Güneş ve rüzgâr enerjisi bakımından şanslıyız ...
 
 

 

Vali Oduncu: Güneş ve rüzgâr enerjisi bakımından şanslıyız!

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin hazırladığı güneş enerjisiyle çalışan otomobili inceledi.

 

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’dan bilgi alan Vali Oduncu, üniversitenin 2007 yılında kurulmuş olmasına rağmen güzel çalışmalara ve projelere imza attığını söyledi. Osmaniye’nin il olmasından bu yana pek çok alanda hızlı bir gelişme gösterdiğini belirten Vali Oduncu, “Bunda önemli faktörlerden birisi Organize Sanayi Bölgesi ve yatırımlarımız diğeri de üniversitemiz. Üniversitemiz pek çok alanda güzel çalışmalar yapma gayreti içerisinde. Yeni kurulan üniversite olduğu için bazı sıkıntıları var. 2007 yılında kurulmuş olmasına rağmen güzel çalışmalara projelere imza atmış bir üniversitemiz.” dedi.

 

OSMANİYE’MİZ ADINA GURUR VERİCİ

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), tarafından düzenlenecek olan ve sadece güneş enerjisi ile çalışan arabaların yarışacağı üniversiteler arası ‘Formula G’ yarışına katılacak aracı inceleyen Vali Oduncu şöyle dedi: “Üniversitemizde, öğrencilerimiz ve öğretim görevlisi arkadaşlarımız, müşterek yaptıkları çalışma sonucunda, güneş enerjisi ile çalışabilen bir araç imalatında bulundular. Bu arkadaşlarımızın, kısıtlı imkânlar içinde, böylesine güzel ve başarılı bir çalışma yapmaları, ulusal düzeyde yapılacak olan yarışmalara katılmaları Osmaniye’miz adına gurur verici bir çalışma. İnşallah bu tür çalışmaların arkası gelecektir” dedi.

 

OSB’DEKİ ENERJİ KULLANIMI 6 YILDA KAT ARTTI

Yenilenebilir enerji konusunda çeşitli çalışmaların olduğunu belirten Vali Oduncu, “Yenilenebilir enerji kömür, petrol, maden gibi enerji kaynakları sınırlıdır. Yani kullanıldıkça azalır. Fakat rüzgâr ve güneş enerjisi gibi enerjiler ise ne kadar kullanılırsa kullanılsın bunun azalması yoktur. Dolayısıyla yenilenebilir enerji azalmayan enerji, sürekli kullanılabilen bir enerjidir. Türkiye’de ve dünyada bu konuda yapılan çok çeşitli çalışmalar var. Ülkemiz güneş enerjisi bakımından ve yine ilimiz rüzgar enerjisi bakımından oldukça şanslı bir il. Güzel bir potansiyel ve imkan var. Bu konuda yatırım yapmak isteyen sanayicilerimiz yatırımcılarımız var. OSB’nin son altı yılda kullandığı elektrik miktarı 27 kat artmış. Elektrik tüketimi oldukça artmış ve elektriğe ödediğimiz çok büyük para var. Bunları biz güneş veya rüzgar enerji santralleri yoluyla bu masraflarımızı azaltabilir ve bu şekilde sorunsuz enerji kaynaklarını devreye alabilirsek Türkiye ve Osmaniye açısından çok ciddi bir enerji potansiyel ucuz bir şekilde değerlendirilmiş olacak. Üniversitemizde bugün bunun örneklerini burada sergiliyor. Yakın zamanda Osmaniye’mizi layık olduğu yere getirme noktasında hep beraber başarılı oluruz, bunun gayretindeyiz.” dedi.  Vali Oduncu, daha sonra araca binip, projede emeği geçen ekiple birlikte fotoğraf çektirdi. Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE

http://basakgazetesi.com

06 Mayıs 2014

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: