Enerji verimli ürün dönemi başladı ...
 
 

 

Enerji verimli ürün dönemi başladı

Enerji verimli ürün etiketi ile bir ürünün, enerjiyi verimli kullanıp kullanmadığının tespiti tek bir noktadan yapılacak

 

Enerji Hanım, Enerji Çocuk, Enerji Verimli Sanayi ve Enerji Verimli Ulaşım projeleriyle toplumun her kesimine ulaşmayı hedefleyen Enerji Verimliliği Derneği, şimdi de enerji verimli ürün dönemini başlatıyor.

 

Dernek geçen hafta Türkiye’de üretilen ürünlerin enerji verimliliği konusunda tek bir noktadan “Enerji Verimli Ürün” niteliğinde olup olmadığını tespit etmeyi amaçlayan “Enerji Verimli Ürün Etiketi” nin tanıtımını gerçekleştirdi.

 

Enerji Verimliliği Derneği, enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak, bilimsel ve teknik araştırmalar yaptırmak ve sonuçlarını kamu kuruluşları ve vatandaşlar ile paylaşarak verimliliği artırmak için Türkiye genelinde projeler geliştiriyor.

 

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı İbrahim Çağlar, bir ürünün, enerjiyi verimli kullanıp kullanmadığının tespitinin tek bir noktadan yapılması gerektiğini vurguluyor.

 

TSE Başkanvekili Fahrettin Önder de açılışta yaptığı konuşmada, Enerji Verimliliği Derneği ile böyle bir projeye imza atmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı’nın desteklediği çalışmayla, enerji verimliliğine katkı sağlayan firmalara “Enerji Verimli Ürün” etiketi verilecek. Enerji Verimliliği Derneği ile TSE arasında imzalanan protokol çerçevesinde, gerekli testler ve onaylar TSE tarafından yapılacak, onaylanan ürüne ise etiket Enerji Verimliliği Derneği tarafından verilecek olup, ürün enerji verimliliği bakımından Enerji Verimliliği Derneği ve TSE ortak güvencesi altına alınacak.

 

Karekod uygulaması veya SMS sorgu sistemi

Proje kapsamında, gerçek ve tüzel kişilerin üretmiş oldukları ürünlerin enerji verimli ürün niteliğinde olup olmadığı, TSE’nin yapacağı inceleme, denetim, test ve değerlendirme kriterleri ile ilgili ürünün “Enerji Verimli Ürün Etiketi” alıp alamayacağına dair rapor düzenlenecek. TSE’nin düzenlediği rapor doğrultusunda ise Enerji Verimliliği Derneği tarafından koşulları sağlayan firmalara “Enerji Verimli Ürün Etiketi” verilecek. Projeye teknoloji desteği, Enerji Verimliği Derneği İletişim ve Teknoloji Sponsoru Turkcell tarafından sağlanıyor. Turkcell, Enerji Verimliliği Derneği’nin Türk Standartları Enstitüsü işbirliğinde hazırlayarak uygulamaya koyacağı Enerji Verimli Ürün Etiket Projesi’nde ürün etiketlerinin karekod uygulaması veya SMS sorgu sistemi ile sorgulanmasını sağlayarak destek sağlayacak.

 

Taner Yıldız dan sanayicilere çağrı

Geçtiğimiz hafta yapılan tanıtım toplantısında Enerji Bakanı Taner Yıldız, enerji verimli ürün konusunda şu bilgileri verdi: “2012 yılının başından itibaren startını verdiğimiz Enerji Verimliliği konusuna bir yenisini daha ekliyoruz. Enerji Verimli Ürün Etiketi projesini vatandaşlarımızla, sanayicimizle buluşturuyoruz. Ben burada sanayicilerimizin, ticarethanelerimizin enerji verimli ürünlerini mutlaka TSE’den onaylatmasını beklediğimizi belirtmek istiyorum.” DİDEM ERYAR ÜNLÜ

www.dunya.com

30 Mart 2015

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: