Çevreci projeler için kredi
 
 

Çevreci projeye 1,5 milyar dolar hazır …

Çevreci projelere şimdiye kadar 2 milyar dolarlık kredi açan Türk Sınai Kalkınma Bankası, gelecek yıl da aynı çerçevede 1,5 milyar dolarlık kaynak ayırdı. Banka, kendi binalarında da karbon salınımını sıfırlamak üzere bir dizi proje yürütüyor.

 

İlk özel sermayeli yatırım bankalarından biri olan Türk Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), çevreci projelere destek vermeye devam ediyor. 2003 ten beri çevreyle uyumlu 80 büyük projeye 2 milyar dolarlık kredi açan banka, gelecek yıl da yatırımcıya 1,5 milyar dolar kredi verecek. TSKB Genel Müdürü Halil Eroğlu, yenilenebilir enerji projelerine yönelik desteklerinin süreceğini açıkladı. 2007 yılında önceliğimiz çevre sloganıyla cevreciyiz.com sitesinin yayınını başlatan TSKB, şimdi de cevreciyiz.TV video portalını devreye soktu. Bu proje kapsamında yüzlerce genç yönetmen adayı, çevre konulu birçok belgesel ve kısa filmi tanıtma imkânı bulacak.

 

Bankanın 60. kuruluş yılı kapsamında çevre dostu projelere destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Genel Müdür Halil Eroğlu, yeni hedeflerini Zaman a anlattı. Geçtiğimiz 5 yıl içinde yenilenebilir enerji konusunda bankanın büyük aşama kaydettiğini ifade eden Eroğlu, bu çerçevede 150 proje içerisinden 80 ini finanse ettiklerini kaydetti. Bu çalışmalar arasında 75 hidroelektrik, 4 rüzgâr ve 1 de jeotermal enerji üretim tesisi bulunuyor. Halil Eroğlu, 2010 yılı sonuna kadar çevreci projelere 1,5 milyar dolar daha ek kredi vereceklerini belirtti. Kredilerin faiz oranlarının projeyle endeksli olduğunu belirten Genel Müdür, "Kredi alan şirketlere, 1 yıldan 10 yıla kadar vade imkanı sağlıyoruz. Faiz oranlarımızda çok cüzi rakamlar da var, çok yüksek rakamlar da. Libor un altında ve üstünde 2 ile 5 aralığında da değişiyor. Proje kendisi çalışıp kendisi ödeyeceği için o rakamın hak ettiği rakamla orantılı oluyor." diye konuştu.

 

TSKB, kâğıt israfını önlemek için kurum içinde hemen her yazışmayı elektronik ortamda yapıyor. Genel Müdür Eroğlu, "Bankada artık kağıt kullanmıyoruz. Elektrik ve sular otomatik olarak çalışıyor. Ayrıca karbon salınımını sıfırlamak için çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki üç yıl içinde elektrik tüketimini de yüzde 7 azaltma kararı aldık." dedi. Merkez Bankası nın faiz oranlarında indirime gitmesini desteklediklerini vurgulayan Eroğlu, bu kararın piyasaların yeniden canlanması noktasında etkili olacağını anlattı.

www.zaman.com.tr / 25.11.2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: