Spekülatör Soros da Temiz Enerjiye yatırım yapıyor
 
 

Soros ‘temiz enerji’ye 1 milyar dolar yatıracak …

ULUSLARARASI spekülatör George Soros, iklim değişiklikleriyle mücadele etme çabalarının bir parçası olarak ‘temiz enerji’ teknolojilerine 1 milyar dolarlık yatırım yapabileceğini açıkladı. Macaristan doğumlu ABD’li yatırımcı Soros, 10 yıllığına yeni bir iklim politikası insiyatifi oluşturarak, her yıl için 10 milyon dolar fonlayabileceğini de duyurdu. Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da gazetelerin editörlerine konuşan Soros, “Küresel ısınma politik bir sorun” dedi. Kopenhag’da, hükümetler aralık ayında bir araya gelerek 1997 Kyoto Protokolü’nün yerini alacak yeni bir küresel iklim anlaşması oluşturmak için çalışacaklar. Soros, “Bilim açık. Açık olmayan konu ise dünya liderlerinin sorunu çözmek için gerekli politik isteği gösterip göstermeyecekleri” diye konuştu. Soros, temiz enerji teknolojileriyle ilgili yatırımlarında zorlu kriterler uygulayacağını da aktararak, şöyle konuştu: “Karlı fırsatlara bakacağım. Fakat aynı zamanda yatırımların iklim değişimi sorununun çözümüne gerçek bir katkı sağlamasında da ısrar edeceğim.”

www.hurriyet.com.tr / ekonomi / 12.10.2009

-.-

Soros, 1 milyar $ ile çevreci olacak …

Kişisel servetinin 24 milyar doların üstünde olduğu tahmin edilen Soros dan temiz enerjiye yatırım. Ünlü milyarder George Soros, politik bir problem olarak adlandırdığı "iklim değişikliği" alanında temiz enerji teknolojilerine 1 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.

 

Kopenhag da yeni yatırım hakkında açıklamalar yapan Soros, yatırımlarının hem çevre problemlerini çözmeye odaklı olacağını hem de kendisine gelir getireceğini söyledi. Kişisel servetinin 24 milyar doların üstünde olduğu tahmin edilen Soros, yatırımlarının yeri ve ayrıntıları hakkında ise detaylı bilgi vermekten kaçındı.

 

Soros un danışmanı Standford Üniversitesi hukuk profesörü Thomas Heller ise hem çevre politikaları geliştirme hem de gözlemci olarak hizmet vereceklerini söyledi.

www.patronlardunyasi.com / 12.10.2009

-.-

SOROS Hakkında

George Soros (okunuşu: corç soros) (d. 12 Ağustos 1930), ABD li finans spekülatörü ve liberal girişimci. Yugoslavya, Ukrayna gibi doğu Avrupa ülkelerine yaptığı yardımın tutarı, bu ülkelere Birleşmiş Milletler tarafından yapılan yardım miktarını aşmıştır. Bu yüzden kimi çevreler onu "hayırsever" olarak tanımlamaktadır. Ancak bu yardımların siyasi amaçla yapıldığını savunanlar da vardır.

 

Soros un yardımlarının "sosyal" olmaktan çok "siyasal" özellik taşıdığını iddia edenler, onu, parasal gücünü kullanarak ülkelerin iç işlerine karışmak ve o ülke siyasetine yön vermekle suçlamaktadır. Soros bu konuda, "Bu renkli devrimlerle suçlanmamın nedeni aslında Rus propagandasıdır." diyerek kendini savundu. Ancak, "Dünyanın her yanında böyle süreçleri destekliyorum. Şu anda Liberya da yapıyoruz, Nepal de yapabiliriz." diyerek bu tür eylemlerini kabullendi. Ayrıca 2006 yılında bir Rus radyosuna verdiği demeçte, Gürcistan da 2003 yılında gerçekleşen Kadife Devrim i mali olarak desteklediğini açıkladı.

 

İngiltere deki London School of Economics teki öğrenciliği sırasında hocası olan Karl Popper ın açık toplum felsefesinden çok etkilendiğini ve bu etkisinin yaşamında yanılabilirlik, içgörü, düşünebilirlik ve açık toplum gibi değerler sistematiğinin oluşmasında katkı sağladını ifade eder. Bu değer sistematiği ile finans piyasalarında çok başarılı olduğunu belirtir.

 

Soros, vakıfları kanalıyla Türkiye de de 2006 yılı itibariyle son 5 yılda 8 milyon ABD doları harcadıklarını açıkladı.

 

George Bush ile arası açık olan Soros, Bush un kapitalist, açık ekonomilerin adını dünya üzerinde kötüye çıkardığını ve daha çok kendisi tarafından organize edilen sivil toplum kuruluşu örgütlerinin hareketini kısıtladığı beyan etti.

 

Soros, Açık Toplum Enstitüsünün kurucusudur. Soros un Açık Toplum Enstitüsü nün Türkiye şubesi Eylül 2001 de kurulan Bebek teki OSIAF(Açık Toplum Enstitüsü Yardım Vakfı) tır.

tr.wikipedia.org/wiki

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: