Hizmete açılan Enerji Verimliliği Merkezinde incelemeler ...
 
 

 

ENERJİ KOMİTESİ’NDEN BTSO’NUN ÖRNEK PROJELERİNE ZİYARET

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) 7’nci Meslek Komitesi üyeleri, BTSO tarafından hizmete açılan Enerji Verimliliği Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Güney Marmara Bölgesi’nde mesleki yeterlilik belgelendirme faaliyetlerini sürdüren BTSO MESYEB’i de ziyaret eden komite üyeleri her iki merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

BTSO’nun çalışmalarının odak noktasını oluşturan meslek komiteleri, sektörlerine ışık tutan çalışmalarına devam ediyor. Enerji sektöründe faaliyet gösteren firmaların oluşturduğu 7’nci Meslek Komitesi Başkanı Erdal Aktuğ, Meclis Üyesi Mümin Ceyhan ve komite üyeleri, BTSO tarafından BEBKA’nın destekleriyle 1 milyon 250 bin TL’lik bütçe ile Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) hayata geçirilen BTSO Enerji Verimliliği Merkezi’ne inceleyerek merkezin kısa vadede gerçekleştireceği çalışmalar hakkında bilgi aldı. BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Şakir Umutkan ve Fahrettin Gülener’in de bulunduğu ziyarette, komite üyelerine merkezin amacı ve çalışma alanları gibi konularda sunum gerçekleştirildi.

 

BTSO’nun 16 Makro Projesi’nden birisi olan Yeşil Büyüme Projesi kapsamında kurulan Enerji Konseyi’nin talepleri doğrultusunda hayata geçirildiğini hatırlatan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan, "Komitemizin ve Enerji Konseyimizin çalışmaları sonucu Türkiye’de gelişmekte olan enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji piyasasının sanayici için doğurduğu ihtiyaçlara çözüm getirecek bu merkez hayata geçirildi. Merkezimizde sanayicimizin ihtiyaç duyduğu ölçüm faaliyetleri, ISO 50001 danışmanlık hizmetleri, ALTERNATİF enerji projelendirme, eğitim faaliyetleri, detaylı enerji etütleri, enerji yöneticisi uygulama eğitimleri, karbon ayak izi hesaplama gibi çalışmaları kısa süre içerisinde gerçekleştireceğiz" dedi.

 

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de ilk kez Bursa’nın hizmetine sunulan Enerji Verimliliği Merkezi’nin sektörde yaşanan problemleri ve sanayicinin karşılaştığı zorlukları tespit edip çözüm önerileri getireceğini ve enerji verimliliği konusunda bilgilendirici çalışmalar gerçekleştirileceğini söyledi. BTSO çatısı altında mesleki eğitim faaliyetlerini sürdüren BUTGEM gibi Enerji Verimliliği Merkezi’nin de Bursa iş dünyasının rekabetine güç katacağını söyleyen Gülener, sanayicinin en büyük girdisi olan enerjide, verimliliğin artırılmasının sanayiciler için küresel rekabette avantaj sağlayacağını da ifade etti.

 

MESYEB 65 AYRI MESLEKTE BELGELENDİRME HİZMETİ VERMEYE HAZIR

Enerji Verimliliği Merkezi’ndeki incelemelerin ardından komite üyeleri, BTSO çatısı altında mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme faaliyetlerini sürdüren BTSO MESYEB’i ziyaret etti. MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, sektörlerin üretim ve hizmet kalitesini uluslararası standartlara kavuşturmak amacıyla hayata geçirilen merkezin çalışmaları hakkında komite üyelerine sunum yaptı.

 

MESYEB’in şu anda 4 meslekte sınav ve belgelendirme yetkisinin bulunduğunu anlatan Karakök, "Ancak birçok farklı sektörü barındıran Bursa’da bu bizim için yeterli değildi. İnşaat sektöründe 14, metal sektöründe 17, enerji sektöründe 6, otomotiv sektöründe 21, kimya sektöründe ise 3 meslek olmak üzere toplam 61 meslek için başvurumuzu yaptık. Kısa süre önce de bu başvurularımızla ilgili Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akreditasyon denetiminden geçtik" diye konuştu.

 

7’nci meslek komitesi üyeleri, ayrıca geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da temel atma törenine katıldığı MESYEB’in yeni binası ile Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin inşaatındaki çalışmaları inceledi. (İHA)

www.milliyet.com.tr

20.12.2015

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: