Düşük alım fiyatları ve üretim maliyetleri
 
 

Alman Şirket düşük fiyat yüzünden Tayvan dan çıkıyor …

InfraVest şirketinin rüzgar enerjisi santrallerine kamu elektrik şirketi talip.

 

Türkiye de çeşitli projeleri hayata geçirmiş olan Alman InnoVent ile aynı şirketler grubu içinde bulunan rüzgar enerjisi şirketi InfraVest’in Tayvan’daki yatırımlarını düşük alım fiyatlarını gerekçe göstererek durduracağı ve şirketin Çin pazarına odaklanacağı bildirildi. 

 

China Post gazetesinin haberine göre InfraVest’in başkan yardımcısı Wang Yun-Yi yaptığı açıklamada hükümetin açıkladığı alım fiyatlarının öncekilerden yüksek olmasına rağmen yeterli olmadığını ve üretim maliyetlerini karşılayamadığını söyledi. Wang açıklamasında kamuya ait elektrik şirketi Taipower’ın kilowatt saat başına verdiği 2.38 Tayvan doları (7 sent) fiyatın önceki 2.00 Tayvan dolarından fazla olmasına rağmen maliyetlerinin 2.8 Tayvan doları olduğunu ve bu rakamın altındaki bir fiyatın maliyetlerini karşılayamayacağını belirtti. Wang ayrıca verilen fiyatların Avrupa ülkelerinin çok gerisinde olmak ile beraber Çin in verdiği fiyatların altında kaldığını sözlerine ekledi.

 

Gazetenin haberine göre InfraVest ülkedeki tek özel rüzgar enerjisi yatırımcısı ve aynı zamanda kurulu rüzgar enerjisi gücünün büyük payını elinde bulunduruyor. Şirketin Tayvan’da enerji üretmeye devam eden 3 rüzgar enerjisi santrali bulunmakta ve test çalışmaları bitip enerji üretimine başlamaya hazır 2 adet santrali daha bulunuyor. Şirket 2001’de girdiği Tayvan pazarında bugüne kadar 344 milyon dolar düzeyinde yatırım gerçekleştirdi ve Tayvan kamu enerji şirketi Taipower ile 20 yıllık alım garantisi anlaşması bulunmakta.

 

Şirket’in yatırımlarını kaydırmak istediği Çin ise rüzgar enerjisi yatırımcıların 2.47 ile 2.96 Tayvan Doları düzeyinde alım fiyatı uyguluyor. 

 

Enerji bakanlığı yetkilileri ise şirketin kararının yanlış olduğu belirtirken verilen fiyatların düşük olmadığını ve enerji üretim maliyetlerindeki düşüşlerin karar aşamasında göz önünde bulundurulduğunu belirtti. Aynı yetkili şirketin Tayvan’daki fiyatları hayat standartlarının çok daha yüksek olduğu Avrupa ülkeleri ile karşılaştırmasının doğru olmayacağını ve kendilerinin üreticiler ile beraber tüketicileri de düşünmek zorunda olduğunu ifade etti.

Taipower şirketi yetkilileri ise InfraVest’in Tayvan’daki yatırımlarını durdurmasını istemediklerini belirtirken şirketin bu kararında ısrar etmesi halinde ise şirketin sahip olduğu rüzgar enerjisi santrallerini satın almak isteyebileceklerini belirtti. www.yesilekonomi.com / Mart 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: