AB sürecinde sivil toplumun önemi ve katkıları ...
 
 

Alman bakan yeni Türkiye yi anlattı …

Alman Ekonomi ve İşbirliği Bakanı Wieczorek-Zeul Türkiye nin önümüzdeki yıllarda kalkınma yardımı yapan ülkeler arasında yer alacağını savundu.

 

Almanya Ekonomi ve İşbirliği Bakanı Heidemarie Wieczorek-Zeul, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin, kalkınma politikasını birlikte uygulaması gerektiğini belirterek, Türkiye, önümüzdeki yıllarda kalkınma yardımı yapan ülkeler arasında yerini alacaktır dedi.

 

Wieczorek-Zeul, Friedrich Ebert Stiftung Derneğinin İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü nde düzenlediği Sivil Toplum ve Demokratik Kalkınma - Küresel Sorunlar Karşısında Avrupa ve Türkiye konulu panelde yaptığı konuşmada, Almanya da düzenlenen bir çok toplantıda Türkiye nin AB ye tam üyeliğini savunduğunu bildirdi. Dünyada sorunların küresel düzeyde yaşandığını dile getiren Wieczorek-Zeul, hükümetlerin ancak ilerici politikalar benimsemeleri halinde ilerleme kaydedebileceklerini söyledi.

 

Finansal krizin, dünya barışını tehdit ettiğinine işaret eden Wieczorek-Zeul, Kriz, en yoksul ülkeleri ve insanları etkilemektedir ve bu insanları daha da yoksul yapmaktadır. Radikal piyasa modeli başarılı olamamıştır. Artık bunu görüyoruz. Küresel sorunlara küresel çözümler üretilmeli ve bugünkü eşitsizliğe son verilmelidir diye konuştu.

 

Kalkınma politikalarının, küreselleşmeyi daha adil sağlayacağını ifade eden Wieczorek-Zeul, şunları kaydetti : Sivil Toplum Kuruluşları (STK) böyle bir dönemde çok önemli ... Kakıma hedeflerini gerçekleştirebilmemiz için STK lar baskı yapmalı ki bizler ilerleme kaydedebilelim. Yakında pek çok ülkede seçimler yapılacak. Siyasilerin birinci önceliği, finansal ekonomik krizle mücadele etmek olmalıdır. Bunun yanında yeni bir iklim ve çevre sözleşmesinin imzalanması da çok önceliklidir. Yatırımların, yenilenebilir enerji alanında yapılması gerekmektedir. Bu şekilde hem iklim değişikliği, hem de finansal krizin üstesinden gelebiliriz. STK lara bu konuda çok önemli görevler düşmektedir.

 

AB ile Türkiye ilişkilerine de değinen Wieczorek-Zeul, bu konuda sorumlulukların, tek bir ülke tarafından üstlenilemeyeceğini vurgulayarak, Birlikte olursak, daha güçlü oluruz. Türkiye nin AB ye katılımı, dünyanın en hassas bölgesinde istikrara yol açacaktır ve komşu ülkeleriniz için de bir motivasyon kaynağı olacaktır diye konuştu. AB ülkesi 27 devletten 22 sinin Türkiye nin AB ye tam üyeliğini desteklediğini anlatan Wieczorek-Zeul, AB ye tam üyelik için geçerli olan kıstasların, tüm aday ülkeler için geçerli olduğunu, bu konunun yanlış anlaşılmaması gerektiğini vurguladı.

 

Heidemarie Wieczorek-Zeul, çifte vatandaşlık konusunda da İnsanlara bu hakkın tanınması gerekir diyerek sözlerini şöyle tamamladı : Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri olarak kalkınma politikasını birlikte uygulamalıyız. Bu, bizim ortak değerlerimizin ve çıkarlarımızın bir ifadesi olacaktır. Türkiye, önümüzdeki yıllarda kalkınma yardımı yapan ülkeler arasında yerini alacaktır. Filistin ve Afrika da Türkiye bu rolünü üstlenmiştir. Ancak Türkiye özellikle küresel yönetişim çerçevesinde daha angaje biçimde ortaya çıkmalıdır. Önümüzde büyük ve önemli görevler var. Bu dönemde önceliklerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Küresel yoksulluk ve iklim değişikliği konularına yoğunlaşmalıyız. Bugün silahlanma için olağanüstü paralar harcanıyor, ama küresel işbirliği için bu kadar harcanmıyor. Dünyada kişi başına 20 dolar sağlansa, bütün bu amaçlar için yeterli olacaktır. Konu bu kadar basit aslında, ama bu yapılmıyor.

 

AB SÜRECİNDE STK LARIN ROLÜ

Panelde konuşan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da STK ların, bir ülkenin demokrasisinin gelişiminde çok önemli yeri olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, STK lar ile siyasiler birbirlerini daha iyi anladıkça, ülke sorunlarının çözümüne daha önemli katkılar sunulduğunu vurgulayarak, Sadece eleştirmek için kurulmamış STK lar, artık çözümler üretmeye başlamıştır dedi.

 

Türkiye nin AB ye üyeliği sürecinde STK ların rolünün daha da arttığını dile getiren Çavuşoğlu, şunları kaydetti : STK lar, bu süreçte hem hükümetleri yönlendirici hem de halkı bilinçlendirici çalışmalar yapmışlardır. Bu süreçte STK larımızın çok büyük desteğini gördük ve hala da işbirliğimiz sürüyor. Bir çok ülkede Türkiye nin AB ye tam üyeliği için referandum yapılacaktır. Yine bu aşamada da bu ülkelere Türkiye yi anlatma konusunda STK larımıza önemli görevler düşmektedir. Bu süreçte yapılan reformların da halkımız tarafından doğru anlaşılabilmesi için yine STK lara görev düşüyor. Bu reformların, sadece AB ye üyelik için değil, halkımızın refahının artması için olduğunun iyi anlatılması lazım. Bu reformlar yavaşladığında da yine hükümeti uyarma görevi STK larındır. Mevlüt Çavuşoğlu, STK ların güçlü olabilmeleri için gelirlerinin de artması gerektiğini belirterek bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

 

Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Çavuşoğlu, nükleer enerji santrallerinin kurulmasını desteklediğini ve bu santrallerin taşıdığı risklerin, günümüz teknolojisiyle ortadan kaldırıldığını söyledi.

 

Çavuşoğlu, Yüzde 10 luk seçim barajını kaldırmayı düşünüyor musunuz şeklindeki bir soruyu da şöyle yanıtladı : Kişisel olarak yüzde 10 seçim barajının yüksek olduğunu düşünüyorum, ama yapılan kamuoyu yoklamalarında halkın yüzde 70 i bu barajın kaldırılmaması gerektiğini söylüyor.

AA / haber7.com / haber / 04.08.2009

 

-.-

Mevlüt Çavuşoğlu

5 Şubat 1968 de Alanya da doğdu. Baba adı Osman, anne adı Fatma dır. İş Adamı; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü nü bitirdi. ABD Long Island Üniversitesi nde Ekonomi dalında master yaptı ve öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1993 te Ankara Üniversitesi Avrupa Birliği Uzmanlığını tamamladı. Bilkent Üniversitesi nde Doktora programına başladı ve daha sonra, İngiltere de London School of Economics te " Çevre Ekonomisi ve Sürdürülebilir Kalkınma " konusunda doktora çalışmasını sürdürdü. Aynı okulda Türk Derneği Başkanlığını yürüttü. Çevre Bakanlığında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) adına çalıştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesidir. 22. Dönem Antalya Milletvekili. 23. Dönem de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı, Göç, Mülteciler ve Nüfus Komisyonu Başkanı, Denetim Komisyonu Üyesi, Bosna-Hersek Eş Raportörü, Avrupa Demokratik Grup Başkan Yardımcısı ve Sözcüsüdür. İngilizce, Japonca ve Almanca bilen Çavuşoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

tbmm.gov.tr

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: