Anel Elektrik halka arz ediliyor ...
 
 

 

Anel Elektrik’in halka arzında bir yıl süreyle likidite desteği sağlanacak sistem oluşturuldu.

 

Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Azası  Cafer Bakırhan, Anel Elektrik in halka arzında bir yıl süreyle likidite desteği sağlayacak, aşırı dalgalanmalar olduğunda ona müdahale için gerekli uyarıları

geliştirecek bir sistem oluşturduklarını bildirdi.

 

Cafer Bakırhan, Anel Elektrik in halka arzıyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında, haziran ayının ilk haftasında planladıkları halka arzı, mümkün olduğunca hızlı bir süreç olarak gerçekleştireceklerini kaydetti.

 

Hisselerin yüzde 34 ünün, ek satışlarla birlikte de yüzde 39 unun halka arz edileceğini söyleyen Bakırhan, satışa sunulacak hisselerin minimum yüzde 40 ını yurt dışına tahsis ettiklerini belirtti. Bakırhan, son dönemdeki halka arzlarda piyasalardaki son dakika çalkantıları nedeniyle yabancı taraftaki talebin dikkate değer bir düşüş göstermesi nedeniyle tedbir olarak yurt dışına ayrılan oranın minimum düzeyinin düşük tutulduğunu belirtti.

 

Belli bir büyüklüğün altındaki halka arzlarda genellikle likidite problemi yaşandığına işaret eden Bakırhan, bu sorunların bertarafına yönelik olarak bir yıl süreyle geçerli olacak bir likidite programı hazırladıklarını bildirdi.

 

Bakırhan, hisse senetlerinin profesyonellerce izlenmesini içeren bu likidite programının piyasaya ya da arz ve talebin oluşmasına müdahale şeklinde olmayacağını, sadece piyasadaki anomalileri ortadan kaldıracak şekilde ufak tefek müdahaleler içereceğini anlattı. Bakırhan, bunun daha sonraki benzer halka açılma süreçleri için model oluşturabileceğini kaydetti.

 

Halka arzın ardından, halka arz fiyatının doğru saptanamamasının etkilerinden piyasayı korumayı amaçlayan bir ay süreyle geçerli fiyat istikrarı sağlamaya yönelik uygulamaların bulunduğunu ifade eden Bakırhan, sözlerini şöyle sürdürdü : Bizim burada getirdiğimiz ve bir yıla yayılacak periyottaki ise tamamen farklı. Sadece gerekli likiditeyi sağlayabilecek, aşırı dalgalanmalar olduğunda da ona müdahale için gerekli uyarıları geliştirebilecek bir sistem olarak düşünüyoruz. Altyapısını ve kurallarını kendi çalışmalarımızla oluşturduk ve bunu bir öneri olarak İMKB ve SPK ya götürdük. Onlar tarafından şu aşamada inceleniyor. İlk izlenimleri oldukça olumlu. Asıl amacımız şirketlerin hak ettikleri yerlere, piyasadaki birtakım eksiklikler nedeniyle gelememelerinin önüne geçmek. Bunun için bir mevzuat değişikliğine gerek olmayacak. Piyasa mekanizmasının varlığına müdahil olmayacağız. Hisse senedi alım satımlarında en büyük alıcı ya da satıcı konumunda olmayacağız. Şirketin müdahalesini belli kurallarla sınırlayacağız. Patronun piyasada olması ve kendi belirlediği fiyat doğrultusunda alım ya da satımlar yapması tarzında olmayacak. Daha çok likidite sağlamak ... Yani hisse senedini elinde tutan yatırımcının satmak istediğinde belli oranlarda satışı yapabilmesinin imkanını sağlama, almak istediğinde de belli oranlarda hisse senedini ona verebilme fonksiyonumuz olacak. Piyasanın kendi varlığıyla birtakım farklılıklar oluşuyorsa, arz talep yeterince sağlıklı şekilde oluşamıyorsa biz piyasada var olacağız, şirket adına ve belli kurallarla.

 

Bakırhan, şirketlerin genellikle halka arz sonrası hisse senetlerinin performansıyla yakından ilgilenmediğini, 1 yıllık izlemeyi içeren ve belli bir mali yük getiren böyle bir uygulamanın gerçekleştirilebilmesi için ise halka arz edilen hisselerin sahibi olan şirketin istekli olmasının büyük önem taşıdığını kaydetti. Halka arz için 5-6 liralık fiyat bandı belirlendiğini anımsatan Bakırhan, işlem sonucunda 100 milyon lira civarında bir halka arz büyüklüğü oluşmasını  hedeflediklerini söyledi.

 

DÜNYA ÖLÇEĞİNDE İŞ YAPMAK CİDDİ SERMAYE GEREKTİRİYOR

Anel Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel de, halka arz ile şeffaf olmayı, büyüyerek dünya ölçeğinde bir firma haline gelmeyi amaçladıklarını söyledi.

 

Daha önce de halka arz için yola çıktıklarını hatırlatan bir gazetecinin, bu konudaki ısrarlarının nedenine yönelik sorusu üzerine Çelikel, halka açık olmanın şeffaflık ve sürdürülebilirliğe yaptığı katkıya işaret etti. Çelikel, Büyümeyi kendi öz kaynaklarınızla tamamlayamıyorsunuz. Dünya ölçeğinde iş yapmak demek ciddi sermaye ve ön finansman gerektiriyor. Bunu da kredilerle sağlamanız çok zor. Ayrıca bazı yatırımlarımız var. Özellikle enerjiyle ilgili. Bu da aynı şekilde sermaye gerektiriyor dedi.

 

Daha önceki halka arz girişimlerinde herkes Duralım dediğinde bile kendisinin devam etmeleri yönünde ısrar ettiğini belirten Çelikel, Ben Dalgalı suda, fırtınada gemi kullanmakla kaptan olunur. Sığ sularda herkes yapar bu işi dedim. Türkiye de bir ilki yapalım, kriz ortamında halka açalım istedik. Son pazartesi günkü olay olmasa biz bunu beceriyorduk. Ama iyi ki olmamış, şimdi çok daha iyi şartlarla sunuyoruz diye konuştu.

 

Çelikel, 1986 yılından bu yana faaliyet gösteren şirketin Katar Doha, Mısır Kahire, Gürcistan Tiflis, Atatürk, Esenboğa, Adnan Menderes havalimanlarının elektromekanik altyapılarının projelendirme ve uygulamasını yaptığını anımsatarak, esprili bir şekilde, Projelerini yaptığımız her yer bizim gibi geliyor. Acı olan, kapıdan girerken bekçinin sen kimsin demesi oluyor. Sen yokken ben vardım demek istiyor insan ifadesini kullandı. AA / 18 Mayıs 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: