Hollanda Yabancı Yatırım Ajansı Ofisi açıldı
 
 

İş dünyası bastırdı Hollanda, Türkiye’de aktif olma kararı aldı …

Hollanda Dış Ticaret Bakanı Frank Heemskerk, 51 işadamıyla birlikte geldiği Türkiye’de Hollanda Yabancı Yatırım Ajansı’nın ofisini açtı. 17 ajansı Türkiye’ye açma nedenlerini Heemskerk şu sözlerle açıkladı : “ Hollanda iş dünyası seçimini yaptı. Türkiye’de gelecek gören Hollanda iş dünyasının seçimi Türkiye’de aktif olmak ” dedi.

 

HOLLANDA Yabancı Yatarım Ajansı, 17’nci ofisini Türkiye’de açtı. Hollanda Dış Ticaret Bakanı Frank Heemskerk, 51 işadamının da bulunduğu beraberindeki heyetle geldiği İstanbul’da Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin, yatırım ve ticaretin geliştirilmesi amacına yönelik “İyi Niyet Bildirgesini” Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte imzaladı. türkiye-Hollanda arasında geçen yılki ticaret hacminin 6.2 milyar dolar olduğunu ve iki ülkenin ticari ve siyasi ilişkilerinin yüzyıllar öncesine dayandığını belirten Frank Heemskerk, “Türkiye’nin büyük nüfusu, gençlerin yoğunluğu, stratejik önemi, Avrupa Birliği’ne üyelik süreci ve sunduğu fırsatlar bizi buraya getirdi. Hollanda iş dünyası seçimini yaptı. Türkiye’de gelecek gören Hollanda iş dünyasının seçimi Türkiye’de aktif olmak. Türkiye’yi AB’nin bir parçası olarak görüyorlar. BRIC (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) yükselen pazarlar olarak sıralanır. Biz onu BRICT diye ananlardanız. Yani sonuna Türkiye’yi mutlaka ekliyoruz” dedi.

 

Büyük yatırımcı

Heemskerk Türkiye’de uzun yıllardır bulunan Philips, Unilever ve Shell’i hatırlatarak Türkiye’de binin üzerinde Hollandalı şirketin faaliyet gösterdiğini söyledi. Dünyanın en büyük 16’ıncı yatırımcı ülkesi ve Türkiye’ye en çok yatırım yapan ikinci Avrupa ülkesi olduklarını vurgulayan Heemskerk şöyle konuştu: “Biz küçük bir ülkeyiz ama büyük bir yatırımcıyız. Türkiye’de büyük potansiyel görüyoruz ve yatırım fırsatlarını değerlendireceğiz. Özellikle de global kriz yaşanan şu dönemde bu işbirliği daha da önemli.” Heemskerk “Hollanda ve Türkiye tabii ki krizden etkilenmiş durumdalar ama bildiğiniz gibi olumlu bir gelecek gözükmektedir. Ekonomik kriz, ekonomik reform ve AB yolunda yavaşlama anlamına gelmemeli” dedi.

 

Hollanda Dış Ticaret Bakanı Frank Heemskerk; yaşam bilimleri, gıda, çiçekçilik, elektronik, mühendislik gibi alanlarda güçlü olduklarını belirterek, Türkiye’de Hollandalı şirketlerin odaklanabilecekleri alanları “Yenilenebilir olanları başta enerji. Denizcilik ve gemicilik. Türkiye’de bu alanda çok gelişmiş. İşbirliğiyle çok önemli işlere imza atılabilir” diye sıraladı.

 

Türkleri de bekleriz

Türkiye’de 2 bine yakın Hollandalı firmanın bugüne kadar yaptığı yatırım 14 milyar doları bulurken, Türkiye’den Hollanda’ya gitmiş Türk firmaların yatırımları ise 4 milyar doları buluyor. Frank Heemskerk, Türk yatırımcıları da Hollanda’ya beklediklerini belirterek “Hollanda 500 milyonluk Avrupa’ya açılan kapıdır. Önemli bir tüketici pazarıdır. Ülkemizdeki olumlu iş ortamı, altyapı ve yaşanabilir, çalışılabilir bir ülke olarak sunduğu yaşam kalitesiyle Türk yatırımcıları bekliyor. Ülkemizde önemli bir Türk nüfus var” diye konuştu.

 

Made in Şişhane’de Türk el işçiliğini beğendi

İNSAN Yerleşimleri Derneği Başkanı, mimar ve tasarımcı Aslı Kıyak’ın geliştirdiği ve Hollandalı sanatçı Teike T. Asselbergs’in desteklediği Made in Şişhane projesi kapsamında, Şişhane’deki avize ve mobilya atölyelerini ziyaret eden Frank Heemskerktti, “Orada Hollanda tasarımı ile Türk elişçiliği buluşmuştu ve bence muhteşem bir şey ortaya çıkmış. Bu işbirliği tasarımı, hızlıca ve daha ucuza mal etmeyi sağlar” dedi.

 

Laleyi sizden aldık size geri getirdik

HOLLANDA’nın sembolü olan ‘lale’yi İstanbul’un sahiplendiğinin hatırlatılması üzerine Frank Heemskerk şunları söyledi: “Lale Türk’tü; bize ticaretle sizden geldi. Biz bunu Hollanda’nın simgesi olarak sizinle paylaşıyoruz. Lale bizde olduğu için çok da mutluyuz. Ama şunu da söylüyorum; lale de sonuçta Hollanda’ya ticaret yoluyla geldi ve biz onu bir yerde geri getiriyoruz, Laleyi seven herkes Türkiye’yi de sevmeli’ diyoruz.” Bu arada, futbolun Hollanda’nın önemli ihracat kalemlerinden olduğunu belirten Frank Heemskerk, “Belçika Milli Takımının hocası Dick Advocaat da Hollandalı’dır. Dünya Kupası’ndan elenmenizde bizim de payımız var. Özür dileriz” dedi.

www.hurriyet.com.tr / ekonomi / 13.10.2009

-.-

MEHMET ZAFER ÇAĞLAYAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili

ANKARA

 

Mehmet Zafer Çağlayan, 15 Kasım 1957 de Muş ta doğdu. Babasının adı M.Salih, annesinin adı Muhlise dir. Makine Mühendisi ve Sanayici; Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü nü bitirdi. Sanayici olarak çalıştı. 1987 de Ankara Sanayi Odası na Oda Meclisi Üyesi oldu. 1989 da Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, 1991 de Başkanvekili ve 1995 de Yönetim Kurulu Başkanı olarak, 2007 ye kadar bu görevini sürdürdü. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nde üç dönem Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi ile Türkiye Ekonomi Araştırma Vakfı nın Mütevelli Heyet Üyesi oldu. 60. Hükümet te Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak atandı. Hükümette yapılan değişiklikte, Devlet Bakanlığı görevine getirildi. İngilizce bilen Çağlayan, evli ve iki çocuk babasıdır.

www.tbmm.gov.tr

-.-

HOLLANDA

Hollanda (Felemenkçe: Nederland (yardım·bilgi)) ya da Hollanda Krallığı (Koninkrijk der Nederlanden), Hollanda, Aruba ve Hollanda Antillerinden oluşur.

 

Hollanda, kuzey ve batıda Kuzey Denizi, güneyde Belçika, doğuda ise Almanya ile komşudur. Ülke topraklarının çoğunluğu deniz seviyesinin altındadır. Hollanda, Belçika ve Lüksemburg ile birlikte Benelüks ülkelerinden bir tanesini oluşturur. Hollanda nın Rotterdam kenti, Avrupa nın en büyük limanlarından biridir.

 

Hollanda meşruti monarşi ile yönetilen bir Avrupa ülkesidir. Hollanda nüfus yoğunluğu fazla olan bir ülkedir. Ülke özellikle peynirleri, yel değirmenleri, bisikletleri, laleleri, Holştayn adı verilen inekleri ve sosyal hakları ile tanınır.

 

Hollanda Avrupa Birliği, NATO, OECD üyesidir. Ayrıca Kyoto Sözleşmesi ni imzalamıştır. Ülke Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi ne, Uluslararası Adalet Divanı na Uluslararası Ceza Mahkemesi ne ve Europol e ev sahipliği yapmaktadır.

tr.wikipedia.org/wiki

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: