Muğla da güneş panellerinden güneş tarlası kurulacak ...
 
 

Muğla ya Güneş Tarlası ...

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, kent merkezinde Düzen mevkiinde bulunan 300 dönümlük arazi üzerine güneş panelleri aracılıyla Güneş Tarlası kuracaklarını açıkladı.

 

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, kent merkezinde Düzen mevkiinde bulunan 300 dönümlük arazi üzerine güneş panelleri aracılıyla Güneş tarlası kuracaklarını açıkladı. Düzen mevkiine kurulması planlanan güneş tarlası için ön hazırlık çalışmalarını yaptıklarını belirten Başkan Gürün, "Düzen mevkiine güneş panelleri kurularak oluşturulacak güneş tarlası için biz ön çalışmamızı tamamladık. Bu projenin hayata geçmesi için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısının çıkmasını bekliyoruz" dedi.

 

Muğla nın güneş enerjisi kullanımı açısından büyük bir potansiyele sahip olduklarını kaydeden Gürün, yine kent merkezinde Kocahavuz parkında bir güneş evi kurduklarını belirterek yenilenilebilir enerji kaynaklarından yararlanabilmek için her türlü çalışmaları yapacaklarını kaydetti.

 

Muğla nın elinde bulunan potansiyelinin en iyi şekilde kullanılması gerektiğini savunan Osman Gürün, "Bu amaçla belediye olarak yenilenebilir enerji kullanımında bazı çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımız çerçevesinde Kocahavuz parkına bir güneş evi kurduk. Bunun yanı sıra Muğla ya bir güneş tarlası kazandırmak istiyoruz. Güneş tarlasını Düzen mevkiinde bulunan 300 dönümlük arazi üzerine kuracağız. Bunun için ön çalışmalarımızı tamamladık, hazırladığımız raporu Muğla Valiliği, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası ile İl Genel Meclisi Başkanlığımıza gönderdik. Bu projeyi hayata geçirmek için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa tasarısının çıkmasını bekliyoruz. Bu çıkacak yasada yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektriğin kilowat saatinin ücreti belirlenecek. Bunun için bu yasa tasarısını bekliyoruz" dedi.

 

10 MW/SAAT ENERJİ ELDE EDİLECEK

Düzen mevkiinde güneş panelleri kurularak oluşturulacak güneş tarlasından 10 mw/saat elektrik üretimi gerçekleşebileceğini kaydeden Gürün, "Yaptığımız çalışmalarda 300 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan güneş panelleri ile oluşturulacak güneş tarlasından 10 mw/saat enerji elde edilebileceğini öğrendik. Biz de bu yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz, ama Enerji Bakanlığından çıkacak yasayı bekliyoruz. Bu yasanın çıkmasının hemen ardından gereken başvuruyu üçlü konsorsiyum olarak yapacağız" dedi.

Türkiye nin yenilenebilir enerji kaynaklarının bol olduğu bir ülke olmasına rağmen enerji ihtiyacının büyük bir bölümünün dışarıya bağımlı olarak gerçekleştirildiğine dikkati çeken Gürün şunları söyledi : "Özellikle Muğla yenilenebilir enerji kaynakları konusunda güneş enerjisinden yararlanabilecek en ideal illerden biri. Çünkü bu tür enerjiden yararlanabilmek için nem oranının düşük olması gerekiyor. Nem oranı ne kadar düşük olursa elde edilen enerji o kadar artıyor. Muğla merkezde de bu durum mevcut". www.beyazgazete.com / 30.03.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: