Yerli üretim güneş panelleri Avrupaya ihraç ediliyor ...
 
 

 

AB’ye İzmir’den güneş panelleri

DataTSP firması, 2009 Mayıs’ta başladığı güneş paneli üretiminde ilk ihracatı yaptı. Yönetim Kurulu Başkanı Torrent, “İzmir iklim olarak çok şanslı” dedi.

 

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAOSB) geçen yıl 12 milyon Euro yatırımla Fransız ve Türk ortaklığında kurulan DataTSP A.Ş., ürettiği fotovoltaik güneş panellerinin ihracatına başladı.

 

Türkiye’de ilk kez yerli üretim güneş panellerini İzmir’de imal eden firma, 10 bin metrekarelik fabrikada, ilk etapta yıllık 100 bin fotovoltaik güneş paneli üretmeyi planlıyor.

 

İlgimizi çekmeye başladı

İlk planda 500 adetlik panel ihraç ettiklerini belirterek, yapılacak her üretimle birlikte yeni ihracat kapıları aralanacağını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Pierre Yves Torrent, “Türkiye’de bol olan, ancak yeterince kullanılamayan yenilenebilir enerji kaynakları, dünyayı saran ekonomik krizle birlikte ilgimizi çekmeye başladı” dedi. Dünyayı sarsan krizin ticaretin her alanını etkilediğine vurgu yapan Torrent, önümüzdeki süreçte, hükümetin de yenilenebilir enerji kaynaklarına destek vereceğini belirtti.

 

DÜNYACA ÜNLÜ

Uluslararası piyasada 20 yıldır faaliyet gösteren Fransa merkezli Datatechnic International firması ile yerli sermaye işbirliği sonucunda kurulan DataTSP, güneş paneli üretiminde dünyanın lider hammadde üreticilerinden Alman Q-Cell’in silisyum hammaddesi, üretim hattında ise İsviçre makinelerini kullanıyor. Ayrıca firma, panellerin üretiminde kullanılan çeşitli malzemeleri de Türk firmalarından tedarik ediyor.

 

110 GÜN GÜNEŞ

Türkiye’de ilk kez İzmir’de kurdukları tam otomasyon sistemiyle el değmeden elektrik enerjisi üretiminde kullanılan panelleri ürettiklerini kaydeden Torrent, “Türkiye, 110 gün gibi yüksek bir güneş enerjisi potansiyeline sahip. Gerekli yatırımların yapılması halinde yılda birim metrekareden ortalama olarak 1.100 kWh’lik güneş enerjisi üretilebilir. Ege Bölgesi de güneş enerjisi kullanımında önemli bölgelerden biri olarak dikkat çekiyor” dedi. DHA / İzmir / 16.05.2010

-.-

Tarihçe

Uluslararası piyasada 20 yıldır faaliyet gösteren Fransa merkezli Datatechnic International Holding bünyesinde kurulan DataTSP, Türkiye’de Fotovoltaik Modül imalatına başlayan ilk firmadır. Temel hedefimiz Photovoltaik Güneş Panelleri üretiminde dünya pazarında lider firma olmak ve bu sayede yenilenebilir enerji çözümleri konusunda üzerimize düşen görevi yapmaktır. Firmamız 2009 yılının nisan ayında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 8.800 m² alan üzerinde yerleşimini tamamlamış ve Eylül 2009’da İsviçre 3S firmasından PV modül otomasyon üretim sistemlerini satın alarak Fotovoltaik Modül üretimine başlamıştır. İlk etapta ihracat ağırlıklı çalışmayı hedefleyen firmamız global pazardaki yenilenebilir enerji konusundaki değişimleri yakından takip etmekte ve üretimine yön vermektedir. Yeni ürün geliştirme çalışmalarımız bünyemizdeki Araştırma ve Geliştirme departmanımız tarafından sektör ihtiyaçları doğrultusunda yapılmaktadır. Farklı boyut, verimlilik ve kullanım amacına göre farklı dizaynlarla müşterilerimizin hizmetindeyiz. Datatsp solar yenilenebilir enerji sistemleri konusunda anahtar teslim projelerle yanınızda …

 

Misyon

Dünya ekonomisine, sahip olduğumuz bilgi, teknoloji ve kalifikasyonlarımızı kullanarak ve gerçekleştirdiğimiz yüksek kaliteli üretim ve projelerin hayata geçirilmesi ile katkı sağlamak, yenilenebilir enerjinin kullanımını özendirerek çevrenin korunumunu sağlamaktır.

 

Vizyon

Dünya normlarında oluşturduğu kurumsal yapısı ile yurt içinde ve yurt dışında üretim kalitesinde sıfır hatayı yakalamış, çevre ile dost bir çalışma prensibi edinmiş, ürettikleri ile marka olmuş, kendi sektörünün lider firması olmak. www.datatsp.com.tr / Mayıs 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: