Amerikan basınından özetler
 
 

ABD basınında bugün öne çıkan haber ve yorumlardan bir bölüm …

 

Washington Post

Rusya yı enerji kaynaklarını yine bir silah gibi kullanmakla suçluyor. Gazete, Moskova nın Belarus a petrol sevkiyatını azaltmasının ekonomik değil siyasi nedenlerden kaynaklandığını savunuyor : " Putin, eski Sovyet cumhuriyetleri üzerinde yeniden egemenlik kurma rüyasından vazgeçmedi. Ancak bu çabaları şu ana kadar büyük ölçüde ters tepti. Ukrayna, yakında Moskova nın daha çok beğeneceği bir ismi cumhurbaşkanı seçebilir ama hala bağımsız ve demokratik bir ülke olma özelliğini koruyor. Bu arada Belarus un yanı sıra Azerbaycan, Ermenistan ve hatta Türkmenistan bile Batıyla ya da Çin le daha yakın ilişkiler kurmaya çalışıyor. Rusya nın enerji kaynaklarına bağımlı olan Batı Avrupa ülkeleri, bu kış da yıllık olağan uyarılarını almış oldular. Almanya nın petrol ihracatının % 35 i Belarus üzerinden geliyor. Eğer Alman hükümetinde hala Rusya nın sağladığı enerji kaynaklarına güvenen birileri varsa, onlara Ocak ayını tropik ülkelerde geçirmelerini öneririz. "

 

New York Times

Afganistan ve Irak ta Amerikan ordusu adına faaliyet gösteren özel güvenlik şirketi çalışanlarına dokunulmazlık tanınmasını eleştiriyor. Gazete, paralı askerlerin yaptıklarından sorumlu tutulması gerektiğini vurguluyor : " Başkanlık seçimi kampanyası sırasında Barack Obama ile Hillary Clinton, paralı askerlere karşı kimin daha sert bir tavır alacağı konusunda yarışa girmişti. Obama nın verdiği vaatleri gerçekleştirmesinin tek yolu Irak ta, Afganistan da ve başka yerlerde hala faaliyet gösteren binlerce özel güvenlik görevlisinden bir an önce kurtulmaktır. Ancak hükümet hala bu paralı askerlerin yaptıklarından dolayı hesap vermelerini sağlayabilmiş değil. Yabancı ülkelerde işlenen cinayetlerden dolayı, hala tek bir paralı asker bile başarılı bir biçimde yargılanamadı. Hiçbir hükümet, kendi paralı askerlerinin hukuk dışı davranmasına göz yumamaz, yummamalıdır. Hukuk devleti olduğunu söyleyen bir ülke, savaşı böyle yürütemez."

 

USA Today

Büyük bir önem taşıyan ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarının hala yeterince kullanılmamasını eleştiriyor. Gazete, Obama yönetimini bu konuda samimiyetsiz olmakla suçluyor : " Rüzgâr enerjisi hala Amerika nın toplam enerji üretiminin % 1 ini oluşturuyor. ALTERNATİF enerji kaynaklarının toplamı ise % 5 i geçmiyor. Amerika nın kömüre ve ithal petrole olan bağımlılığının zararlı olduğunu herkes kabul ediyor, ama iş icraata gelince şimdi olmaz , burada olmaz itirazları yükseliyor. Sera etkisi yapan gazların verdiği zarar uzun süredir konuşuluyor. Bir buçuk yıl önce bir galon benzinin fiyatının 4 Dolar a çıkması da yeterince uyarıcı olmadı. Bu arada Çin, güneş enerjisi alanında Avrupa ise rüzgâr enerjisinde önemli adımlar atıyor. Amerika ise hala tartışmakla vakit kaybediyor. Artık bu konuyu daha ciddi eğilmenin zamanı geldi. "

 

Washington Times

Noel günü başarısızlıkla sonuçlanan saldırı girişiminin ardından Obama nın istihbarat sistemini eleştirdiğini hatırlatıyor. Ancak gazete, Obama yı istihbarat camiasının moralini bozarak zafiyet oluşturmakla suçluyor : " Başkan Obama, istihbarat kurumlarının başkanlarına, iç denetim mekanizmalarının Beyaz Saray tarafından izlenmesini sağlayacak bir yapılanmaya gitmeleri talimatını verdiğini açıkladı. Böylesine cezalandırıcı bir önlem, istihbaratçılar açısından ölüm kararı gibidir. İstihbarat çevrelerinde eski bir deyim vardır, büyük operasyon büyük risk, küçük operasyon küçük risk getirir. Operasyon yapmazsan riske de girmezsin . Başkanın bu önlemi, güvensizliği daha da artıracak ve istihbaratçıların riske girmelerini engelleyecektir. Bir dahaki saldırı girişiminde ise bu kadar şanslı olmayabiliriz. "

www.ihlas.net.tr / 11.01.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: