Uygulama ve Boyutlandırma
 
 

 

Daha geniş yüzeylerde daha çok enerji

Güneş enerjisi, yeteri kadar güneş ışığı alan, elektrik şebekesi olan ve/veya elektrik talebi olan her yerde üretilebilir.

 

Açık alanlardan yararlanmaya başlamadan önce çatıların üstündeki güneş potansiyelinin tamamından yararlanmaya çalışılması daha mantıklı. Güneş santralleri (aynı zamanda fotovoltaik santraller veya FV kurulumlar) güneye bakacak ve yerle 30 derecelik açı yapacak şekilde kurulduğunda en yüksek verimi sağlıyor. Yönün güney-doğu veya güney-batıya çevrilmesi, eğimin 20 derece ile 60 derece arasında değişmesi %5 e kadar performans düşüklüğüne yol açıyor. 30 derecelik açı olmasına rağmen yönü doğu veya batıya çevirirsek performans %15 oranında düşüyor. Sonuç: Güneye bakan çatılar bile üreticiler için güç üretmekte kullanılamayabilir. Ayrıca çatıların gölgeleri de olabildiğince azaltılmalıdır.

 

Güneş santraline bağlı şebekeler; güneş panellerine bağlı direkt akım üretici, direkt akımı şebekeye uyumlu ALTERNATİF akıma çeviren dönüştürücü, sayaç ve şebeke bağlantısı birimlerinden oluşuyor. Üretilen elektrik geçici olarak şebekeye depolandığı için özel bir bataryaya ihtiyaç duyulmuyor. Burada her bir parça için bir şema bulabilirsiniz.

 

Şebeke sisteminin temin edilemediği (ki dünya nüfusunun 1/3 ü bu sistemden yoksun) dağlık ve diğer bölgelerde kapalı devre şebeke sistemi elektrik sağlayabilir. Dönüştürücü sadece ALTERNATİF akım kullanan alışılmış sistemle bağlantı kurulması için gereklidir. Lamba ve buzdolabı gibi önemli aygıtlar direkt akım ile çalışmaktadır

 

Ne kadar geniş bir kurulum yapmalıyım ?

Ağ bağlantılı fotovoltaik (FV) santralinin boyutları kullanılabilir alan ve para gibi kaynaklara bağlıdır, çünkü arzu edildiği zaman üretimin tamamı şebekeye aktarılabilmektedir. Kapalı devre şebekeli sistemlerde (örneğin bahçe aydınlatması, su fıskiyeleri veya dağ kulubeleri) boyutları enerji ihtiyacının miktarı  belirler. Sadece ışığa ihtiyaç duyulan Alp Dağları kulübelerinde genellikle birkaç metrekare ve bir otomobil aküsü yeterlidir.

Ebat Seçimi İçin İlginç Bilgiler : 8 metre karelik yüzeye sahip güneş birimlerinin, %12 lk bir emsal ile, 1 kiloWattpeak (kWp) üretim yapması ve yıllık 850-900 kiloWatt saatlik (kWH) elektrik üretmesi beklenir. Bu miktar enerji verimliliği olmayan bir bulaşık makinası ya da buzdolabının tüketimine eşdeğerdir. Normalde bir insanın yıllık tüketimi 400 kWh. %12 lik emsaller seçildiği takdirde bu talebi 4.5 kWp lik sistem ile karşılamak mümkün. Bu sistem ise toplamda 36 metrekarelik bir yüzeye tekabül eder. www.greenpeace.org/turkey / Güneş Kuşağı / Haziran 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: