Güneşe yatırım için İstanbula geliyorlar, Solarex Istanbul Turkey ...

 
güneş enerjisi / solar energy
 

 

Güneşe yatırım için İstanbul’a geliyorlar

Uzun süredir beklenen güneş enerji santrali lisansları için ilk ihalelerin belli olması sektörü hareketlendirdi.

 

Güneş enerjisi sektörünün nabzı İstanbul’da atıyor. Bugün başlayan Solarex İstanbul Fuarı’nda bu alandaki yeni teknoloji ve çözümler sergilenirken, sektörün sorunları da tartışılacak. Yerli-yabancı ortaklıklarının da içinde yer alacağı çok sayıda işbirliğine imza atılması bekleniyor.

 

7. Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul, bugün başlıyor. 12 Nisan’a kadar açık kalacak olan İstanbul Fuar Merkezi’ndeki etkinlik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın da destekleriyle gerçekleştiriliyor. Solarex İstanbul’a, yerli ve yabancı pek çok güneş enerjisi firması yetkililerinin yanı sıra, akademisyenler, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılacak.

 

25 bine yakın ziyaretçi

Solarex İstanbul’a Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Almanya, İtalya, Avusturya gibi Avrupa ülkeleriyle Rusya, Türki Cumhuriyetler, Uzak Doğu ülkelerinden ve özellikle Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun ziyaretçi bekleniyor. Geçtiğimiz yıl 22 bine yakın kişi tarafından ziyaret edilen Solarex’i bu yıl en az 25 bine yakın katılımcının ziyaret edeceği tahminediliyor. Ziyaretçi sayısındaki artış beklentisini Türkiye’de güneşe dayalı elektrik üretim yatırımlarında somut adımların atılmış olması da güçlendiriyor.

 

Yer kalmadı çadır kuruldu

Ziyaretçi sayısını yükseltecek bir başka faktör de Solarex’teki katılımcı firma sayısının bu yıl çok artmış olması. Daha önceki fuarlardan farklı olarak bu yıl yer yetersizliği nedeniyle bazı katılımcılara bu yıl salonun dışına, otopark alanına kurulan çadırlarda ancak yer verilebildi. Fuar yetkililerinden alınan bilgiye göre Solarex’te bu yıl 90’ı yabancı, 200’den fazla katılımcı yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 70 olan yabancı katılımcı sayısının 90’a çıkmış olması, Türkiye güneş enerjisi pazarına dış dünyanın ilgisinin arttığını ortaya koyuyor.

 

Türkiye pazarına ilgi arttı

Güneş panelleri üreticisi Solar-Türk Genel Koordinatörü Osman Özberk, bundan önceki fuarlara da hep katıldıklarını, bu yıl fuara yönelik ilgide bir patlama yaşandığını ifade etti. Özberk, artan bu ilginin Türkiye güneş enerjisi sektörünün potansiyelini göstermenin yanı sıra bu alanda atılan adımların somutlaşması olduğunu söyledi. Özberk, lisanslı yatırımlar için Elazığ ve Erzurum’dan başlamak üzere ilk ihalelerin tarihlerinin belli olduğunu hatırlattı.

 

Dominant ülkeler ağırlıkta

Etkinliği organize eden İhlas Fuarcılık yetkilileri, Solarex’teki yabancı katılımcı bileşiminin de geçen yıla göre bariz bir fark gösterdiğini vurguladı. Fuarda boy gösterecek ülke sayısı 11 olurken, önceki yıllarda daha çok Kuzey Afrika ve yakın coğrafyalardan ülkelerin katılımı göze çarparken, bu yıl güneş enerjisi alanındaki güçlü ülkelerin katılımı öne çıkıyor. Bu yıl katılımcı ülkeler Çin, İtalya, Yunanistan Kore Belçika, Hindistan, Almanya, Bulgaristan, Fransa, İspanya, Hollanda olarak sıralanıyor.

 

Finansçılar da orada

Solarex’te güneş enerjisi alanına yönelik her türlü parça, modül, panel ve teknolojiler boy gösterecek. Tüm markalar, en son geliştirdikleri ürün ve hizmetleri katılımcılara tanıtacak. Sektörel yayıncılar, eğitimciler, finansçılar, organizasyonlar, dernekler ve danışmanlar da Solarex katılımcılarını ağırlayacaklar arasında yer alacak. Araştırma ve geliştirme departmanları ile sektöre hizmet sunan test enstitüleri de fuarın dikkat çeken katılımcıları arasında... Solarex teki toplantılarda güneş enerjisi alanındaki küresel eğilimler ele alınacak, yeni gelişen teknolojiler ve sektör üzerindeki etkileri değerlendirilecek. Lisanssız ve lisanslı güneş enerji projelerinin yaşadığı sıkıntılar, bu yıl fuar kapsamında en çok tartışılacak konu başlıkları arasında yer alıyor. Yeni teknolojiler ve sektörel eğilimler de sorgulanacak ve anlatılacak.

 

Ortaklık ve işbirlikleri yolda

Solarex kapsamında buluşacak yerli ve yabancı firmalar gerek alım-satım gerekse ortaklık ilişkileri konusunda da görüşmeler yapacak. Kimi yerli firmalar, yabancı ortaklıklarla ilgili attıkları imzaları ilk kez Solarex İstanbul’da deklare edecek. Bunlar arasında halen yerli üretimi olmayan bazı komponentlerin Türkiye’de üretimine ilişkin önemli bir anlaşmanın da yer alması bekleniyor.

MEHMET KARA / DÜNYA

www.ekoayrinti.com

10.04.2014

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: