Yenilenebilir enerjinin geleceği ...
 
 

Ağaoğlu Şirketler Grubu, İtalya ve Hollanda ortaklı yabancı bir şirketten satın aldıkları Galata Wind ile portföylerini genişletiyor ve rüzgârda hedeflerine biraz daha yaklaşıyorlar.

 

Yerli ve yabancı yatırımcılar, bir seneyi aşkın süredir Yenilenebilir Enerji Kanunu’nda teşviklerle ilgili yapılacak değişikliğin önce meclis gündemine alınmasını ve haziran ayından beri de görüşülmesini umutla beklediler. Kanun taslağı dönemin Meclis Enerji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy tarafından hararetli bir çalışma sonucu hazırlanmıştı. O dönemde Enerji Bakanlığı’nın projeksiyonları şu anda içinde bulunduğumuz 2009 senesinde elektrik kesintileri ile karşı karşıya kalabileceğimizi öngörüyordu. Ancak global krizin etkisiyle düşen elektrik talebi, bu süreyi birkaç sene daha ötelemiş görünüyor. Bu öteleme, kamuya da tasarının hazineye getireceği yük konusunda bir kez daha düşünecek bir vakit tanıyor.

 

Bu yeniden düşünme süreci yatırımcılar tarafından endişeyle karşılanıyor. En büyük endişe ise yasanın gecikmesi, gecikmese bile teşviklerin belli revizelerle gündeme gelmesi … Bu kanının oluşmasında Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın çeşitli platformlarda beyan ettiği görüşlerin etkisi de büyük. Tüm yatırımcıların odaklandığı teşvik konusunda Bakan Taner Yıldız’ın ne düşündüğü merakla beklenirken özellikle güneş enerjisi konusundaki fikirleri yasa tasarısının geleceği konusunda mesajlar veriyor. Taner Yıldız şöyle diyor : “ Şu anda güneşte enerjisindeki rakamlar MW başına 4 milyon dolar civarında. Bizim bunu finanse etmemiz durumda kime finanse edeceğimizi de sormamız gerekiyor. Teknoloji sahipleri ve know how hizmetlerini satan kurumları mı, Türkiye’deki yatırım firmalarını mı, yoksa vatandaşın kendisini mi ? Verilen rakamın 26 eurocent veya 16 dolarcent olmasının yatırımcı için bir farkı yok. Finansör açısından da farkı yok. Bu direkt kamu ile Avrupa’daki şirket arasında. O zaman biz bunu dikkatle inceleriz. ”

 

Taner Yıldız’ın Ekim ayı sonunda Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu’nun düzenlediği Enerji Zirvesi’nde beyan ettiği bu görüşü enerji çevreleri tarafından bir U dönüşü sinyali olarak algılanıyor.

www.infomag.com.tr

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: