İklim görüşmelerinde ikinci tur ...
 
 

 

45 ülkenin Çevre Bakanları ve iklim uzmanları Bonn’da ikinci kez bir araya geldi. Pazar günü Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon tarafından açılışı yapılan görüşmeler başladı.

 

Kopenhag da yapılan Dünya İklim Konferansı’ndan ülkeleri bağlayıcı bir iklim anlaşması çıkmamıştı. Konferansta sadece  ülkelerin kendiliklerinden iklimi koruyucu tedbirler almaları hususunda mutabakat sağlanabildi. 2012 yılında süresi dolacak olan Kyoto Protokolü nün yerine geçecek yeni anlaşma da taslaklaştırılamadı. Bu amaçla aralık ayında, Meksika’nın Cancun kentinde yapılacak iklim konferansı öncesi, ülkelerarası güven ortamının yeniden sağlanması ve bir eylem takvimi oluşturması için Bonn da ikinci kez bir araya gelindi.

 

Amaç Meksika ya hazırlık

Bonn daki iklim görüşmelerinin ilki nisan ayında gerçekleştirilmişti. Bonn da liderlerin bağlayıcı kararlar alması beklenmiyor. Görüşmelerin öncelikli hedefi, karbondioksit salınımını azaltmak ve yerküre sıcaklığının artmasına karşı ortak önlemler almak. Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmelerdeki açılış konuşmasında “Yeni bir anlaşmanın zeminini oluşturacak, yerküre sıcaklığının artışını 2 dereceyle sınırlandırma hedefi önceliğini kaybetmedi. Ancak sürekli tartışıp, uygulanması mümkün olmayan teorik düşüncelere zaman harcamanın da anlamı yok” dedi.

 

Kopenhag da yapılan İklim Konferansı’nı uluslararası bir pazar yerine benzeten gözlemciler tarafından, katılımcı ülkelerin daha az ödün vermek için sürekli pazarlık yapıldığı belirtiliyor. Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon, insanlığın ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğunu ve Cancun’da, Kopenhag’da yaşananların tekrar edilmemesi gerektiğini dile getirerek, ihmallerin kötü sonuçlar doğurup, durumun daha karmaşık bir hal alacağını sözlerine ekledi.

 

Ülkeler gerekli tedbirleri almıyor

Kopenhag’da önerilen tedbirlerin tüm ülkelerce bilindiği halde dikkate alınmaması eleştirilerin başlıca kaynağı. Tüm uyarılara rağmen ülkelerin karbondioksit salınımını azaltma iradesi göstermediğinden söz ediliyor. Yüzyılın sonuna kadar yerküredeki sıcaklık artışının 2 dereceyle sınırlandırılabilmesi için karbondioksit salınımının önemli miktarda azaltılması gerekiyor. İklim bilimcilerin üstesinden gelinebilecek seviye olduğunu belirttikleri 2 derecelik ısınmanın, devletlerin birbirini karşılıklı bloke etmesi yüzünden artık hayal olduğu dile getiriliyor.

 

ABD enerji yasası da askıda

ABD Başkanı Baracak Obama nın enerji yasası askıya alındı. Çin sera gazı emisyonunu azaltmak için ABD nin ilk adımı atmasını şart koşuyor. Kalkınma halindeki ülkeler ise sanayi ülkelerinin tarihi sorumluluklarından bahsediyor. Ve sanayi ülkeleri de, helle ekonomik kriz döneminde iklimin korunmasının faturasını tek başlarına üstlenmeye yanaşmıyorlar. Bonn daki ikli diyaloğunda bu düğümün çözülmesi zaten beklenmemekteydi. Petersberg diyaloğu anlaşma da doğurmayacak. Bonn buluşması ola olsa, yedi ay sonra yapılacak olan Cancun daki dünya iklim zirvesinin de fiyaskoyla sonuçlanmaması için, karşılıklı güven ortamı yaratmaya yarayabilir. www.dw-world.de/dw / 03 Mayıs 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: