Rüzgar Çiftliği ve Düşük Karbon yatırımlarına finansman ...
 
 

 

AFD’den rüzgar çiftliği finansmanı için 11.5 milyon Euro kredi

Belen Elektrik ile Fransız Kalkınma Ajansı nın özel sektör kolu PROPARCO arasında, Hatay daki 30 MW lık bir rüzgar çiftliğinin finansmanı için, 11,5 milyon Euro’luk uzun vadeli kredi anlaşması imzalandı .

 

Güriş Gruba ait Belen Elektrik ile Fransız Kalkınma Ajansı nın (AFD) özel sektör kolu PROPARCO arasında, Hatay daki 30 MW lık bir rüzgar çiftliğinin finansmanı için, diğer bankaların yanı sıra, 11,5 milyon Euro’luk uzun vadeli bir kredi anlaşması imzalandı.

 

Türkiye nin yenilenebilir enerji üretim kapasitesini artırmak için katkıda bulunmayı amaçlayan Belen Projesi sayesinde azaltılması planlanan sera gazı emisyonların yılda 60 bin tCO2’ye denk geleceği tahmin ediliyor.

 

Belen projesinin bir diğer özelliği de "Gold Standard" olarak onaylanmış olması. Yüksek kaliteli karbon kredisi sertifikası, şirkete elektrik satışlarının yanı sıra gönüllü karbon piyasalarında emisyon indirimleri (VER) için de satış fırsatı veriyor.

 

Güriş İnşaat ve Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO su Müşfik Hamdi Yamantürk, "Bu yatırım Güriş Grubu nun yenilenebilir enerjiye olan inanç ve desteğini gösteren ve kanıtlayan bir işaretidir. Güriş Grubu, enerji sektöründe, özellikle de yenilenebilir enerjide, yatırımlarına sağlam ve olumlu bir şekilde devam edecektir. Biz, AFD grubu ile imzalanan bu anlaşmanın, insanlığa hizmet etmeyi öngören, uzun vadede güçlü ve verimli bir ortaklık için başlangıç noktası olduğuna inanıyoruz" yorumlarında bulundu.

 

AFD Grubu Türkiye Müdürü, Sayın Laurent Duriez ise "Yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik bu destek, AFD ve Proparco nun Türkiye de düşük karbon emisyonlarını desteklemeyi amaçlayan ortak stratejilerinin bir parçasıdır. Şimdiye kadar, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarını teşvik etmek amacıyla grubumuz Türk bankalarına kredi hatları sağlıyordu. Bu proje, AFD’nin özel sektör finansman kolu olan Proparco nun özel sektör yatırımcılarına nasıl doğrudan destek verebileceği konusunda iyi bir örnek oluşturuyor" dedi.

 

Düşük karbon yatırımlarına 500 milyon Euro finansman

AFD Grubu 2004 yılında Türkiye de faaliyetlerine başladığından bu yana, toplamda taahhüt ettiği 1 milyar Euro’luk proje finansmanının yarısını düşük karbon yatırımlarını desteklemek amacıyla kullandı.

 

AFD’nin Türkiye’deki beş yıllık faaliyeti sürecinde en azından 1 milyon ton CO2 tasarruf edildi ve 200 MW’ın üzerinde temiz enerji üretim tesisi kuruldu.

 

AFD’nin özel sektör finansman kolu olan Proparco ise, kalkınmakta olan ülkelerde özel yatırımların arttırılması yoluyla sürdürülebilir kalkınmanın teşvik edilmesini hedefliyor.  Proparco yatırımcıların özel ihtiyaçlarına göre finansal sektör, alt yapı ve ana sermaye finansmanı sağlıyor. www.geleceginenerjisi.com / 10.06.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: