Yatırım yağdı, enerji projeleri hızlandı ...
 
 

 

Yatırım yağdı, enerji projeleri hızlandı

Tüzel kişilik sorunlarını geride bırakan Kemalpaşa OSB, şimdi de artan enerji ihtiyacına çözüm arıyor. OSB yönetimi Otomatik Sayaç Okuma Sistemi, Güneş Enerjisi Santrali, Yiğitler Barajı gibi bir dizi enerji projesine odaklandı.

 

Tüzel kişiliğinin 4 kez iptal edilmesi nedeniyle yaşadığı sıkıntıları geride bırakan İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) parselasyon çalışmalarını tamamlayarak sanayi yatırımlarına hız kazandırmayı hedefl iyor. Yeni fabrikalar ile istihdamın 22 bin 400 kişiden 50 bine çıkması beklenen KOSBİ’de bir dizi proje ile enerji sorununa çözüm üretilmesi hedefleniyor.

 

KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, imar planlarının 2013 yılı nisan ayında yürürlüğe girdiğini belirterek, “Pek çok yatırımcı tüzel kişilik sorunları nedeniyle geciken planların tamamlanmasını bekliyor Parselasyonun tamamlanmasıyla KOSBİ’de sanayi yatırımları hız kazanacak. Planlar tamamlanır tamamlanmaz çok sayıda yatırımcı bölgemizde yatırıma başlayacak” diye konuştu.

 

Yiğitler Barajı’na talibiz

Bölgede şu an yapımı devam eden önemli projelerinden birinin Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) olduğunu vurgulayan Porsuk, “İzmir OSB’lerinde ilk uygulama olan bu proje mayısta tamamlanacak. Elektrik, doğalgaz ve atık su sayaçlarının firmalara gitmeden bölge müdürlüğümüzde otomatik olarak hatasız okunması, kısa sürede faturalanması, reaktif enerji ve kayıp kaçak kontrolü, tüketimin raporlanması hedefiyle otomatik sayaç okuma sistemi kuruyoruz” dedi. Porsuk, arıtma tesisinin enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırladıkları Güneş Enerjisi Santrali projesi için İZKA’dan destek alacaklarını belirterek, “8 dönümlük arazi üzerine 500 kWp gücünde güneş enerjisine dayalı elektrik üretim santrali kurulacak. Santralin kurulmasına ilişkin ihale geçtiğimiz günlerde yapıldı. Santralin yapımı 2 ay içinde tamamlanacak” diye konuştu.

 

Bölgenin su ihtiyacını karşılayacak Yiğitler Barajı’nın keşif bedelinin 100 milyon TL olduğunu hatırlatan Porsuk, barajı KOSBİ’nin yapması için 30 yıllık geri ödeme imkanının OSB’lere de tanınmasını istediklerini, bu amaçla yasal düzenleme yapılması için Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı nezdinde girişimlerin sürdüğünü bildirdi. “İstihdama Yönelik Mesleki Eğitimde Yeni Teknolojilerin Etkin Kullanımının Sağlanması Projesi’nin İZKA’ya sunulduğunu, 2’nci yedek sırada yer aldığını hatırlatan Porsuk, ayrıca Kemalpaşa Kız Meslek Lisesi ile birlikte İZKA’dan Kemalpaşa’da Gıda Teknolojisi Alanındaki Yenilikçi Uygulamaların Yaygınlaştırılması Projesi’nin destek almaya hak kazandığını ifade etti.

 

KOSBİ’nin önemini artıran kamu yatırımları

KOSBİ’nin önemini artıran kamu yatırımlarına da dikkat çeken Porsuk, İzmir-Ankara karayolu üzerinde seviyeli kavşak düzenlemeleri yapıldığını, 27 kilometrelik Çobanisa-KOSBİ demiryolu bağlantı hattının 12 Mart’ta hizmete açıldığını bildirdi. Bölgenin kuzey batı sınırına yakın 300 hektarlık alanda Lojistik Köyü altyapı inşaatına başlandığını hatırlatan Porsuk, “Ege Bölgesi’nin organize sanayi bölgelerine lojistik hizmet verecek olan köyün altyapı inşaatı 2015 yılında tamamlanacak. Bölgemiz kuzey sınırından geçen Gebze - Orhangazi - İzmir Otoyolu Projesi’nin yapım çalışmaları başladı” dedi. ARZU ALP, İZMİR

ww.dunya.com

09 Nisan 2014

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: