Havalimanı’nda 1 milyar dolarlık iş yapacak.

 

Anel Elektrik, Suudi Arabistan’da dev projelere imza atmaya hazırlanıyor. Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’nın 6.8 milyar dolarlık birinci fazını yapacak olan Bin Laden Grubu ile ortak şirket kuran Anel, 20 milyon yolculuk fazın 1 milyar dolarlık tüm elektrik ve mekanik işlerini yapacak.

 

Elektrik, mekanik taahhüt sektörünün Türkiye’de ve Körfez bölgesindeki lider şirketlerinden biri olan Anel Elektrik, Suudi Arabistan’da dev projelere imza atmaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan’ın en büyük gruplarından olan ve Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’nın 6.8 milyar dolarlık birinci fazını yapacak olan Bin Laden İnşaat Grubu ile ortak şirket kuran Anel, bu ilk fazın 1 milyar dolarlık tüm elektrik ve mekanik işlerini gerçekleştirecek.

 

‘İşlere yetişemeyeceğiz’

20 milyon yolcu kapasiteli, 680 bin metrekarelik inşaat alanına sahip havalimanı ihalesine katılan TAV’a da Bin Laden’e de teklif sunduklarını, Bin Laden’den ise ortak şirket kurma teklifi aldıklarını söyleyen Anel Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, “Bin Laden’in şirketlerinden BTAT şirketiyle ortak şirket kurduk. Yeni şirketin adı AnelSA oldu. Artık Suudi Arabistan’da iş peşinde koşmayacağız. Grubun elinde 100 milyar dolarlık proje var. Yetişemeyeceğimiz kadar iş geleceğini düşünüyoruz. Cidde Havalimanı projesinde 1 milyar dolarlık işe teklif verdik ama devamında 3 milyar doları bulacak bir proje bu” diye konuştu.

 

Bin Laden’in talip olduğu Mekke-Medine-Cidde arasındaki hızlı tren projesinde de 600 milyon dolarlık elektrik mekanik işine teklif verdiklerini kaydeden Bülent Batukan, sözlerine şöyle devam etti :

 

2.1 milyar $ potansiyel

“Bizim devam eden, kontratı imzalanmış 400 milyon doların üzerinde işimiz var. 2011 sonuna kadar imzalanacak, alma olasılığımız olan 2.1 milyar dolarlık proje söz konusu. Toplam teklif verdiğimiz proje tutarı ise 5 milyar doları buluyor. Körfez Bölgesi’ne açılmakla doğru bir karar vermişiz. Artık o bölgede çok önemli bir şirketiz. 2006 yılında bu kararı aldığımızda işlerimizin yüzde 85’i yurtiçi, yüzde 15’i yurtdışındaydı. Şimdi bu dağılım yüzde 82 yurtdışı, yüzde 12 yurtiçi... Körfez Bölgesi’nde şu anda 2.2 trilyon dolarlık havalimanı, hızlı tren, liman başta olmak üzere birçok proje var ve bunun 575 milyar dolarlık bölümü Suudi Arabistan’da... Ayrıca Bahreyn, Kuveyt, Umman, Ürdün, Beyrut ve Suriye gibi birçok ülkede teklif verebileceğimiz çok proje söz konusu.”

 

2 bİn Türk İŞÇİ için KONTENJAN HAZIR

BÜLENT Batukan, Suudi Arabistan’daki projelerinde Türk işçi de çalıştıracaklarını söyledi. Kaliteli, disiplinli ve daha ucuz oldukları için Filipinliler’le çalışmayı tercih ettiklerini kaydeden Batukan, şöyle devam etti : “Suudi Arabistan’da kutsal toprakların olduğu bölgelerde Müslüman işçi çalıştırmak zorundasınız. Bizim mühendis, formen, teknisyen gibi kilit kadrolarımız genelde Türk. Kutsal topraklarda Türk işçiler mutlaka olacak. Bin Laden ile ortaklığımız bürokratik sorunları aşmamızı sağladı. Şu anda 2 bin Türk işçisi için kontenjanımız hazır. Vize sıkıntısı olmayacak.”

 

TAV’IN HAVALİMANI proJelerinde İMZASI VAR

* Anel Grup, 1986 yılında kuruldu. Taahhüt, telekom, enerji, savunma, bilişim çözümleri ve profesyonel elektronik sektörlerinde Katar, Libya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Mısır, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya Federasyonu, Kazakistan, Ukrayna ve Bosna Hersek’te de çalışmalarını sürdürüyor.

* Çalıştığı projeler arasında; İstanbul Atatürk Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Doha Havalimanı, Batum Havalimanı, Tiflis Havalimanı, Marmaray Projesi, Katar Kongre Merkezi, Libya Tripoli Havalimanı bulunuyor.

* General Mobile’ın Türkiye’de cep telefonu üretimi, Türkiye’de ilk tam otomasyon güneş enerjisi modülü üretimi de çalıştığı projeler arasında.

http://haber.gazetevatan.com / 17 Temmuz 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: