Sağlıklı bilgi ve nitelikli iş gücü için SOLAR AKADEMİ
 
KKTC Enerji Bakanı Sn.Sunat ATUN
 

Norm Enerji : Güneş enerjisi çözümlerinde “ tek kaynak, tek muhatap ”

 

Norm Enerji Genel Müdürü Yenen:  “ Yenilenebilir enerjinin nimetleri konusunda herkes hemfikir. Türkiye’nin güneş  başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretiminde daha fazla bekleme lüksü yok ”

 

Norm Enerji Sistemleri, “Dünyada ve Türkiye’de Yenilenebilir Enerjinin Yarını” ana başlığı altında, 8-9 Ekim’de Ankara’da düzenlenen, Uluslararası Enerji Kongresi’nin paralel etkinliği olan fuarda katılımcılar arasında yer aldı. Norm Enerji’nin, güneş enerji santralı (GES) çözümleri ve danışmanlıktan anahtar teslim projelere kadar yayılan hizmet yelpazesi hakkında bilgiler verdiği standını, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ve beraberindeki heyet dahil çok sayıda profesyonel ziyaret etti.

 

Kongre ve fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan Norm Enerji Sistemleri Genel Müdürü İbrahim Erkan Yenen, başta Enerji Bakanı Taner Yıldız olmak üzere, Enerji Komisyonu Başkanı Soner Aksoy ve kongrede konuşma yapan tüm kamu görevlileri ve uzmanların yenilenebilir enerji kaynakları, özelde ise güneş  enerjisinin nimetleri konusunda hemfikir olduklarının görüldüğünü  kaydetti. Yenen, Bakan Yıldız’ın, yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretimi konusundaki hükümet olarak kararlılıklarının altını  çizmesinin sektöre umut verdiğini söyledi. Bakan Yıldız’ın da işaret ettiği gibi, devlet teşvikleri konusunda kamu ve özel sektörün asgari müştereklerde buluşmasının Yenilenebilir Enerji Kanunu’nun revize edilmesi sürecini hızlandıracağını belirtti. Yatırımcıların uzun süredir teşviklerdeki yeni düzenlemeleri beklediğini hatırlatan Yenen, Türkiye’nin güneş başta olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretiminde daha fazla bekle lüksünün olmadığını kaydetti.

 

Ekonomik krizin, enerji talebinde neden olduğu daralmanın, enerji arzı sıkıntılarının yüzeye çıkmasını önlediğini belirten Yenen, şöyle konuştu: “Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı, kaynak çeşitliliğini artırma gerekliliği, enerji arzındaki bıçak sırtı durumu herkesçe malum. Keza, yenilenebilir enerji kaynaklarının, bu sorunların çözü için en önemli başvuru kaynağı olduğu, yanı sıra, çevre sağlığına ve istihdama katkıları da… Hal böyle iken yasal düzenlemeler için daha fazla beklemek anlamsız.”

 

Norm Enerji olarak, uzun süredir güneş  enerjisinden elektrik üretimi konusunda yatırım yaptıklarını, danışmanlıktan anahtar teslim projelere kadar yayılan bir hizmet yelpazesine sahip olduklarını kaydeden Yenen, “tek kaynak, tek muhatap” olarak hizmet sunduklarını söyledi. İnternet ortamında, www.solar-santral.com adresi üzerinden konu ile ilgili her türlü bilgiyi paylaştıkları hatırlatan Norm Enerji Genel Müdürü Yenen, “Güneşten elektrik üretimi konusunda büyük bir bilgi kirliliği var. Girişimcilerin sağlıklı bilgi ihtiyacını karşılamak ve sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak için, alanında uzman kuruluş MOTIF Proje Eğitim ile birlikte, SOLAR ACADEMY projesi hayata geçirdik. Faaliyet ve hizmetler konusunda detaylı bilgiyi, www.solar-academy.com adresinden almak mümkün” dedi.

 

“Türkiye’de sektörün gelişmesinin KKTC’ye olumlu yansımaları olacaktır”

 

Uluslararası Enerji Kongresi’nde, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un Norm Enerji’nin standını ziyaretinde konu, Kuzey Kıbrıs’ın güneşten elektrik üretim potansiyeli oldu. Bakan Sunat Atun ve beraberindeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Cemal Özerdem ve Kuzey Kıbrıs EMO Başkanı Ayşe Tokel’e solar-santral çözümleri hakkında bilgi veren Norm Enerji Sistemleri Genel Müdürü İbrahim Erkan Yenen, Kuzey Kıbrıs’taki elektriksel problemlerin çözümü için güneşten elektrik üretiminin büyük bir potansiyel barındırdığına işaret etti. Yenen, “Kuzey Kıbrıs gibi güneş enerjisi potansiyeli çok yüksek bir bölgede; tedarik, lojistik, gümrük, vergi gibi alanlarda geliştirilecek çözümlerle ilk yatırım maliyeti ve geri dönüş sürelerini kolaylıkla cazip hale getirmek ve maliyetleri düşürmek mümkün” dedi.

 

Bakanı Sunat Atun, Norm Enerji standındaki görüşmede, KKTC’de neredeyse tüm konutlarda sıcak suyun güneş enerjisinden elde edildiğini, ancak güneşten elektrik üretimi ve ısınma amacıyla yararlanılamadığını, kısa sürede bu konuda adımlar atmak istediklerini söyledi. Atun, adaya doğalgaz getirilemediği için, enerji üretiminde fuel oil ve petrol kullandıklarını, bunun da üretim maliyetinin çok yüksek olmasına neden olduğunu kaydetti. Atun, “Türkiye’de GES sayısının artması ve sektörün gelişmesinin KTTC’ye de olumlu yansımaları olacaktır” dedi.

 

Norm Enerji KKTC Temsilcisi Samet Biricik ise, “Uygulama konusundaki mevcut saha tecrübemiz, referanslarımız, güvenilir ve sürekli desteğimiz ile Kuzey Kıbrıs’ta, özellikle elektrik ihtiyaçlarını karşılamak isteyen ev ve işyeri sahiplerinin, küçük çaplı GES taleplerini karşılamaya talibiz. Ayrıca, çok önemsediğimiz SOLAR ACADEMY çalışmalarını, Kıbrıs’ta da düzenleneceğiz” dedi.

26 Ekim 2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: