Hastalıktan Sağlığa, Güneşten Enerjiye Yolculuk projesi kapsamında ...
 
 

 

DPÜ EVLİYA ÇELEBİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ FAALİYETE GEÇTİ

 

Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yürüttüğü, Zafer Kalkınma Ajansı’nın (ZEKA) finanse ettiği “Hastalıktan Sağlığa, Güneşten Enerjiye Yolculuk” projesi kapsamında kurulan Güneş Enerji Santrali törenle faaliyete geçti.

 

D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine kurulan tesisin açılış törenine Vali Şerif Yılmaz, TBMM Divan Katip üyesi AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile D.P.Ü. Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları katıldı.

 

Törende konuşan TBMM Divan Katip üyesi AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, “Hükümetimizin en önemli gündemi enerji politikasında yapılan yatırımlar. Yenilenebilir enerji ve kendi üretimimiz olan enerji kaynaklarına yönelme tarzında gerekli çalışmalara ve yatırımlara her türlü desteği veriyoruz” dedi.

 

Güneş Enerji Santralinin hayırlı olmasını temenni eden ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, “Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) bölgede yaptığı yatırımlarla, gösterdiği performansla, bölgenin kalkınması yönünde hem kamuda hem de özel sektörde çok önemli hizmetlere imza atmaya başladı. Önümüzdeki yıl da Mart ayı gibi, Bakanlık onayı çıktıktan sonra çağrıya çıkacağız. Burada sadece güneş enerjisi değil, diğer kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz dahil olmak üzere çevre altyapısı ile ilgili çağrıya çıkacağız. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın bu konudaki hassasiyetini istemek en büyük hakkımız. Kurulan tesisle birlikte hastane elektriğinin %10-15 ‘e yakın miktarı güneş enerjisi ile elde edilecektir. Tesisler çoğalabilir, bununla ilgili desteklerimiz sürecek. Tesisi otopark olarak da kullanacağız. Kamuya ait araçların muhafazası yönünde destek olacak. Özellikle dışa bağımlı olduğumuz enerjide kendi milli kaynaklarımızın hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sağlıkta dönüşümle beraber en ücra hastanelerimize varıncaya kadar teknolojinin tümünü kullanmaya başladık. En fazla ihtiyacımız enerji. Enerjinin çoğalması için de her türlü destek hükümet programları dahilinde, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından kamuda ve özel sektörde destekleniyor. İlimizde güneş ortalaması Türkiye ortalamasının üzerindedir. Bunun değerlendirilmesi lazım. Devletin verdiği teşvikler var, bu destekten herkesin istifade etmesini isterim. Bu açıdan baktığımızda, sadece güneş enerjisi değil nükleer santral de dahil olmak üzere enerji çeşitliliğini sağladığımız ve ülke olarak bunu gerçekleştirdiğimiz zaman bağımsız bir ülke olmanın ne anlama geldiğini ifade edebiliriz” diye konuştu.

 

“Hastalıktan Sağlığa, Güneşten Enerjiye Yolculuk” projesinin başarıyla tamamlandığını kaydeden Vali Şerif Yılmaz, Güneş Enerji Santrali hakkında törene katılanları bilgilendirdi. Vali Yılmaz, “Santral yaklaşık 2bin 700 m2 alana kapalı otopark ve bina çatı uygulaması şeklinde kurulmuştur. Santralimizin kurulu gücü saatte 225 Kw’dır. Günde ortalama 1.2MWh. ve aylık 36 MWh’ dir. Bu durum Kütahya’nın iklim şartları ve güneşlenme süresine göre değişiklik göstermektedir. Proje kapsamında çelik konstrüksiyon üzerine,10 yıl garantili, 25 yıl ömürlü, 900 adet her biri 250 watt’lık zorlu hava şartlarında dahi üretim yapabilen Türkiye Üretimi ALFA SOLAR marka paneller kullanılmıştır. Aynı şekilde 8 adet 30Kw’lık gücünde frekans invertörü (Güneş panellerindeki enerji üretimi, normal şebeke enerjisine dönüştürücü) ve 1 adet pionometre ve güneş gözlem modülü sisteme entegre edilmiştir. Bu proje ile hastane elektriğinin yüzde 10-15 ‘e yakın miktarı güneş enerjisi ile elde edilecektir. Hastanemiz Ana Binanın 2015 yılında yıllık tüketimi 3.645.000,000Kwh olmuştur. Yatırım sonrası 225 KW gücündeki GES (Güneş Enerji Santrali) yapılacak üretim ve enerji verimliliği çalışmaları sonunda hastane enerji maliyetlerinde ciddi bir azalma olacaktır. Bu genelde doğalgaz ve kömürden elde edilen elektrik enerjisi üretiminde kWh 05-0,6 kg CO2 emisyonu düşünüldüğünde yıllık 205000 kg CO2 atılımı bu sistemle bertaraf edilmiş olacaktır. Kurulan santral ile Kamu Hastanelerinde bir ilk gerçekleştirilerek, diğer hastanelerimize de örnek teşkil edecektir” dedi.

 

Konuşmaların ardından Kütahya Valisi Şerif Yılmaz beraberinde protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini keserek tesisin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Güneş Enerji Santralinin açılışının ardından Vali Şerif Yılmaz beraberinde TBMM Divan Katip üyesi AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Zehir ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kreşinde incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgiler aldı.

http://yenikutahya.com

08.01.2016

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: