Yenilenebilir enerji için kredi aldı
 
 

 

Dünya Bankası Grubu kuruluşu olan (IFC) ile Akenerji, yenilenebilir enerji yatırımlarında kullanmak üzere 75 milyon dolar tutarında kredi anlaşması imzaladı.

 

Dünya Bankası Grubu kuruluşu olan International Finance Corporation dan (IFC) Akenerji, yenilenebilir enerji yatırımlarında kullanmak üzere 75 milyon dolar tutarında kredi anlaşması imzaladı. Bu anlaşma çerçevesinde 4 yılı geri ödemesiz, 4 yıl vadeli olmak üzere toplam 8 yıl vadeli krediyle Akenerji, 5 yıl içerisinde 3 bin MW’lık kurulu güce ulaşmayı hedefliyor.

 

Akenerji nin IFC den 75 milyon dolarlık kredi anlaşmasına ilişkin düzenlenen imza töreninde konuşan Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, Akenerji’nin halen 373 MW’lık aktif kurulu kapasiteye sahip olduğunu, şu anda 8 HES ve 900 MW’lık bir doğalgaz santrali için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Akenerji’nin 2009 yılında Türkiye’nin toplam elektrik üretiminin yüzde 1’ini karşıladığının altını çizen Danışman, “5 yıllık hedefimiz olan 3 bin MW’lık kurulu kapasiteye sahip olduğumuzda bu oran yüzde 7-8’lere ulaşacak” dedi.

 

DOĞALGAZ SANTRALINI BU YIL DEVREYE ALMAYI PLANLIYORUZ

Türkiye’de yenilenebilir enerji alanının uzun vadeli ve düşük faizli kredilere ihtiyaç duyduğuna vurgu yapan Danışman, Yenilenebilir Enerji Kanunu’nda yer alan desteklerin artırılmasıyla birlikte, bankaların da bu alana verdikleri kredi miktarlarının artacağını söyledi. Danışman, "Bugün IFC’den aldığımız 75 milyon dolar tutarındaki bu kredi, 4 yıl geri ödemesiz, 4 yıl vadeli 8 yıllık bir kredi. Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmana ihtiyacı olduğu çok açık. Bizde buradan gelen krediyi yenilenebilir enerji yatırımlarımızda kullanacağız. Bu yıl 900 MW’lık yeni bir doğalgaz santralini devreye almayı planlıyoruz. Aldığımız kredi bunun için de kullanılacak. Hedefimiz, 5 yıl sonunda ürettiğimiz enerjinin yüzde 40’ının yerel kaynaklardan karşılanıyor olması" diye konuştu.

 

IFC, TÜRKİYE YE HER YIL 300-500 MİLYON DOLAR KREDİ VERMEYİ PLANLIYOR

Toplantıda konuşan IFC Güney Amerika ve Orta Asya Direktör Vekili Dimitris Tsitsıragos ise Akenerji ile yaptıkları ortaklığın son derece güçlü olacağını söyledi. Türkiye de ise hükümetin, yenilenebilir enerji konusunda agresif programlar ortaya koyduğuna dikkat çeken Tsitsıragos, "IFC olarak bizim amacımızda enerji verimliliğini artırmak ve karbon emisyonunu azaltmak" dedi.

IFC’nin 40 yıldır Türkiye’de şirketleri desteklediğini, kendilerinin 10 projeye 350-400 milyon dolar civarında destek sağladıklarını açıklyan Tsitsıragos, ancak stratejilerinin ilk olarak altyapıyı desteklemek olduğunu söyledi. Türkiye nin, kendileri için bölgesel bir yatırımcı kaynağı olduğuna işaret eden Tsitsıragos, "Çalışmalarımıza gelecekte de devam etmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki üç yıllık dönemde Türkiye’ye her yıl 300-500 milyon dolarlık krediler vermeyi planlıyoruz" dedi. ANKA / 24.06.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: