Almanyada nükleer tartışması ...
 
 

Çevre Bakanı Norbert Röttgen, Almanya nın nükleer enerjiden tümüyle vazgeçilmesine yönelik açıklama yaparken, hükümet içinde ve muhalefet tepkisiyle karşılaştı.

 

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ve Hür Demokrat Parti (FDP) içinden nükleer enerjinin devamından yana tavır alınırken, muhalefet bakanın çevreci çıkışı eleştirildi.

 

ZDF nin haberine göre, Çevre bakanının bu açıklaması Süddeutsche Zeitung da yayınlandı. CDU lu Bakan Norbert Röttgen, Almanya nın en kısa sürede nükleer enerji üretiminden vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Röttgen, Almanya daki nükleer santrallerin ortalama 40 yıl üretim yapabilmesi halinde bile yeni güvenlik sistemleri ile donatılmasının önemine dikkat çekti.

 

Röttgen, atom enerjisinin artık Alman halkı tarafından tepkiyle karşılandığını ve yenilenebilir enerji üretimine ağırlık verilmesini isterken, nükleer santrallerden vazgeçme planlarını önümüzdeki sonbaharda hükümet üyelerine sunacağını bildirdi.

 

Röttgen in sözlerine Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) nükleer enerjinin kolay kolay vazgeçilemez olduğunda ısrar etti. CDU Fraksiyon önderlerinden Michael Fuchs, bakanın söylediğinin aksine nükleer santrallerin 60 yıl daha kullanılabileceğini iddia etti. Fuchs, santrallerden sağlanan üretimin nükleer enerjiye oranla daha pahalı ancak çevre dostu olan rüzgar ve güneş enerjisi ile temin edilmesinin mümkün olamayacağını savundu.

 

Norbert Röttgen in sözleri, FDP nin Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle tarafından da eleştirildi. Westerwelle, kabine arkadaşının söylediklerinin hükümeti bağlamadığını bildirirken, FDP yönetimi Röttgen in nükleer enerjiye yönelik belirsiz korkulara teslim olduğunu ileri sürdü.

 

Muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPD) lideri Sigmar Gabriel, Sayın Röttgen ve bazıları hokkabazlık yaparak, erteleme (nükleer santrallerin süresini) planları hazırlıyorlar gibi sözleriyle tepki gösterdi. Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth ise Çevre bakanı insanların gözünü boyarken, koalisyon hükümeti arka odalarda atom enerjisinden çıkışı engelleyerek, güneş enerjisi teşvikini ortadan kaldırıyorlar diyerek eleştirdi.

 

Almanya da halen faaliyette olan 19 nükleer santralin 17 sinden 20 milyar megawattın üzerinde enerji elde ediliyor. Tüm enerji üretiminin 5 te 1 inden fazlasını sağlayan santraller Çernobil benzeri patlama tehlikesi nedeniyle Almanlar ın tepkisine neden oluyor.

 

Başbakan Angela Merkel in, çevreye verdiği zarar nedeniyle yerini yenilenebilir enerji kaynaklarına bırakılması istenen bazı nükleer reaktörler için Ekim ayında karar vereceği belirtildi. Hükümet, petrol fiyatlarının önümüzdeki yıllarda aşırı düzeyde artacağı ve diğer çevre dostu enerji üretimlerinin maliyeti nedeniyle nükleer santrallerin devre dışı kalmasını savunuyor. www.ntvmsnbc.com / 09.02.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: