Yenilenebilir enerji yasası bu yıl çıkar ...
 
 

Bakan Çağlayan, Alman işadamlarıyla bir araya geldi …

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye nin, mali disiplin, bütçe disiplini ve mali kuralla kendini disipline edecek her türlü tedbiri aldığını ifade etti ancak, IMF ile bir anlaşmaya karşı olmadığının da altını çizdi.

 

Çağlayan, Almanya nın önde gelen firmalarının temsilcileriyle dün akşam, Berlin-Braudenburg Prusya Cemiyeti nin düzenlediği toplantıda bir araya geldi.

 

Toplantının açılışında konuşan Cemiyet Başkanı Volker Tschapke, bugün İslamiyet ve Türkiye üzerine bazı önyargılı tartışmaların yaşandığını ifade ederek, bunlardan üzüntü duyduğunu söyledi. Prusya ve Osmanlı devleti arasındaki tarihi ve kültürel bağlar hakkında bilgi veren Tschapke, Prusya Kralı Büyük Frederick in Türkler buraya geliyorsa o zaman cami yapacağız şeklindeki ifadesine dikkati çekerek, hoşgörünün önemini vurguladı.

 

Daha sonra konuşan Bakan Çağlayan da, Kral Büyük Frederick in Türklere ve müslümanlara gösterdiği hoşgörünün bugün dünyada geçerli olmadığını belirterek, Çok kısa süre önce İsviçre de cami minaresiyle ilgili referandumun yapıldığı bir ortamda, keşke Büyük Frederick sağ olsaydı, bugün bunları görseydi neler söyleyeceğini tahmin edebiliyorum dedi.

 

Bakan Çağlayan, konuşmasında, Alman işadamlarına Türkiye ekonomisi hakkında genel bilgi verdi. Ülke ekonomisinin 2002 yılından bu yana büyük gelişme gösterdiğini ifade eden Çağlayan, ihracatın 36 milyar dolar düzeyinden, 2008 de 132 milyar dolara ulaştığını, ülkenin, 26. büyük ekonomiden 17. büyük ekonomiye yükseldiğini anlattı. 2009 da küresel krizin etkisinin gözlendiğini, ihracatın düştüğünü, ancak sürecin 2010 ile birlikte tekrar yükselişe geçeceğini kaydeden Çağlayan, ülkenin krizle iyi başa çıktığını, mali yapısının ve finans sisteminin güçlü olduğunu dile getirdi.

 

Çağlayan, Türkiye nin, sağladığı disiplinle artık kendisini yönetecek başka kuruluşa ihtiyacı olmayan bir ülke haline geldiğini kaydederek, şöyle konuştu :

 

Gerek mali disiplini, gerek bütçe disiplini, gerek mali kuralıyla beraber Türkiye, bu konuda zaten kendini disipline edecek her türlü tedbiri almıştır. IMF ile bir anlaşmaya karşı olmadığımı da özellikle ifade etmek istiyorum. Ama Türkiye böyle bir çalışma yapmamış olmasına rağmen 80 den fazla ülkenin kredi notu geriye giderken, sadece 14 ülkenin kredi notu artmıştır, Türkiye de bunlardan biridir. Hatta 2 kademe artış gösteren tek ülkedir dedi.

 

YENİLENEBİLİR ENERJİ YASASI BU YIL ÇIKAR

Çağlayan, 2010 yılı sonuna kadar geçerli olacak yeni teşvik sistemi hakkında da bilgi verdi ve Alman işadamlarını Türkiye ye yatırım yapmaya davet etti. Türkiye nin 4 saatlik uçuş mesafesinde 54 ülke bulunduğunu ve dünya ekonomisinin dörtte 1 inin bu coğrafyada oluştuğunu ifade eden Çağlayan, Türkiye nin lojistik avantajına ve genç nüfusuna dikkati çekti, maden, enerji ve makine üretiminin öncelikli yatırım yapılabilecek alanlar olduğunu ifade etti.

 

Bakan Çağlayan, Türkiye nin AB ye üyelik sürecine de değinirken, özellikle işadamlarının vize sorununun çözülmesi gerektiğini vurguladı, bunun hoşgörüyle, insan haklarıyla bağdaşmadığını dile getirdi.

 

Türkiye nin tam üyelik hedefinde, kararlı adımlarla yol aldığını kaydeden Çağlayan, Reformları yapmış ve ekonomide belli seviyeye gelmiş Türkiye... artık Avrupa kendi bilir, ister alır ister almaz. Öyle bir seviyeye gelmiş Türkiye, artık o saatten sonra AB nin davranışına göre davranış belirleyecek bir ülke dedi.

 

Çağlayan ın konuşmasının ardından Alman işadamları, başta demiryolu ve yenilenebilir enerji alanları olmak üzere yatırımlarla ilgili bakana sorular yöneltti. Çağlayan, yenilenebilir enerji konusunda yasa çalışmasının devam ettiğini belirterek, 2010 yılı içinde yasanın çıkacağını tahmin ettiğini belirtti.

AA / 15 Ocak 2010

-.-

Almanya’da Çevre

Almanya, Rüzgâr enerjisini ve Güneş enerjisini Dünya da en çok kullanan ülkedir. Almanya, çevre bilinci yerinde bir ülke olarak bilinir. Çoğu Alman, insanın yaptıklarının, Küresel Isınma nın en önemli nedeni olduğunu bilir. Ülke, Kyoto Protokolü nü ve birçok diğer çevre güvenliği anlaşmasını imzalayarak, az emisyon stardardına uymaya, geri dönüşümü arttırmaya ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının yaygınlaştırılmasına söz vermiştir.

 

Alman hükümeti, çevreye zararlı maddelerin azaltılması yolundaki geniş aktiviteleriyle, bu amaca öncülük etmiştir ve günümüzde de bu aktivitelerin bir sonucu olarak ülkedeki zararlı kimyasal madde oranı azaltılmaktadır. Almanya, kişi başına düşen karbondioksit oranında Avrupa Birliği içinde birinci sırada yer almasına karşı; Avustralya, Kanada, Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri ne göre oldukça düşük bir orana sahiptir.

 

Kömür yakımı ve endüstri atıklarından gelen emisyon, hava kirliliğine sebep olmaktadır. Sülfürik asit tarafından oluşturulan Asit yağmurları, ormanların zarar görmesine neden olmaktadır. Batlık Denizi ne Doğu Almanya tarafından, kanalizasyon atığı ve endüstri artığı ile oluşturulan kirlilik azaltıldı. Gerhard Schröder yönetimindeki hükümet zamanında elektrik üretimi adına nükleer enerji kullanımının bitirilmesinin planlandığı açıklandı.

 

Almanya; Avrupa Birliği ile, AB nin fauna, flora ve habitat ının korunması amacıyla çalışmaktadır. Almanya nın son buzul bölgesinin bulunduğu Alp bölgesindeki buzullar, erimeye maruz kalmaktadır.

tr.wikipedia.org/wiki / Ocak 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: