ABD - Türkiye enerji ortaklığı
 
 

ABD özel toplantıda enerji ortaklığı önerdi …

ABD, Türk işadamları ile yenilenebilir enerji alanında işbirliği yapmak istiyor. Türkiye de bulunan ABD Enerji Bakan Yardımcısı Poneman, Türk işadamları ile özel bir toplantı yaptı, ortak yatırım karşılığında finansman garantisi verdi.

 

Nobel Barış Ödülü nü alarak bir kez daha dikkatleri üzerine çeken ABD Başkanı Obama, şimdi de yeşil atağa kalktı. Ülkesinde çevre dostu yenilenebilir enerji yatırımlarını destekleyen Obama, müttefik olarak gördüğü Türkiye de de bu alanda yatırım yapılması için harekete geçti. Bu yönde temaslarda bulunmak üzere Türkiye ye gelen ABD Enerji Bakan Yardımcısı Daniel Poneman, önceki akşam Türk işadamlarıyla bir araya gelerek, ABD ile ortak yenilenebilir enerji yatırımı yapmalarını istedi. ABD li bakan, Türk yatırımcılara, teknoloji transferi ve finans desteği garantisi de verdi.

 

YILDIZ LA BULUŞTU

ABD Enerji Bakan Yardımcısı Poneman, Ankara da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız la da bir araya gelirken, bu görüşmede de yenilenebilir enerji kaynakları konusunda işbirliği yapılması konusunda  mutabakata varıldı. Görüşmede, iki ülke işadamlarının bu yönde ortak yatırımlar yapması konusunda görüş birliğine varılırken, ABD li Bakan, Türkiye nin enerji çeşitliliğini sağlaması gerektiğini söyledi.

 

BİZİMLE İŞBİRLİĞİ YAPIN

ABD li Enerji Bakan Yardımcısı Poneman, Bakan Yıldız la görüşmesinin ardından da Türkiye de rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji alanında faaliyette bulunan işadamlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmede, Türk işadamlarının, ABD ile temas halinde olması istendi. Toplantıda, iki ülkenin bu alanda ortak yatırımlar yapabileceği belirtilirken, Türkiye de yapılacak işbirliği imkanları konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Finans desteği de sağlarız

PONEMAN, toplantıda,  ABD li firmaların da Türkiye ye bu alanda yatırım yapabileceğini belirtirken, rüzgar  tribünleri ve güneş enerjisi  alanındaki cihazlar için Türkiye ye teknoloji transferi yapılabileceğini de kaydetti. Poneman, bu alandaki teknik ekipmanın, Türkiye de üretilmesi için de yatırım yapabileceklerini söyledi. Poneman, iki ülke işadamlarının ortak elektrik üretmesini istediklerini kaydederek, teknoloji yanında finansman alanında da Türkiye ye destek verebileceklerini ifade etti.

 

Obama yakından izliyor

KONUYA yönelik bilgi veren yetkililer, Obama yönetiminin, hem ABD içinde hem de diğer ülkelerde yenilenebilir enerji yatırımlarına önem verdiğini belirterek, ABD, kendi ekonomisi ve dünya ekonomisi açısından bu yönde teşvik ediyor, çaba gösteriyor. Bu çerçevede Türkiye deki yenilenebilir enerji yatırımlarıyla da ilgileniyorlar tespitini yaptı.

www.aksam.com.tr / ekonomi / 11.10.2009

 -.-

ABD Hakkında

Amerika Birleşik Devletleri, (İngilizce: United States of America), İspanyolca Estados Unidos de America Birleşik Devletler (United States), ABD (USA) ya da Amerika (America) olarak da bilinir, elli tane eyalet ve bir tane federal bölgeden oluşan bir federal anayasal cumhuriyettir. Ülkenin çoğu (48 tane eyaleti olan Kıta ABD si ve ülkenin federal bölgesi olan Washington, D.C.), Kuzey Amerika nın ortasında, Büyük Okyanus ve Atlas Okyanus un arasında bulunmaktadır. Kuzeyinde Kanada, güneyinde ise Meksika ile sınır paylaşmaktadır. Alaska eyaleti, kıtanın kuzeybatısında bulunarak doğusunda Kanada ve batısında Bering Boğazı nın öbür tarafında bulunan Rusya nın arasında bulunmaktadır. Hawaii eyaleti, Büyük Okyanus un ortasında bulunan bir takımadadır. Ayrıca Karayipler ve Büyük Okyanus unda bulunan birçok denizaşırı toprağı var. Resmi kuruluş tarihi 4 Temmuz 1776 dır.

 

Doğuda Atlas Okyanusu ndan batıda Büyük Okyanus a kadar 4.500 km genişliğindedir. Alaska ve Hawaii yi de içine alan Amerika Birleşik Devletleri nin 9 milyon kilometrekareden fazla yüzölçümü vardır. Hawaii ise, Büyük Okyanus ta olup, kıta üzerindeki Amerika Birleşik Devletleri nden 3.200 kilometre uzaklıktadır. Alaska 50 eyaletin içinde yüzölçümü en fazla olanıdır. Ülkenin güney tarafında bulunan Teksas bu bakımdan ikinci sırada gelmektedir.

 

İklim

Amerika Birleşik Devletleri nde çok değişik iklimler görülür. Doğu ve batı kıyılarındaki sıradağlar, okyanusların iç kısımların iklimine tesir etmesini önlediklerinden, bu kıyı şeritleri hariç bütün ülkede karasal iklim hakimdir.

 

Orta kısımlar çok yüksek olduğundan, mevsimler arasında pek fazla sıcaklık farkı yoktur. Yaz mevsiminde orta bölgelere alçak basınç hakim olmasına rağmen, okyanustan gelen nemli hava Appalachianlar tarafından engellenmediği için orta bölgeler yaz mevsiminde bol bol yağış alırlar. Batı taraflarında ise yağış daha azdır.

 

Atlantik Okyanusu na kıyı olan şeridin güney kısmı nisbeten yağışlı ve ılıman olmasına rağmen, kuzeyi daha serin olup kışları pek şiddetli geçer.

 

Meksika körfezine bakan güney kısım açık ve düz olduğundan bu kısımlarda tropikal iklim hakimdir. Burada yazlar sıcak, kışlar ise ılımandır. Her mevsimde bol yağış görülür. Alaska kıyı şeridi, denizden etkilenen bir iklime sahip olmasına rağmen, iç kısımlarında çok şiddetli soğuklar görülür.

tr.wikipedia.org/wiki

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: