Enerji yatırımlarında ENERJİSA
 
 

Enerjisa sektörde lider olmayı hedefliyor …

Enerjisa Enerji Üretim AŞ. Ceo su Gerhard Wedam, 2015 yılına kadar 5 bin Megavat enerji gücüne sahip olmayı amaçladıklarını belirterek, bunun için gereken yatırımlardaki proje tutarlarının 6 milyar Euro olduğunu söyledi.

 

Kahramanmaraş ta Ceyhan Nehri üzerinde devam eden hidroelektrik santralinde incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Wedam, gazetecilerin Enerjisa nın yatırımlarına ve devam eden küresel krize ilişkin sorularını cevaplandırdı. Dünyayı saran ekonomik krizin Türkiye yi pek fazla etkileyeceğine inanmadığını söyleyen Wedam, şu an için gelinen noktada hislerinde haklı çıktığını ifade etti. Krizin giderek yavaşladığını ve Türkiye de de ekonomik gelişimin yavaş yavaş arttığını işaret eden Wedam, " Evet krizden dolayı ekonominin biraz yavaşladığını görüyoruz. Ama tekrar ivme kazanarak yükselmeye başlayacak. Yani yakın dönemde krizin etkileri minimize olmuş olacak " dedi.

 

Kriz nedeniyle enerji sektörüne yönelik talebin azaldığına dikkat çeken Wedam, ama buna rağmen bu durumu avantaja çevirmeye çalıştıklarını vurguladı. Wedam, " Krizin enerji sektörüne etkisine baktığımız zaman en fazla talebin azaldığını gördük. Tabii ki bu aslında bir anlamda da büyük bir şans, büyük bir avantajdır. Özellikle de sektörel olarak, enerji sektörü olarak baktığımızda, Enerjisa bildiğiniz gibi Sabancı ve Verbund gibi iki büyük firmanın ortak şirketi. Bizde krizin tüketimi azaltması açısından bir anlamda bu durumu fırsata çevirerek, yatırımlarımızı daha da artırdık. Bu yatırımları Türkiye ye kazandırmak amacıyla çalışmalarımızı daha da hızlandırdık " diye konuştu.

 

2015 yılına gelindiğinde 5 bin megavatlık kurulu güce ulaşmayı böylelikle pazarın lideri haline gelmeyi hedeflediklerinin altını çizen Wedam, " 2015 yılında Enerjisa nın hedefi 5 bin megavat kurulu güce sahip olmak. Bu da, baktığımızda pazarın lideri demektir. Bunun için halihazırda hidroelektrik gibi, doğalgaz gibi projelerimiz var Seyhan ve Ceyhan da bu projelerimizden. Ama bunun dışında yeni projeler geliştiriyoruz. Hidroeektrik projeleri. Bu projelerin yerleri çok daha farklıdır. Türkiye nin doğu bölgelerine yatırımlar yapacağız, anlayacağınız yeni projeler kapıda. Bu projelerin toplam tutarı ise 6 milyar Euro " ifadelerini kullandı.

 

Güneş enerjisiyle ilgili çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Wedam, en geç 4 yıl içerisinde güneş enerjisini de portföylerine katmak olduğunu vurguladı. Türkiye nin enerjide yatırıma çok ihtiyacı olan bir ülke olduğuna dikkat çeken Wedam, bu nedenle şu an için sadece Türkiye ye yatırım yaptıklarını dikkat çekti. Bunun yurt dışına açılmayacakları anlamına gelmediğini ifade eden Wedam radarlarının açı olduğunu ve cazip bir fırsat olduğunda farklı ülkelere de yatırım yapabileceklerini sözlerine ekledi.

www.haberfx.net / 30.09.2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: