550 kW kurulu güç, 780 bin kWh enerji üretimi
 
 

Solarkent ile 800 kişiye istihdam alanı sağladık …

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, 70 milyon TL yatırımla hayata geçirdikleri Solarkent projesiyle 800 kişiye istihdam alanı oluşturduklarını söyledi.

 

Güneş enerjisinden yararlanarak kendi elektriğini üreten ve önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlanacak olan 28 bin metrekareye kurulu Solarkent konutlarının açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından gerçekleştirildi. Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, BEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Abdullah Atalay katıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Aydınlı Grup un kurucusu Mustafa Şevki Kavurmacı, Türk halkından alınan güç ve 10 kuşaktan bu yana süre gelen ticaret tecrübesiyle yeni ufuklara yelken açma zamanının geldiğini düşündüğünü söyledi. Solarkent projesi ile yeni bir sektöre atılım yapıyor olduklarını dile getiren Kavurmacı, Türk halkının duyduğu güven ve verdiği destekle burada da başarılı olunacağına emin olduğunu dile getirdi. Kaliteli hizmet ilkesini esas edinip, evrensel değerlere özen gösteren, çevre bilincine duyarlı üretim yapan ve müşteri odaklı çalışma sistemi ile Solarkent in Türkiye nin yükselen güneşi olacağına inandığını ifade etti.

 

Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Grubun 44 yıllık üretim tecrübesinden yola çıkarak çevre bilinci konusunda ciddi adımların atılması gerekliliğini gördüklerini ve bu bilinçle 70 milyon TL lik bir yatırım ile Solarkent i hayata geçirdiklerini belirterek, bu sayede yaklaşık 800 kişilik bir istihdam alanı oluşturduklarını kaydetti. Kavurmacı, Solarkent in deprem bölgesi içinde yaralan İstanbul da, bugüne dek yapılmış en güvenli konut yapılaşması olmasından gurur duyduklarını da ifade etti.

 

Solarkent projesiyle birlikte İstanbul da gürültü ve stresten uzak sağlık, huzur ve eğlencenin iç içe yaşanacağı bir kent inşa ettiklerine de değinen Ömer Faruk Kavurmacı, "Solarkent i benzer modern yapılardan ayrı kılan en önemli özelliği aydınlatma ihtiyacını güneşten faydalanarak doğaya zarar vermeden karşılamasıdır. Böylece ev sahiplerine ekonomik açıdan büyük bir katma değer sunuyoruz. Ayrıca, ülke ekonomisine ciddi bir katma değer sağlayan Solarkent, sadece Türkiye de değil, dünyadaki benzer çalışmalar arasında da konut projelerine uygulanmış en büyük güneş santrali projelerinden biri olacak" şeklinde konuştu.

 

Toplantıda verilen bilgiye göre, Yapı Gayrimenkul tarafından inşa edilen Solarkent te 10 farklı tipte, 52-128 metrekare arasında değişen ve ilk sözleşmede tapuları teslim edilen 866 daire bulunuyor. Solarkent girişine kurulan solar paneller ile başlatılan deneme sistemi sayesinde örnek dairelerde ve satış ofisinde kullanılan elektriğin 1/3 ü üretilmeye başlandı. Emsal projeler arasında kapalı otopark alanı en yüksek proje olarak inşa edilen Solarkent te 4 bin 300 metrekare ilave kapalı otopark alanı oluşturulacak. Bu gölgeleme alanı üzerinde yer alacak ve her biri 220W olan panellerden 2 bin 600 adet kullanılarak, yılda ortalama 780 bin kWh enerji üretilmesi hedefleniyor. Bu sayede ortalama 550 kW kurulu gücü olan santral inşa edilmesi planlanıyor.

 

Santralin yaklaşık maliyetinin arsa ve inşaat maliyetleri hariç 2 milyon 100 bin euro olması planlanıyor. Bu da, watt başına 3,81 euro maliyet anlamına geliyor. Bu santralden direkt şebekeye satışla yılda minimum 780 bin kWh enerji üretilecek ve ortalama 480 bin TL gelir elde edilecek. Bunun neticesinde de Solarkent sakinleri aylık elektrik giderleri kadar bir tutarı tasarruf etmiş olacaklar.

 

TÜRKİYE NİN BÜTÜN ÇÖPLERİNİ ENERJİYE ÇEVİRECEK BİR MEKANİZMA KURUYORUZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji konusunda yeni bir paket hazırlayıp meclise sunduklarını belirterek " Türkiye nin bütün çöplerini Edirne den Kars a Sinop tan Hatay a kadar değerlendirebilecek yerli kaynaklarımızdan yapabileceğiz bir enerji türünü oluşturuyoruz" dedi.

 

Aydınlı Grup tarafından yaptırılan, güneş enerjisinden elektrik üretilecek konut projesi Solarkent in açılışında konuşan Taner Yıldız, bu projede üretilen enerinin küçümsenmeyecek kadar önemli miktara sahip olduğunu belirterek, bu projenin gerek kamuya ve gerekse özel sektöre örnek olabilecek bir proje olduğunu söyledi. Çöpten enerji elde etme konusunda çok farklı bir çalışma başlattıklarını bildiren Yıldız "Biz geçen hafta özellikle enerji konusunda bir kanun teklifinin kanunlaşmasıyla ilgili komisyondan bir kanun teklifi geçirdik. Meclis te sıra verilmesi halinde kanunlaşacak. Bir çok maddesi var ama bir maddesi şu özellikle Türkiye de bütün çöpleri ihtiva edecek, bir iki euro cent fazla vererek teşvik ettiğimiz bir paket var. Amacımız şu; çok fazla enerji elde edilmeyebilir ama Türkiye nin bütün çöplerini Edirne den Kars a Sinop tan Hatay a kadar değerlendirebilecek yerli kaynaklarımızdan yapabileceğiz bir enerji türünü oluşturmuş oluyoruz. Kendini 6-7 yılda amorti edeceğine inandığımız çöpten enerji elde edebilecek ve Türkiyen nin bütün çöplerini enerjiye çevirecek bir mekanizma kuruyoruz" şeklinde konuştu.

 

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş da günümüz dünyasından akıllı ve çevreci şehirler oluşturmak gerektiğini ifade ederek "Çünkü şehirler cazibe merkezi haline gelmiştir. Planlı gelişim sürecini hazırlamak zorundayız" dedi. Büyükşehir olarak çevreci projeleri desteklediklerini belirten Topbaş, "İmar yönetmeliğinde yaptığımız düzenleme ile çatısı bahçe haline getirenlere ayrı haklar veriyoruz. Yağmur sularını bahçede kullanılmasını teşvik ediyoruz. Yine Büyükşehir Belediyesi olarak metan gazından 39 megavatt enerji elde etme tesisin birinci bölümü açılışı yaptık. Bu devreye girdiği zaman 120 konutun enerji ihtiyacını karşılayacak" diye konuştu.

 

Topbaş, ihale aşamasına getirdikleri 25 kilometrelik Bakırköy- Beylikdüzü metro hattının 1 milyar 250 milyon dolar civarında olduğunu ifade ederek "Daha sonra Silivri ye kadar uzanacak olan hat buradan geçerken kentin en rahat ulaşabilecek noktalarından biri haline geliyor. Ayrıca Metrobüs ün Beylikdüzü ne uzancağı için ulaşımda problem yaşanmayacak" dedi. Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Taner Yıldız, Sivas ın Kangal ilçesinde gerçekleştirilen Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü, Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü ve Demir Export Kangal Kömür İşletmesine yönelik operasyona ilişkin bir soru üzerine Yıldız, 20 yıl önce yapılmış bir ihaleyle alakalı inceleme başlatıldığını ifade ederek Hukuk belli, mevzuat belli, kanunlar belli. Bütün bürokrasimiz dürüst çalışmak durumunda. Özel sektörü de kamuyla beraber yapılandıracağız. Kurallara uymayan olursa tepkimizin son derece net olduğunun bilinmesi lazım. Dürüst insanların da hakkını korumak bizim tercihimiz olacak. Bu açıdan herkes tercihini yapmalı. Dürüstçe çalışmalı. Sivas taki konuyla alakalı, laboratuvardaki kalorifik değerlerle oynandığı iddia edildi. Ben de takip etsinler diye Ankara dan hukukçularımızı gönderdim. Onların da raporunu bekliyorum" şeklinde konuştu.

 

Bir gazetecinin BOTAŞ ın Ankara Büyükşehir Belediyesi nden 1,2 milyar liralık alacağı olduğu ve bunun için haciz davası açıldığı şeklindeki? Sorusuna Yıldız Bizdeki bilgi öyle değil. Zannediyorum bir basın mensubu arkadaşımız onu yazmış. Ama şu anda 437 milyon lira civarında bir ödeme emri var kendi aralarında. Bildiğimiz gibi Ankara Büyükşehir Belediyesi nin BOTAŞ a borcu var ve ödeme emriyle alakalı bir yazı gitmiş. Bu, icra manasına gelmiyor. Zannediyorum, Ankara Büyükşehir Belediyesi de bunu mutlaka değerlendirecektir. Bu açıdan herhangi bir haciz falan yok" diye cevap verdi.

İHA / 09 Haziran 2009

 

-.-

 

Aydınlı Grup hakkında

Türk Modasına yön veren 43 yıllık başarı öyküsü ...

 

Aydınlı Grup, bugün Türkiye çapında 150 ye yakın perakende satış mağazası, 3 adet Katlı Mega Mağazaları ve 500 ü aşkın satış noktasıyla Türkiye Hazır Giyim Sektörü nün önde gelen firmalarından biri ... Grubun artan yurtdışı faaliyetleri de başarıyla devam ederken, Aydınlı ürünleri ödün vermez bir kalite anlayışıyla tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Türkiye nin en büyük hazır giyim kuruluşlarının başında gelen Aydınlı Grup, 10 kuşaktan beri gelen  tekstil ve moda alanındaki başarısını, bugün tam 4 kıtada birden sürdürüyor.

 

Aydınlı Grup bugün 2500 ü aşkın çalışanı ile Türk modasını yüksek kaliteyle buluşturuyor. Ortadoğu dan Balkanlar a uzanan geniş bir coğrafyaya ise Pierre Cardin, Cacharel, U.S. Polo Assn. ve Becon gibi uluslar arası markaları ile Türk tasarım ve üretiminin üstün özelliklerini  taşıyor...

 

Kaliteli hizmet ilkesini esas edinen, evrensel değerlere özen gösteren, çevre bilincine duyarlı üretim yapan ve müşteri odaklı çalışma sistemi ile dünya standartlarında örgütlenen Aydınlı Grup, Türkiye, Rusya, Ukrayna, Orta Asya, Balkanlar ve Doğu Avrupa daki mağazaları, satış noktaları ve Aymerkez Katlı Mega Mağazaları ile ülkemiz ve dünya insanına şıklığı, kaliteyi ve günün moda tasarımlarını bir arada sunuyor.

 

2007 Yılı Türkiye nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında

Genel Büyüklük Sıralamasında 398.

Satış Hasılatında 329.

Brüt Katma Değer Oluşturmada 260.

Özsermaye Büyüklüğünde 327.

Net Aktifler Büyüklüğünde 286.

Dönem Karlılığında 239.

İhracatta 295.

Çalışan Sayısı Büyüklüğünde 61.

 

Değerleri

  İnsana derin saygı ve "önce insan" anlayışı

  Kaliteye ve güvenilirliğe odaklı çağdaş çalışma disiplini

  Topluma karşı sorumluluk bilinci

  Çalışanların kişisel gelişimlerini teşvik ve destek

  Çevre bilincine uygun üretim

 

Üretim Politikası

Sektörümüzün tasarım değerlerine saygılı ve marka koleksiyonlarımızın tasarım özelliklerini

destekleyen çalışan bilinci ve üretim tesisleri ile örgütlenmek. Uluslararası standartlarda, çevre bilincine duyarlı, etik değerlere saygılı ve müşteri odaklı bir yaklaşımla kullanışlı, zarif, modern ve kaliteli ürünler üretmek ...

www.aydinli.com.tr

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: