İtalyada 173 Milyon Avroluk 43 MW Fotovoltaik Projesi ...
 
 

 

AES Solar Energy, 173 Milyon Avroluk Proje Finansmanını sonuca bağladı.

AES Solar Energy, İtalya’da 43 MW’lık Fotovoltaik Projesi için 173 Avroluk Proje Finansmanını sonuca bağladı.

 

ARLINGTON, Va.--(BUSINESS WIRE)-- AES Solar Energy Ltd (AES Solar), The AES Corporation ve Riverstone Holdings LLC ortak girişim şirketi, bağlı şirketlerinden birinin, İtalya nın Puglia bölgesinde bulunan bir 43 MW’lık güneş enerjisi fotovoltaik (PV) tesisi olan Cellino San Marco (CSM) projesinin inşaatını finanse etmek için 173 milyon Avroluk uzun vadeli proje finansmanını sonuca bağladığını duyurdu. CSM, finansal sözleşmeye ulaşan İtalya’daki en büyük PV projesidir.

 

Bu finansman işleminde toplam olarak beş banka yer aldı : Société Générale (Dokümantasyon, Teknik ve Modelcilik Bankası ve Riskten korunma Koordinatörü olarak), Unicredit Mediocredito Centrale (Dokümantasyon Bankası olarak), BNP Paribas (Sigorta Bankası olarak), Crédit Agricole Corporate and Investment Bank ve Dexia Crediop (Aracı olarak) SACE; Société Générale taahhüdünün bir kısmı için garanti sağlama yoluyla katılarak güneş enerjisi PV projelerinin finansmanına adım atmada bu fırsattan yararlanıyor. Tesisler tamamlandığında tahmini proje maliyetinin % 85’ini kapsayacak ve nihai vade tarihi, yapım sonrasında 18 yıldır.

 

Massimiliano Battisti, bu işlemdeki eşgüdümleyici bankalardan biri olan Société Générale’de bir İdari Direktör, “ İtalyan mevzuat ortamı, güneş enerjisi PV’yi oldukça çekici bir yatırım kılarken, onun dinamikleri, yenilikçi finansal çözümler gerekli kılıyor. Bu da daha az sofistike yatırımcıların girişi için önemli bir engel oluşturuyor. Bu ortamda, bu sektördeki en deneyimli sponsorlar arasında yer alan AES Solar gibi ortaklara sahip olmanın çok önemli olduğunu inanıyoruz, çünkü onlar hem endüstri hem de finansal uzmanlığa ve de projeyi başarı ile teslim etmelerini olanaklı kılacak yerel pazarın inceliklerini anlama kapasitesine sahipler.

 

Proje üzerindeki inşaat devam etmektedir ve projenin 2010 yılı sonuna kadar ticari işletime ulaşması bekleniyor, bu da onun “Conto Energia” planı altındaki 20 yıllık bir düzenlenmiş tarife garantisine hak kazanmasını sağlıyor. CSM, First Solar ince panelleri kullanacaktır.

 

43 MW’ın eklenmesi ile, CSM; şu anda Fransa, Yunanistan ve İspanya’da 38 MW dahil olmak üzere, AES Solar’ın küresel işletme portföyünü iki katından fazlasına çıkaracaktır.

 

AES Solar Energy Ltd Hakkında

AES Solar Energy Ltd, (AES Solar); The AES Corporation ile Riverstone Holdings LLC arasında, dünya çapında kamu hizmeti ölçekli fotovoltaik güneş tesisleri geliştirmek, sahip olmak ve işletmek üzere kurulan bir ortak girişimdir. AES Solar şu anda; diğer ülkelerdeki önemli geliştirme faaliyeti ile birlikte İspanya, Yunanistan ve Fransa’daki operasyonlarında 38 MW’a sahiptir. Daha fazla bilgi için, www.aes-solar.com’u ziyaret edin.

 

Riverstone Holdings LLC Hakkında

Riverstone Holdings LLC, 2000 yılında kurulmuş olan bir enerji ve güç odaklı özel sermaye şirketi, altı yatırım fonuyla, dünyanın en büyük yenilenebilir enerji fonu da dahil olmak üzere, yaklaşık 17 milyar doları yönetimi altında bulundurmaktadır. Riverstone; ortaboy, keşif ve üretim, petrol sahası hizmetleri, güç ve enerji endüstrisinin yenilenebilir sektörlerinde satın alma ve büyüme sermayesi yatırımları yapar. New York, Londra ve Houston ofisleri ile, firma; Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa ve Asya da yaklaşık 13 milyar dolarlık 66 yatırıma girişmiştir. Daha fazla bilgi için, www.riverstonellc.com sayfasını ziyaret edin.

 

AES Corporation Hakkında

AES Corporation (NYSE: AES) üretim ve dağıtım işletmeleri ile bir Fortune 500 küresel güç şirketidir. Termik ve yenilenebilir yakıt kaynaklarındaki çeşitli portföyü sayesinde, AES; 29 ülkede ekonomik ve sürdürülebilir enerjiyi güvenle sağlar. 27.000 kişiden oluşan AES in işgücü; operasyonel mükemmelliğe ve dünyanın değişen güç ihtiyaçlarını karşılamaya kendini adamıştır. AES in 2009 gelirleri 14 milyar dolar oldu ve 40 milyar dolarlık toplam aktife sahip olup yönetmektedir. Daha fazla bilgi için, lütfen www.aes.com sayfasını ziyaret edin.

 

AES Kurumsal Güvenli Liman Beyanı

Bu haber bülteni; 1933 tarihli Hisse Senetleri Kanunu ve 1934 tarihli Hisse Senetleri Borsası Kanunu kapsamı içinde ileriye dönük beyanlar içermektedir. Bu tip ileriye dönük beyanlar; bunlarla sınırlı olmamak üzere, gelecekteki kazançlar, büyüme ve finansal ve işletme performansı ile ilgili olabilir. İleriye dönük beyanların amacı, gelecekteki sonuçların bir garantisi sağlamak değildir, bunun yerine makul varsayımları temel alan AES in güncel beklentilerini oluşturmaktadırlar. Öngörülen mali bilgiler, bir takım maddi varsayımlara dayanmaktadır. Bu varsayımlar, bunlarla sınırlı olmamak üzere, AES in gelecekteki faiz oranlarının, emtia fiyatlarının ve döviz fiyatlandırmasının, AES in dağıtım şirketleri işletme performansı ve elektrik hacminin süregelen normal düzeylerinin ve geçmiş düzeylerle uyumlu AES’in üretim işletmelerindeki işletme performansının ve de planlanan verimlilik iyileştirmelerinde gelinen noktaların ve normalleştirilmiş yatırım düzeylerinde artımlı büyüme yatırımlarının ve önceki deneyimle uyumlu yatırım getirilerinin hassas projeksiyonlarını içerir.

 

Gerçekleşen sonuçlar; riskler, belirsizlikler ve diğer etmenler nedeniyle AES’in ileriye dönük beyanlarında yansıtıldığından önemli ölçüde farklı olabilir. Gerçekleşen sonuçları etkileyebilecek önemli faktörler; bunlarla sınırlı olmamak üzere, 10-K Formu üzerinde AES in 2009 Yıllık Raporunda yer alan Madde 1A “Risk Faktörleri” altında ele alınan riskler dahil olmak üzere Sermaye Piyasası Kurumu nezdindeki AES dosyaları içinde ele alınmıştır. Okuyucular, AES’in işi ile ilgili risk faktörleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için AES in dosyalarını okumaya teşvik edilmektedir. AES, ister yeni bilgilerin, gelecekteki olayların isterse başka diğerlerinin sonucu olarak herhangi ileriye dönük beyanları güncelleme ya da gözden geçirme yükümlülüğü üstlenmez.

 

SEC nezdinde 25 Şubat ya da civarında dosyalanan 10-K Formundaki Şirketin 2009 Yıllık Raporunun bir kopyasını isteyen herhangi hissedar, Şirket Sekreterlik Bürosuna, The AES Corporation, 4300 Wilson Boulevard, Arlington, Virginia 22203, talebini yönlendirerek bedelsiz olarak bir kopya (Ekler hariç) edinebilir. Ekler de ayrıca istenebilir ancak onun çoğaltma maliyetine karşı gelen bir ücret istenecektir. Hissedarlar ayrıca Şirketin www.aes.com’deki web sitesini ziyaret ederek bir kopyasını edinebilirler.

 

Bu duyurunun orijinal kaynak dildeki metni, resmi ve geçerli versiyondur. Çeviriler sadece yardımcı olmak amacıyla sunulmuştur ve kanuni geçerlik sahibi tek metin olan kaynak dilde hazırlanan metin ile çapraz başvuru yöntemine göre incelenmelidir. AA / 31.03.2010

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: