Türk - Fransız İşbirliği Semineri
 
 

Çağlayan : AB nin Türkiye ye karşı uygulamış olduğu ayıptır …

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, vize sorununun sadece Fransa ile problem olmadığını belirterek, Bana göre AB nin Türkiye ye karşı uygulamış olduğu ayıptır, yüz karasıdır dedi.

 

Çağlayan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu tarafından düzenlenen Türk - Fransız İşbirliği Semineri nde yaptığı konuşmada, Türkiye nin ihracatta en büyük pazarını oluşturan Avrupa ya mal satmanın kolay olmadığını, 2008 - 2009 döneminde Türkiye nin ihracatı arasındaki farkın 20 milyar dolarının Avrupa ya yapılan ihracatın azalmasından kaynaklandığını bildirdi.

 

Düşüşün nedenlerini araştırdıklarını anlatan Çağlayan, Rekabete dayalı bir tek sentlik, bir tek avroluk azalma yok. Tamamen Avrupa nın talebinin daralmasının ortaya çıkardığı bir sonuç dedi.

 

Türkiye ve Fransa arasındaki ticaret hacminin 13,3 milyar dolar civarında olduğuna işaret eden Çağlayan, bunun mutlaka artırılması gerektiğini vurguladı.

 

Zafer Çağlayan, Türkiye de 800 e yakın Fransız şirketinin bulunduğuna değinerek, birbirini tamamlayan sektörler ve 3. ülkelerde işbirliği yapılabilecek alanlar bulunduğunu ifade etti.

 

Türkiye nin AB ülkeleriyle olan vize sorununa dikkati çeken Çağlayan, Vize sorunu sadece Fransa ile problemimiz değil. Bana göre AB nin Türkiye ye karşı uygulamış olduğu ayıptır, yüz karasıdır. Bu konuda ticari engel, teknik engel oluşturan bir haldir diye konuştu.

 

Bakan Çağlayan, Türkiye nin AB ye üyelik sürecine de değinirken, Türkiye nin AB ye tam üye olması, AB nin kazancınadır. Türkiye nin tam üyelik talebi yıllardır vardır. Üye olduğunda AB ye yük getiren değil, yük alan olacaktır. Bizim çok genç ve dinamik nüfusumuz var. Biz kendimizi Avrupa nın istihdam deposu olarak görüyoruz şeklinde konuştu.

 

TÜKETİMİMİZ AZALMADI, ÖNGÖRÜMÜZ BÜYÜMEDE ARTIYA GEÇMEK

Fransa Dış Ticaret Bakanı Anne-Marie Idrac da, Fransa ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin krizde diğer ülkelerle kıyaslandığında iyi performans gösterdiğini, krize dirençli, anti kriz özellik taşıdığını söyledi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşmesini hatırlatan Idrac, Bakan Yıldız a, enerji konusunda birlikte çalışma isteklerini ilettiğini, özellikle yeşil enerji taşıma ağlarıyla ilgili birlikte çalışabileceklerini aktardığını anlattı.

 

Fransa nın Türkiye ile birlikte G-20 de aynı masanın etrafında yer aldığına dikkati çeken Idrac, Biz G-20 nin önümüzdeki gelecekte nasıl daha iyi çalışabileceği ve etkin olabileceği konusunda birlikte çalışabiliriz. Fransa açısından Türkiye ile aynı masa etrafında yer almak anlam yüklü dedi.

 

Anne-Marie Idrac, Türkiye nin AB üyelik sürecinde gerçekleştirdiği reformların çok önemli olduğunun altını çizerek, müzakerelerde, enerji faslının açılmasını desteklediklerini vurguladı.

 

Fransa da diğer birçok Avrupa ülkesine göre tüketimin çok azalmadığını ve bundan dolayı ithalatın ayakta kalabildiğini ifade eden Idrac, Tüketimimiz azalmadı. 2010 yılı için ise büyüme oranlarında öngörümüz, artıya geçeceği yönünde. Kırmızı hattımız, rekabetçilik ve yenilikçilik ... Bu sayede krize olan direncimiz birçok komşuya göre çok daha başarılı oldu dedi.

 

KOBİ LER ÜZERİNDE ÇALIŞMAKTA FAYDA VAR

Fransız şirketleri için Türkiye nin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Idrac, ticaret konusunda KOBİ ler üzerinde çalışmakta fayda gördüklerini, özellikle KOBİ ihracatları üzerinde çalışılmasını istediklerini söyledi.

 

Enerji sektöründe yenilenebilir, rüzgar enerjisi, gaz ve petrol alanlarında işbirliği yapılabileceğine işaret eden Idrac, Nükleer alanda da diyalog başlatmış bulunuyoruz. Fransız şirketleri de birtakım ortaklıklar düşünebilirler dedi.

 

Fransa nın yabancı yatırımlara açık bir ülke olduğunu, bunun mali politikanın temel ögelerinden birini oluşturduğunu kaydeden Idrac, Fransa da Türk yatırımlarının artmasını güçlü şekilde arzu ettiklerini ve bu kapsamda önümüzdeki haftalarda İstanbul da uluslararası yatırımlar ajansının bir bürosunu açmaya karar verdiklerini bildirdi.

 

Fransa Dış Ticaret Bakanı Idrac, Rusya ya, Orta Asya ya, Afrika ya doğru birtakım faaliyetleri birlikte yürütebiliriz. Bu ortaklıklardan yola çıkarak birlikte de bazı operasyonlar yapabiliriz. Ticaret hacmimizi 10 milyar avrodan 15 milyar avroya çıkarma hedefini, 2012 hedefi olarak ortaya koyalım. Aynı yaklaşımı yatırımlar için de gösterelim şeklinde konuştu. AA / 26.02.2010

-.-

FRANSA Hakkında

Fransa (Fransızca : France) ya da resmî olarak Fransa Cumhuriyeti (République Française), anakara toprakları Batı Avrupa da bulunan ve dünyanın pek çok bölgesinde denizaşırı toprakları olan bir ülkedir.

 

Kıta Fransası, güneyde Akdeniz den kuzeyde Manş Denizi ve Kuzey Denizi ne, doğuda Ren Nehri nden batıda Atlas Okyanusu na kadar yayılan topraklarda yer alır. Fransızlar, ülkelerini topraklarının biçiminden ötürü Altıgen (Fransızca: L Hexagone) olarak adlandırırlar.

 

Fransa, yönetimde yarı - başkanlık sisteminin uygulandığı üniter bir devlettir. Ülkenin başlıca ilke ve ülküleri İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirisi nde açıklanmıştır.

 

Fransa nın Avrupa kıtasındaki komşuları Belçika, Lüksemburg, Almanya, İsviçre, İtalya, İspanya, Monako ve Andorra dır. Akdeniz de İtalya ya ait Sardinya adası ndan sadece 12 km uzaktaki Korsika adası da Fransa ya aittir. Sahip olduğu denizaşırı illerde de, Fransız Guyanası aracılığıyla Brezilya ve Surinam a, Saint Martin Adası aracılığıyla da Hollanda Antilleri ne sınırı vardır. Fransa, Manş Denizi nde deniz yüzeyinin altından geçen Manş Tüneli yle Birleşik Krallık a bağlanmaktadır.

 

Dünya sıralamasında 6. sırada bulunan nominal gayrisafi yurtiçi hasılası ve 8. sırada yer alan satın alma gücü paritesi ile ileri bir ekonomiye sahiptir ve gelişmiş ülkeler sınıfında yer almaktadır.

 

İş gezileri için gelenler dâhil, ülkede yirmi dört saatten az kalanlar hariç tutulmak üzere, yıllık olarak ağırladığı yaklaşık 82 milyon turistle Fransa, dünyada en çok ziyaret edilen ülkedir.

 

Fransa, Avrupa Birliği adlı siyasi ve ekonomik örgütlenmenin kurucu üyelerinden biridir ve birlik üyesi ülkeler içinde yüzölçümü en büyük olanıdır. Ülke, bunun yanında Birleşmiş Milletler in de kurucu üyelerinden, Frankofon un, G8 Zirveleri nin, Latin Birliği nin ve NATO nun da katılımcılarındandır.

 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi nin beş daimi üyesinden biridir. 360 etkin savaş başlığı ve 59 nükleer santraliyle önemli bir nükleer güçtür.

http://tr.wikipedia.org/wiki / Şubat 2010

-.-

MEHMET ZAFER ÇAĞLAYAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

ANKARA

Mehmet Zafer Çağlayan, 15 Kasım 1957 de Muş ta doğdu. Babasının adı M.Salih, annesinin adı Muhlise dir. Makine Mühendisi ve Sanayici; Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü nü bitirdi. Sanayici olarak çalıştı. 1987 de Ankara Sanayi Odası na Oda Meclisi Üyesi oldu. 1989 da Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, 1991 de Başkanvekili ve 1995 de Yönetim Kurulu Başkanı olarak, 2007 ye kadar bu görevini sürdürdü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nde üç dönem Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi ile Türkiye Ekonomi Araştırma Vakfı nın Mütevelli Heyet Üyesi oldu. 60. Hükümet te Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr / Şubat 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: