Yenilenebilir enerji üretiminde rekor ...
 
 

 

Iberdrola dan Yeni Rekor

Yapılan açıklamada şirketin rüzgar enerjisi üretiminde rekor kırdığı bildirildi.

 

İspanyol enerji devi Iberdrola’nın yenilenebilir enerji kolu olan Iberdrola Renovables tarafından yapılan açıklamada şirketin yenilenebilir enerji üretiminde rekor kırdığı belirtildi.

 

Şirketten yapılan açıklamada Iberdrola Renovables’ın dünyanın çeşitli bölgelerinde yer alan toplam 11.406 megavatlık kurulu güce sahip yenilenebilir enerji tesislerinde yılın ikinci çeyreğinde toplam 6.046 milyon kilovat saat elektrik üretimi gerçekleştirdiği bildirildi. Bu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,5 oranında artış sağlandığını gösteriyor.

 

Bu sonuca ulaşılmasındaki esas etken ise şirketin elektrik üretim kapasitesinin yüzde 95,5‘inden sorumlu olan rüzgar enerjisi santrallerinden 5.771 milyon kilovat saat elektrik üretilebilmesi.

 

Rüzgar tarlalarından elde edilen elektriğin ülkelere göre incelemesi yapıldığında ise İspanyol şirketin ülkesinde rüzgardan 2.171 milyon kilovat saat elektrik üretirken aynı dönemde ABD’de 2.962 milyon kilovat saat, İngiltere’de 221 milyon kilovat saat ve diğer Avrupa ülkeleri ile Güney Amerika ülkelerinde 417 milyon kilovat saat elektrik üretimi gerçekleştirdiği görülüyor.

 

Geçen yıla göre sağlanan artışlar incelendiğinde ise yapılan yeni yatırımlar ile orantılı olarak ABD’de yüzde 31,7, Avrupa ve Güney Amerika bölgesinde yüzde 20,2 ve  İspanya’da ise yüzde 5,3 artış gözleniyor.

 

Şirket ayrıca İspanya’da kurulu küçük hidroelektrik santrallerinde aynı dönemde 259 milyon kilovat saat, biyomas ve termal güneş enerjisi santrallerinde ise 16 milyon kilovat saat elektrik üretimi gerçekleştirdi.

 

Şirketin 2010 yılının ilk yarısında ürettiği elektrik ise 2009’un aynı dönemine göre yüzde 21,5 artış göstererek 12.858 kilovat olarak gerçekleşti.

 

Iberdrola Renovables’ın geçen yıl gerçekleşen 1.402 megavatlık yeni kurulum ile beraber yenilenebilir enerjinin farklı alanlarında şu an toplam kurulu gücü 11.406 megavat seviyesinde ve bu kurulu gücün yüzde 51’i İspanya dışında bulunuyor.

 

İspanya’da şirketin sahip olduğu toplam 5.588 megavatlık yenilenebilir enerji kapasitesinde rüzgar enerjisi santrallerinin payı 5.194 megavat iken geriye kalan kapasitenin 342 megavatı küçük hidroelektrik santrallerinde, 50 megavatı termal güneş enerjisi santralinde ve 2 megavatı da biyoyakıt santralinde bulunmakta.

Şirketin İspanya dışındaki kurulu gücünün büyük çoğunluğu ise toplam 41 rüzgar tarlasındaki 3.877 megavatlık güç ile ağırlıklı olarak ABD’de bulunurken, geriye kalan 1.099 megavatlık kurulu güce sahip rüzgar enerjisi santralleri ise 10 farklı Avrupa ve Güney Amerika ülkesinde bulunmakta. www.yesilekonomi.com / 13.07.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: