Önemli kaynağımız Rüzgar Enerjisi
 
 

Havayı satacağız …

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye nin rüzgar enerjisi potansiyelini ekonomiye kazandıracaklarını belirtti.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hacılar ve Talas Belediyeleri nin bayramlaşma programlarına katılarak,yurttaşlarla bayramlaştı. Yıldız, Hacılar Belediyesi nin bayramlaşma programında gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün yer altı ve yer üstü kaynakları ülkeye kazandırabilmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

 

Bu kaynakların içinde rüzgar, maden ve suyun bulunduğunu, bu kaynakları makul şartlarda özel sektörle paylaşarak Türkiye nin yararına kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Yıldız, Rüzgar enerjisi bu kaynakların en önemlilerinden biri. Ülkemizin önemli kaynaklarından biri olan rüzgarı da satacağız. Türkiye de yaklaşık 13 bin megavatlık harekete geçirilebilir halde rüzgar enerjisi var. Biz bunu 3 ya da 4 yıl içerisinde ülkemize kazandıracağız. Yani havayı satmış olacağız. diye konuştu.

 

Nükleer enerji konusunda da Rusya ile görüşmelerin8 sürdüğünü hatırlatan Yıldız, şöyle devam etti: Nükleer enerji konusunda teminat mektubunun son haftasına girmiş oluyoruz. Karşılıklı Rusya Federasyonu yetkilileriyle beraber incelemelerimiz devam ediyor. İnşallah mutabık kaldığımız bir kısım değerlendirmeler var. Hem stratejik açıdan, hem hukuki açıdan, hem de fiyat açısından bu değerlendirmelerimiz devam edecek. Zannediyorum bir buçuk ay kadar bu değerlendirme devam eder. Bu süre içerisinde de net bir fikre ulaşmış oluruz. O açıdan bir ek süre daha temin etmiş oluyoruz. Bizim nükleer santraldeki kararlılığımız hiç eksilmeden devam ediyor. Bu aldığımız tekliflerden öte bir konudur. Çünkü AK Parti hükümetlerinin hem stratejik planında, hem de seçim beyannamesinde, hem de acil eylem planında bu vardı. O açıdan bu konudaki kararlılığımız eksilmeden devam ediyor.

 

Bayramlaşma programı sırasında Bakan Yıldız, bir lise arkadaşı ile de hasret giderdi. Kayseri Lisesi nde 1976-1979 yılları arasında Bakan Yıldız ile birlikte okuduklarını bildiren Raziye Yücel, İstanbul dan yakınlarını ziyaret etmek için Kayseri ye geldiğini, Bakan Yıldız ın burada olduğunu öğrenince kendisiyle görüşmek istediğini söyledi. Sınıf arkadaşı ile bir süre sohbet eden Bakan Yıldız, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Devlet ve millet kaynaşması …

Bakan Yıldız, Talas Belediyesi nin tarihi Osmanlı Evi nde düzenlenen bayramlaşma törenine de katıldı. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ile birlikte vatandaşların bayramını kutlayan Yıldız, bayramların birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi için fırsat olduğunu ifade etti.

 

Bayramların zaman zaman sevinçlerin ve bazen üzüntülerin paylaşıldığı özel günler olduğunu kaydeden Bakan Yıldız, şunları söyledi: Devlet ve millet kaynaşmasını temel bir gerçek olarak görüyoruz. Makamlar ve koltuklar kalıcı değil. Bizler sizlere eğer hizmet edebiliyorsak o zaman bu makamın değeri artar. Şerefle ve onurla yürüttüğümüz görevler ister bakanlık olsun, isterse bürokrasinin en alt kademesi olsun ancak sizlere hizmet edebiliyorsak değeri anlaşılıyor. Bayram gibi özel günlerde vatandaşımızla bir arada olmaya, onların sevincini, üzüntüsünü paylaşmaya çalışıyoruz.

AA / Kayseri / 21.09.2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: