Tarımda rüzgar ve güneş enerjisine hibe ...
 
 

Tarımda hibe başvurusu için 60 gün süre …

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, gelecek yıl verilecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenlerin, proje önerilerini 60 gün içinde tarım il müdürlüklerine sunması gerektiğini bildirdi.

 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ndan, Resmi Gazete nin bugünkü yayımlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği ne ilişkin yapılan yazılı açıklamada, programın amacının, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyete yönelik yatırımları ile basınçlı sulama sistemleri konularında yapacakları öz sermayeye dayalı proje yatırımlarını teşvik etmek amacıyla hibe desteği sağlamak olduğu hatırlatıldı.

 

Açıklamada, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi için makina alımı dahil, şimdiye kadar 451,6 milyon lira hibe desteği verildiği bildirildi.

 

Resmi Gazete nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğ, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda ALTERNATİF gelir kaynaklarının oluşturulması, toplu basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

 

Program kapsamında, tarımsal ürünlerin depolanması, işlenmesi, paketlenmesi ve ambalajlanmasına yönelik olarak, yeni tesislerin yapımı, mevcut tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi ile yarım kalmış tesislerin tamamlanmasına yönelik yatırımları, biyogaz, jeotermal, güneş, rüzgar gibi ALTERNATİF ENERJİ kaynakları kullanılan seraların yapımına, basınçlı modern sulama tesislerinin yapımına, mevcut sulama tesislerinin modern basınçlı sulama tesislerine dönüştürülmesine yönelik iyileştirme ve geliştirme yatırımlarına belli oranlarda hibe desteği veriliyor.

 

Açıklamaya göre, gerçek kişi başvurularında 100 bin liralık proje için yüzde 50 hibe (50 bin lira), tüzel kişi başvurularında 500 bin liralık proje tutarının yüzde 50 si kadar (250 bin lira) hibe, basınçlı sulama sistemleri projelerinde ise 500 bin liralık proje tutarının yüzde 75 i kadar (375 bin lira) hibe veriliyor.

 

Bu destekten yararlanmak için bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya diğer kayıt sistemlerine üye olmak gerekiyor.

 

Bireyler, şirketler, vakıflar, tarımsal amaçlı kooperatifler ve birlikler ile bunların üst birlik örgütleri, basınçlı sulama sistemi projelerine ise köylere hizmet götürme birlikleri ve sulama kooperatifleri başvurabiliyor.

 

Yatırımcıların, bugünden itibaren gerekli belgelerle 60 gün içinde tarım il müdürlüklerine başvurması gerekiyor.

 

Açıklamaya göre, uygulanmasına 2006 da başlanan kırsal kalkınma destekleri kapsamında, hibe sözleşmesi imzalayan 2320 projeden 1656 sı tamamlandı, 664 proje devam ediyor. Tamamlanan projelere 257 milyon lira hibe desteği ödendi.

 

Ayrıca makine ve ekipman destekleri kapsamında 33 bin 227 projeye 194,6 milyon lira hibe sağlandı.

 

Böylece Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi amacıyla 451,6 milyon lira hibe destek ödenmiş oldu.

AA / 30.10.2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: