Fronius ve Victron Energy ortaklığı başlıyor ...
 
 

 

Fronius ve Victron Energy ortaklığı başlıyor

Fronius inverterlerinde üretilen akım, Hollandalı enerji uzmanının inverter şarjları ve şarj regülatörleri sayesinde kolaylıkla pillere depolanabiliyor. Bu da fotovoltaikli küçük hanelere ağdan bağımsız, sağlam ve kesintisiz şekilde güç beslemesi sağlanabilmesi anlamına geliyor. Sistem, ortakların 2015 yılının yaz aylarında bu tür bir çözümü işleme soktukları Kenya da ilk kez uygulamaya alınacaktır.

 

Özellikle de merkezden uzak bölgelerde kesintisiz bir güç beslemesi olmayabiliyor. Bu yerlerde kamusal ana şebekeler genelde kötü kurulumlu oluyor veya sağlam olmuyor. Burada entegre Fronius inverterli bir fotovoltaik tesis, kesintisiz ve özellikle de kamusal bir ana şebekeden bağımsız olarak elektrik sunuyor. Bunun için enerji üreticisi yerel, kendi içinde kapalı bir güç dağıtım ağı olan MicroGrid e direkt olarak bağlanıyor. Fronius un ürün yöneticisi David Hanek "İnverterimizde bu sebeple çeşitli fonksiyonları olan ve böylelikle MicroGrids in sağlam bir şekilde işletilmesini sağlayan ve özel bir ayar bulunmaktadır." diye açıklıyor.

 

Mükemmel uyum sayesinde kısıtlamasız güç beslemesi

Fronius, üretilen akımı geçici olarak depolamak ve bu sayede kesintisiz güç beslemesini mümkün kılmak için inverterlerini ağdan bağımsız güç çözümleri ve solar sistemlerinde dünya çapında bir sunucu olan Victron Energy nin teknolojisi ile uyumlu hale getirdi. Ortaklık uygulamada da kendini kanıtladı: Kenya da sekiz binayı kapsayan site, %100 oranında bir MicroGrid üzerinden solar enerji ile besleniyor. Binalar fotovoltaik tesiste kazanılan ve toplamda dört adet Fronius Symo 20.0-3-M inverterinde üretilen akımı ya direkt olarak kullanıyor ya depoluyor. Victron Energy nin Quattro tipi inverter şarjı ve Victron BlueSolar MPPT 150/85 şarj regülatörü pilleri sürekli besler ve sistemin kesintisiz işletimde olmasını sağlar.

 

Arızaya karşı emniyetli enerji kullanın

İki şirket ortak çözümlerini geliştirirken arıza güvenliğine de büyük önem verdi. David Hanek, "Yük mümkün olan FV üretici kapasitesinden daha düşükse ve aynı zamanda piller doluysa, otomatik bir güç azaltılması gerekli olur," diye vurguladı. "Çünkü aksi takdirde sistem aşırı gerilim yüzünden kapanır." Bunu önlemek için gerilimden bağımsız güç azaltılması ve çeşitli reaktif güç ayarlamaları için fonksiyonlar etkin hale getirilebilir.

 

Victron Energy nin işletme müdürü Matthijs Vader, Fronius ile ortak çalışmaları hakkında, "Ortaklığımız ve bunun sonucunda ortaya çıkan konsept ve sistemler müşterilerimizde büyük ilgi uyandırıyor." diye aktarımda bulundu.

 

Fronius International GmbH Hakkında

Fronius International, genel merkezi Pettenbach ta olan, Wels, Thalheim, Steinhaus ve Sattledt te tesisleri bulunan bir Avusturya şirketidir. Şirket, dünya çapında 3.385 çalışanıyla, kaynak teknolojisi, solar enerji ve akü şarj sistemleri alanlarında faaliyet göstermektedir. Ürünlerinin yaklaşık %91,5 ü, 21 uluslararası Fronius şirketi ve 60 tan fazla ülkedeki satış partnerleri / temsilcileri aracılığıyla ihraç edilmektedir. Fronius, yenilikçi ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve sahip olduğumuz 928 patentimiz ile dünya çapında yeniliklerin lideriyiz.

www.solarexmagazine.com

03.03.2016

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: